Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gudagott!

  • Prima 1 januari 2009

    Var iväg på nyårsfirade... hade väldigt trevligt o mysigt. Och blev serverade det godast jag ätit på länge.

    Värdinnan hade inget recept utan höftade det. Jag fick dock höra ingredienserna och med hopp om att någon därute har "receptet" hör jag mej nu för här....

    Steka hela kycklingfileer, skiva och sen in i ugnen. På med rökt skinka, cremefraiche, vitlök, mögelost, champignoner o hönsbuljong. Nånting sånt....

    Fruktansvärt gott. Vi fick potatisgratäng till men i vanliga fall serverade hon ris till detta.

    Lätt en ny favoriträtt. Tom med min man som inte äter ädelost tyckte det var nåt i "hästväg" så gott det var...

    Vad har ni ätit annars på nyår?

  • farmoringer 1 januari 2009

    I "hästväg" åt ju jag. Och det var supergott också. Väldigt mört... Så det kommer vi att köpa fler gånger om tillfälle ges. Hade en potatisgratäng till med vitlök och västerbottenost...

  • Pirkko 1 januari 2009

    Hej Prima !
    Jag hittade en kycklingrätt som är i allafall nära den du söker

    http://www.matklubben.se/recept/lottas_kyckling_10417.html

    Mvh. / Pirkko

  • ros 1 januari 2009

    Vi var hos goda vänner och firade nyår

    Till förrätt fick vi en god och krämig soppa med räkor och kräftor med vitlöksbröd till.

    Till huvudrätt fick vi en fläskfilégryta med skinka i, ris, sallad med tomater, feta, rödlök med en god vinägrett och grönsallad med tomater mm.

    Till efterrätt fick vi en "frusen" mandeltårta fylld med vit choklad. Toppad med grädde och egengjorda chokladdekorationer, gräddfyllda petichouer med choklad över och hemmagjord chokladtryffel.

    Till 12-slaget fick julgodis, frukt, ost, kex mm

    Jag önskar er Ett riktigt Gott Nytt År!

  • The_mama97mia 1 januari 2009

    Herrgårdskyckling á la Husse

    detta är gudagott men innehåller inte mögelost, men det kan man säkert ha istället för den vanliga rivna osten.

    :)

  • MammaIrene 1 januari 2009

    Vi åt vårt egna lamm........Det hade precis hängt färdigt o vi hade styckat o haft oss så vi har väl ca 50 kg lamm i frysen, fast nu tog vi en stek på 3 kg, så något mindre är det väl...
    Min man gjode i ordning den med vitlök rosmarin olja o annat smått o gott som jag inte vet.....

    Det blev fantastiskt gott med pom chatau o ugnsbakade rotsaker o rödvinssås till!!!:p

  • Prima 1 januari 2009

    Skrivet av Pirkko den 1 jan 2009

    Hej Prima !
    Jag hittade en kycklingrätt som är i allafall nära den du söker

    http://www.matklubben.se/recept/lottas_kyckling_10417.html

    Mvh. / Pirkko


    Denna är det, jag är säker på det. Glömde nog att skriva sparris men det var det ju med överst. TACK!!! (L)

  • Kirunakocken 1 januari 2009

    själv jobbade jag på nyårsafton i köket på restaurangen, så jag kastade i mig lite överbliven julskinka med mos innan serveringen började, sedan var det fullt kör i 8 timmar med bara en kopp kaffe och 2 glas vatten under hela kvällen.. ännu en dag i restaurangbranschen :) Men man blir lycklig av att läsa alla inlägg på denna fantastiska sida. Gott nytt år på Er alla!

    //Johan Kock

  • Prima 1 januari 2009

    Skrivet av farmoringer den 1 jan 2009

    I "hästväg" åt ju jag. Och det var supergott också. Väldigt mört... Så det kommer vi att köpa fler gånger om tillfälle ges. Hade en potatisgratäng till med vitlök och västerbottenost...


    Har jag aldrig provat. Älskar potatisgratäng men gör alltid min vanliga "bara"... Ska testa m västerbottenost, älskar den osten så det är säkert smarrigt. Har du det mellan potatislagrena då eller överst.... eller både och?

  • Prima 1 januari 2009

    Skrivet av mama97mia den 1 jan 2009

    Herrgårdskyckling á la Husse

    detta är gudagott men innehåller inte mögelost, men det kan man säkert ha istället för den vanliga rivna osten.

    :)


    TACK (L) Sparat... måste testas. Det låter väldigt likt som du säger... :o)

  • Prima 1 januari 2009

    Skrivet av MammaIrene den 1 jan 2009

    Vi åt vårt egna lamm........Det hade precis hängt färdigt o vi hade styckat o haft oss så vi har väl ca 50 kg lamm i frysen, fast nu tog vi en stek på 3 kg, så något mindre är det väl...
    Min man gjode i ordning den med vitlök rosmarin olja o annat smått o gott som jag inte vet.....

    Det blev fantastiskt gott med pom chatau o ugnsbakade rotsaker o rödvinssås till!!!:p


    Åh spännande!!! Brukar ni slakta eget lamm till nyår...?

  • farmoringer 1 januari 2009

    Skrivet av Prima den 1 jan 2009

    Skrivet av farmoringer den 1 jan 2009

    I "hästväg" åt ju jag. Och det var supergott också. Väldigt mört... Så det kommer vi att köpa fler gånger om tillfälle ges. Hade en potatisgratäng till med vitlök och västerbottenost...


    Har jag aldrig provat. Älskar potatisgratäng men gör alltid min vanliga "bara"... Ska testa m västerbottenost, älskar den osten så det är säkert smarrigt. Har du det mellan potatislagrena då eller överst.... eller både och?


    Hade det mellan lagren av potatis. Lade ovanpå den sista tiden sedan...Osten alltså..

  • farmoringer 1 januari 2009

    Skrivet av Kirunakocken den 1 jan 2009

    själv jobbade jag på nyårsafton i köket på restaurangen, så jag kastade i mig lite överbliven julskinka med mos innan serveringen började, sedan var det fullt kör i 8 timmar med bara en kopp kaffe och 2 glas vatten under hela kvällen.. ännu en dag i restaurangbranschen :) Men man blir lycklig av att läsa alla inlägg på denna fantastiska sida. Gott nytt år på Er alla!

    //Johan Kock


    Du fick verkligen en kulinarisk middag då..:D

    Gott nytt år till dig också..

  • ljunkan 1 januari 2009

    Skrivet av MammaIrene den 1 jan 2009

    Vi åt vårt egna lamm........Det hade precis hängt färdigt o vi hade styckat o haft oss så vi har väl ca 50 kg lamm i frysen, fast nu tog vi en stek på 3 kg, så något mindre är det väl...
    Min man gjode i ordning den med vitlök rosmarin olja o annat smått o gott som jag inte vet.....

    Det blev fantastiskt gott med pom chatau o ugnsbakade rotsaker o rödvinssås till!!!:p


    Men va många är konstiga på den här recept sidan...
    "jag tror att jag ska äta ena hunden till middag när den är färdig hängd, undra vem av dom som är mörast...:@
    Usch man äter väl inte sina djur(N)

  • Noah 1 januari 2009

    Hej och god fortsättning på det nya året.

    En helt annan fråga, jag brukar koka vetemjölsvälling till min lilla mamma" den är gjord på mjölk"
    det bränner alltid vid i grytan hjälp mej med tips att slippa detta.

    Tack Noah

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.