Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa sillreceptet

  • loha54 10 december 2014

    Tänkte göra sill till jul. Hittade den här fantastiska sidan med över 60 sillrecept ( http://skonasillar.blogspot.se/ ) men den gör mig nästan bara mer förvirrad över vad jag ska välja. Om man vill satsa på något riktigt traditionellt, vad ska man då köra för recept?

  • elsklingen 12 december 2014

    Jag har ett recept på en sill som Alltid måste finnas med på julbordet, (midsommar o påsk också) ihop med vanlig löksill.
    Utan dem ingen jul (L)
    Smak o kryddig i tonen, mycket lök, vill du ha det så kan jag skriva hela receptet här,
    Oootroligt enkel o snabb att göra med ganska få ingredienser.
    Mvh E.

  • Gnurf 12 december 2014

    Skrivet av elsklingen den 12 dec 2014

    Jag har ett recept på en sill som Alltid måste finnas med på julbordet, (midsommar o påsk också) ihop med vanlig löksill.
    Utan dem ingen jul (L)
    Smak o kryddig i tonen, mycket lök, vill du ha det så kan jag skriva hela receptet här,
    Oootroligt enkel o snabb att göra med ganska få ingredienser.
    Mvh E.


    Ja men delge Oss ditt recept. Själv brukar jag göra en gräddfilsbaserad sillvariant med örtkryddor, rödlök och soltorkade tomater till midsommar. Lite Sweden goes Provence... {party}

  • bitten56 17 december 2014

    Jag brukar göra en Whisky- och lingonsill, Super enkel och super god. Receptet hittar du bland mina recept.

  • LillaJa 20 december 2014

    Prova gärna min
    VÄSTERBOTTENSILL
    Den här sillrätten kan man inte vara utan till jul, påsk, pingst, midsommar. Underbart god, poppis bland ungdomar (även dom som knappast törs smaka sill)
    Sök receptet här på sidan i sökrutan, eller gå in på mina recept. GOD JUL !

  • irrevirr 21 december 2014

    Jag har en tomatsill som familjen måste ha. Väldigt enkel att göra.

  • boz1965 21 december 2014

    Glasmästarsill enligt Mannerström

  • sasja 5 januari 2015

    {starving}

  • elsklingen 7 januari 2015

    Skrivet av Gnurf den 12 dec 2014

    Skrivet av elsklingen den 12 dec 2014

    Jag har ett recept på en sill som Alltid måste finnas med på julbordet, (midsommar o påsk också) ihop med vanlig löksill.
    Utan dem ingen jul (L)
    Smak o kryddig i tonen, mycket lök, vill du ha det så kan jag skriva hela receptet här,
    Oootroligt enkel o snabb att göra med ganska få ingredienser.
    Mvh E.


    Ja men delge Oss ditt recept. Själv brukar jag göra en gräddfilsbaserad sillvariant med örtkryddor, rödlök och soltorkade tomater till midsommar. Lite Sweden goes Provence... {party}


    delge mig o oss gärna det receptet (Y)

    är det mig du syftar på sasja ?
    sorry men min depression slog till....
    Här kommer det iaf:

    Sherrysill ?
    2 burkar matjesillfiléer (det smakar inte matjesill sen !)
    1-3 msk Sherry (det går även att utesluta detta, blir gott utan också !)
    1 dl ketchup
    2 msk vatten
    2 msk curry
    1/2 dl olja
    1/2 dl socker
    1 tsk vitpeppar
    1 finhackad rödlök
    3 msk hackad färsk dill

    - Skiva sillen efter tycke om storlek
    - Rör ihop allt o blanda ner sillen
    - Låt stå 1-2 dagar
    - Håller ca 1 vecka

    Smaklig spis !! (A)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.