Tänkte göra sill till jul. Hittade den här fantastiska sidan med över 60 sillrecept ( http://skonasillar.blogspot.se/ ) men den gör mig nästan bara mer förvirrad över vad jag ska välja. Om man vill satsa på något riktigt traditionellt, vad ska man då köra för recept?
elsklingen12 december 2014
Jag har ett recept på en sill som Alltid måste finnas med på julbordet, (midsommar o påsk också) ihop med vanlig löksill.
Utan dem ingen jul (L)
Smak o kryddig i tonen, mycket lök, vill du ha det så kan jag skriva hela receptet här,
Oootroligt enkel o snabb att göra med ganska få ingredienser.
Mvh E.
Gnurf12 december 2014
Skrivet av elsklingen den 12 dec 2014
Jag har ett recept på en sill som Alltid måste finnas med på julbordet, (midsommar o påsk också) ihop med vanlig löksill.
Utan dem ingen jul (L)
Smak o kryddig i tonen, mycket lök, vill du ha det så kan jag skriva hela receptet här,
Oootroligt enkel o snabb att göra med ganska få ingredienser.
Mvh E.
Ja men delge Oss ditt recept. Själv brukar jag göra en gräddfilsbaserad sillvariant med örtkryddor, rödlök och soltorkade tomater till midsommar. Lite Sweden goes Provence... {party}
bitten5617 december 2014
Jag brukar göra en Whisky- och lingonsill, Super enkel och super god. Receptet hittar du bland mina recept.
LillaJa20 december 2014
Prova gärna min
VÄSTERBOTTENSILL
Den här sillrätten kan man inte vara utan till jul, påsk, pingst, midsommar. Underbart god, poppis bland ungdomar (även dom som knappast törs smaka sill)
Sök receptet här på sidan i sökrutan, eller gå in på mina recept. GOD JUL !
irrevirr21 december 2014
Jag har en tomatsill som familjen måste ha. Väldigt enkel att göra.
Jag har ett recept på en sill som Alltid måste finnas med på julbordet, (midsommar o påsk också) ihop med vanlig löksill.
Utan dem ingen jul (L)
Smak o kryddig i tonen, mycket lök, vill du ha det så kan jag skriva hela receptet här,
Oootroligt enkel o snabb att göra med ganska få ingredienser.
Mvh E.
Ja men delge Oss ditt recept. Själv brukar jag göra en gräddfilsbaserad sillvariant med örtkryddor, rödlök och soltorkade tomater till midsommar. Lite Sweden goes Provence... {party}
delge mig o oss gärna det receptet (Y)
är det mig du syftar på sasja ?
sorry men min depression slog till....
Här kommer det iaf:
Sherrysill ?
2 burkar matjesillfiléer (det smakar inte matjesill sen !)
1-3 msk Sherry (det går även att utesluta detta, blir gott utan också !)
1 dl ketchup
2 msk vatten
2 msk curry
1/2 dl olja
1/2 dl socker
1 tsk vitpeppar
1 finhackad rödlök
3 msk hackad färsk dill
- Skiva sillen efter tycke om storlek
- Rör ihop allt o blanda ner sillen
- Låt stå 1-2 dagar
- Håller ca 1 vecka
Tänkte göra sill till jul. Hittade den här fantastiska sidan med över 60 sillrecept ( http://skonasillar.blogspot.se/ ) men den gör mig nästan bara mer förvirrad över vad jag ska välja. Om man vill satsa på något riktigt traditionellt, vad ska man då köra för recept?
Jag har ett recept på en sill som Alltid måste finnas med på julbordet, (midsommar o påsk också) ihop med vanlig löksill.
Utan dem ingen jul (L)
Smak o kryddig i tonen, mycket lök, vill du ha det så kan jag skriva hela receptet här,
Oootroligt enkel o snabb att göra med ganska få ingredienser.
Mvh E.
Jag har ett recept på en sill som Alltid måste finnas med på julbordet, (midsommar o påsk också) ihop med vanlig löksill.
Utan dem ingen jul (L)
Smak o kryddig i tonen, mycket lök, vill du ha det så kan jag skriva hela receptet här,
Oootroligt enkel o snabb att göra med ganska få ingredienser.
Mvh E.
Ja men delge Oss ditt recept. Själv brukar jag göra en gräddfilsbaserad sillvariant med örtkryddor, rödlök och soltorkade tomater till midsommar. Lite Sweden goes Provence... {party}
Jag brukar göra en Whisky- och lingonsill, Super enkel och super god. Receptet hittar du bland mina recept.
Prova gärna min
VÄSTERBOTTENSILL
Den här sillrätten kan man inte vara utan till jul, påsk, pingst, midsommar. Underbart god, poppis bland ungdomar (även dom som knappast törs smaka sill)
Sök receptet här på sidan i sökrutan, eller gå in på mina recept. GOD JUL !
Jag har en tomatsill som familjen måste ha. Väldigt enkel att göra.
Glasmästarsill enligt Mannerström
{starving}
Jag har ett recept på en sill som Alltid måste finnas med på julbordet, (midsommar o påsk också) ihop med vanlig löksill.
Utan dem ingen jul (L)
Smak o kryddig i tonen, mycket lök, vill du ha det så kan jag skriva hela receptet här,
Oootroligt enkel o snabb att göra med ganska få ingredienser.
Mvh E.
Ja men delge Oss ditt recept. Själv brukar jag göra en gräddfilsbaserad sillvariant med örtkryddor, rödlök och soltorkade tomater till midsommar. Lite Sweden goes Provence... {party}
delge mig o oss gärna det receptet (Y)
är det mig du syftar på sasja ?
sorry men min depression slog till....
Här kommer det iaf:
Sherrysill ?
2 burkar matjesillfiléer (det smakar inte matjesill sen !)
1-3 msk Sherry (det går även att utesluta detta, blir gott utan också !)
1 dl ketchup
2 msk vatten
2 msk curry
1/2 dl olja
1/2 dl socker
1 tsk vitpeppar
1 finhackad rödlök
3 msk hackad färsk dill
- Skiva sillen efter tycke om storlek
- Rör ihop allt o blanda ner sillen
- Låt stå 1-2 dagar
- Håller ca 1 vecka
Smaklig spis !! (A)