Det finns ju en hel uppsjö med pepparkaksrecept,men antingen smakar dom jättegott men är då svåra att baka ut och går sönder lätt , eller så är det tvärtom..... Är det någon som har det perfekta receptet:)?
marielotta25 november 2008
Hej,
jag har inte provat, men riddarbageriets pepparkakor ska vara jättegoda. Inte jättelätta att baka. Alternativet är Anna Bergenströms som är lättare att baka men inte lika goda som Riddarbageriets....OBS, Hörsägen.... :)
luthfisk25 november 2008
Har ett jättegott recept som jag inte lagt in :) Kanske gör det någon dag. Skicka meddelande (Går det???) om du vill att jag skriver indet.
lenajeanette25 november 2008
Anna Bergenströms är väldigt goda och lättbakade, samt utmärkt till pepparkakehus.
Eksta pepparkakor.
Riddarbageriet har jag ej testat. Men känns som jag måste göra det också:p
elpatron26 november 2008
det bästa pepparkaksreceptet har inte kommit ut ännu, för perfekta pepparkakor går ju inte att få :(
PinkLadie26 november 2008
Här är en "perfekt" deg, som är lika god ogräddad :p Pepparkakor
babbs26 november 2008
Jag har slutat baka pepparkakor. Det är ingen större idé, inte ens barnbarnen är förtjusta i att äta dem. Men när jag gjorde det använde jag mig av ett recept ur Sju sorters kakor - ICA fina pepparkakor. Lätta att kavla och väldigt spröda och goda.
elpatron26 november 2008
Jag försökte göra ett pepparkakshus på 86 kvadratmeter i skala 1:1, men dagens degar håller inte vad dom lovar, ändå stod det på förpackningen "perfekt till pepparkakshus" :(
Funderar på att KO-anmäla dom (H)
klockargarden28 november 2008
Jag tycker att dessa pepparkakorna är de godaste som finns!(L)
Gör så här
Smält smör,socker och sirap och låt det svalna.
Rör i grädden och kryddorna.
Rör i mjöl och bikarbonaten och arbeta till en smidig deg.
Låt degen vila svalt i minst ett dygn.
Kavla ut och tryck pepparkakor och lägg dem på en lätt smord plåt och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca.7 minuter.
Lindbergskan2 december 2008
Men hur hittar jag Riddarbageriets pepparkaksrecept och Anna Bergenströms receptept då?
marielotta28 december 2008
Hej,
iår gjorde vi riddarbageriets pepparkakor och de blev jättegoda. Inte helt lätt att kavla ut, men då jämför jag med färdig pepparkaksdeg från ICA :'( Skulle vara roligt att höra hur eran deg blev.
anluk28 december 2008
Detta hittade jag på nätet:
Recept: Riddarbageriets pepparkakor
Pepparkakor
600 g - 10 dl vetemjöl
300 g - 3,5 dl socker
250 g smör
1,25 dl vispgrädde
125 g - 1 dl mörk sirap
7 g - 1 tsk bikarbonat
7 g - 1 msk kanel
7 g - 1 msk ingefära
4 g - 1 tsk nejlikor
4 g - 1 tsk kardemumma
4 g - 1 tsk pomerans
Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Använder du hela kryddor, mixar du dem först och tillsätter senda rätt mängd. Dela degen i 2 bitar, rulla ihop och platta till. Stoppa dem i varsin plastpåse, knyt ihop och låt den ligga i kylen minst en vecka, gärna 2. Ta ut en påsa i taget och knåda degen smidig. Sätt ugnen på 170 grader. Kavla ut och lägg på bakplåtspapper. Baka av tills pepparkakorna fått ordentlig färg
redd28 december 2008
Personligen tycker jag att hemmagjorda pepparkakor lätt blir mindre goda än köpta, men det beror på vilka köpta man jämför med och hur dom hemmagjorda är bakade.
Personligen tycker jag att pepparkakor skall vara tunna och ha mycket smak. Mitt personliga tips är med andra ord att hitta en deg som går att kavla väldigt tunt utan att gå sönder och ha mycket krydda i dom. (dubbelt till fyra gånger normal mängd tycker jag brukar vara lagom).
Jag kan iofs tänka mig att barn har problem med för mycket smak.
Hur som helst kan ni ju prova med en halv deg eller så nästa år.
Det finns ju en hel uppsjö med pepparkaksrecept,men antingen smakar dom jättegott men är då svåra att baka ut och går sönder lätt , eller så är det tvärtom..... Är det någon som har det perfekta receptet:)?
Hej,
jag har inte provat, men riddarbageriets pepparkakor ska vara jättegoda. Inte jättelätta att baka. Alternativet är Anna Bergenströms som är lättare att baka men inte lika goda som Riddarbageriets....OBS, Hörsägen.... :)
Har ett jättegott recept som jag inte lagt in :) Kanske gör det någon dag. Skicka meddelande (Går det???) om du vill att jag skriver indet.
Anna Bergenströms är väldigt goda och lättbakade, samt utmärkt till pepparkakehus.
Eksta pepparkakor.
Riddarbageriet har jag ej testat. Men känns som jag måste göra det också:p
det bästa pepparkaksreceptet har inte kommit ut ännu, för perfekta pepparkakor går ju inte att få :(
Här är en "perfekt" deg, som är lika god ogräddad :p
Pepparkakor
Jag har slutat baka pepparkakor. Det är ingen större idé, inte ens barnbarnen är förtjusta i att äta dem. Men när jag gjorde det använde jag mig av ett recept ur Sju sorters kakor - ICA fina pepparkakor. Lätta att kavla och väldigt spröda och goda.
Jag försökte göra ett pepparkakshus på 86 kvadratmeter i skala 1:1, men dagens degar håller inte vad dom lovar, ändå stod det på förpackningen "perfekt till pepparkakshus" :(
Funderar på att KO-anmäla dom (H)
Jag tycker att dessa pepparkakorna är de godaste som finns!(L)
Prästgårdens pepparkakor
Dessa pepparkakor är väldigt goda och enkla att kavla.
De godast pepparkakorna som min farmor bakade, smakar så gott att man inte kan sluta äta dem.
Ingredienser
3 dl sirap.
300 gr smör.
5 dl strösocker.
3 dl grädde.
2 liter vetemjöl.
1½ msk bikarbonat.
2 påsar pepparkakskryddor.
Gör så här
Smält smör,socker och sirap och låt det svalna.
Rör i grädden och kryddorna.
Rör i mjöl och bikarbonaten och arbeta till en smidig deg.
Låt degen vila svalt i minst ett dygn.
Kavla ut och tryck pepparkakor och lägg dem på en lätt smord plåt och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca.7 minuter.
Men hur hittar jag Riddarbageriets pepparkaksrecept och Anna Bergenströms receptept då?
Hej,
iår gjorde vi riddarbageriets pepparkakor och de blev jättegoda. Inte helt lätt att kavla ut, men då jämför jag med färdig pepparkaksdeg från ICA :'( Skulle vara roligt att höra hur eran deg blev.
Detta hittade jag på nätet:
Recept: Riddarbageriets pepparkakor
Pepparkakor
600 g - 10 dl vetemjöl
300 g - 3,5 dl socker
250 g smör
1,25 dl vispgrädde
125 g - 1 dl mörk sirap
7 g - 1 tsk bikarbonat
7 g - 1 msk kanel
7 g - 1 msk ingefära
4 g - 1 tsk nejlikor
4 g - 1 tsk kardemumma
4 g - 1 tsk pomerans
Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Använder du hela kryddor, mixar du dem först och tillsätter senda rätt mängd. Dela degen i 2 bitar, rulla ihop och platta till. Stoppa dem i varsin plastpåse, knyt ihop och låt den ligga i kylen minst en vecka, gärna 2. Ta ut en påsa i taget och knåda degen smidig. Sätt ugnen på 170 grader. Kavla ut och lägg på bakplåtspapper. Baka av tills pepparkakorna fått ordentlig färg
Personligen tycker jag att hemmagjorda pepparkakor lätt blir mindre goda än köpta, men det beror på vilka köpta man jämför med och hur dom hemmagjorda är bakade.
Personligen tycker jag att pepparkakor skall vara tunna och ha mycket smak. Mitt personliga tips är med andra ord att hitta en deg som går att kavla väldigt tunt utan att gå sönder och ha mycket krydda i dom. (dubbelt till fyra gånger normal mängd tycker jag brukar vara lagom).
Jag kan iofs tänka mig att barn har problem med för mycket smak.
Hur som helst kan ni ju prova med en halv deg eller så nästa år.