Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Det bäst pepparkaksreceptet

  • Lindbergskan 25 november 2008

    Det finns ju en hel uppsjö med pepparkaksrecept,men antingen smakar dom jättegott men är då svåra att baka ut och går sönder lätt , eller så är det tvärtom..... Är det någon som har det perfekta receptet:)?

  • marielotta 25 november 2008

    Hej,
    jag har inte provat, men riddarbageriets pepparkakor ska vara jättegoda. Inte jättelätta att baka. Alternativet är Anna Bergenströms som är lättare att baka men inte lika goda som Riddarbageriets....OBS, Hörsägen.... :)

  • luthfisk 25 november 2008

    Har ett jättegott recept som jag inte lagt in :) Kanske gör det någon dag. Skicka meddelande (Går det???) om du vill att jag skriver indet.

  • lenajeanette 25 november 2008

    Anna Bergenströms är väldigt goda och lättbakade, samt utmärkt till pepparkakehus.
    Eksta pepparkakor.


    Riddarbageriet har jag ej testat. Men känns som jag måste göra det också:p

  • elpatron 26 november 2008

    det bästa pepparkaksreceptet har inte kommit ut ännu, för perfekta pepparkakor går ju inte att få :(

  • PinkLadie 26 november 2008

    Här är en "perfekt" deg, som är lika god ogräddad :p
    Pepparkakor

  • babbs 26 november 2008

    Jag har slutat baka pepparkakor. Det är ingen större idé, inte ens barnbarnen är förtjusta i att äta dem. Men när jag gjorde det använde jag mig av ett recept ur Sju sorters kakor - ICA fina pepparkakor. Lätta att kavla och väldigt spröda och goda.

  • elpatron 26 november 2008

    Jag försökte göra ett pepparkakshus på 86 kvadratmeter i skala 1:1, men dagens degar håller inte vad dom lovar, ändå stod det på förpackningen "perfekt till pepparkakshus" :(
    Funderar på att KO-anmäla dom (H)

  • klockargarden 28 november 2008

    Jag tycker att dessa pepparkakorna är de godaste som finns!(L)

    Prästgårdens pepparkakor

  • emaxen 28 november 2008

    Dessa pepparkakor är väldigt goda och enkla att kavla.

    De godast pepparkakorna som min farmor bakade, smakar så gott att man inte kan sluta äta dem.


    Ingredienser
    3 dl sirap.
    300 gr smör.
    5 dl strösocker.
    3 dl grädde.
    2 liter vetemjöl.
    1½ msk bikarbonat.
    2 påsar pepparkakskryddor.

    Gör så här
    Smält smör,socker och sirap och låt det svalna.
    Rör i grädden och kryddorna.
    Rör i mjöl och bikarbonaten och arbeta till en smidig deg.
    Låt degen vila svalt i minst ett dygn.
    Kavla ut och tryck pepparkakor och lägg dem på en lätt smord plåt och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca.7 minuter.

  • Lindbergskan 2 december 2008

    Men hur hittar jag Riddarbageriets pepparkaksrecept och Anna Bergenströms receptept då?

  • marielotta 28 december 2008

    Hej,
    iår gjorde vi riddarbageriets pepparkakor och de blev jättegoda. Inte helt lätt att kavla ut, men då jämför jag med färdig pepparkaksdeg från ICA :'( Skulle vara roligt att höra hur eran deg blev.

  • anluk 28 december 2008

    Detta hittade jag på nätet:

    Recept: Riddarbageriets pepparkakor
    Pepparkakor

    600 g - 10 dl vetemjöl
    300 g - 3,5 dl socker
    250 g smör
    1,25 dl vispgrädde
    125 g - 1 dl mörk sirap
    7 g - 1 tsk bikarbonat
    7 g - 1 msk kanel
    7 g - 1 msk ingefära
    4 g - 1 tsk nejlikor
    4 g - 1 tsk kardemumma
    4 g - 1 tsk pomerans

    Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Använder du hela kryddor, mixar du dem först och tillsätter senda rätt mängd. Dela degen i 2 bitar, rulla ihop och platta till. Stoppa dem i varsin plastpåse, knyt ihop och låt den ligga i kylen minst en vecka, gärna 2. Ta ut en påsa i taget och knåda degen smidig. Sätt ugnen på 170 grader. Kavla ut och lägg på bakplåtspapper. Baka av tills pepparkakorna fått ordentlig färg

  • redd 28 december 2008

    Personligen tycker jag att hemmagjorda pepparkakor lätt blir mindre goda än köpta, men det beror på vilka köpta man jämför med och hur dom hemmagjorda är bakade.

    Personligen tycker jag att pepparkakor skall vara tunna och ha mycket smak. Mitt personliga tips är med andra ord att hitta en deg som går att kavla väldigt tunt utan att gå sönder och ha mycket krydda i dom. (dubbelt till fyra gånger normal mängd tycker jag brukar vara lagom).

    Jag kan iofs tänka mig att barn har problem med för mycket smak.
    Hur som helst kan ni ju prova med en halv deg eller så nästa år.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.