Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ditt bästa Glögg-tips

  • The_mama97mia 5 november 2009

    Mörkret är här och kylan. Snart är det glöggtider.

    Vad är ditt bästa tips för glöggtiderna, gör du egen glögg? Vilken är den godaste?
    Vad måste du ha till?
    Använder du glögg till ngt favoritrecept?

    Jag vet att det finns flera olika trådar som har med glögg att göra men jag önskar mig en som samlar lite allt möjligt kring glöggen.

    *** Jag brukar alltid fira/sörja den första snön med glögg, det går bra med vanlig Blossa starkvinsglögg.

  • pessika 5 november 2009

    Vi brukar göra översteglögg :D

  • Gnurf 5 november 2009

    Jag gör egen. Ett enkelt fruktigt standardvin, bib eller tetra (gärna alkoholstarkt). I med socker, kardemumma (kärnor), nejlikor (hela), citrusskal, ingefära (hel färsk), kanelstång, några nävar russin, vaniljstång (om man så önskar). Värm långsamt till sockret smält, låt svalna under lock över natten. Sila från kryddorna och (om man så önskar) spetsa din glögg med portvin och brandy...(Y)

    Pepparkakor, russin, mandel, mjuk pepparkaka, amerikansk fruktkaka är gott till.

    Om man önskar en supersnabb egen glögg så kan man helt enkelt pytsa i en påse Pepparkakskrydda i vin/socker kompotten...:)

  • boz1965 5 november 2009

    Skrivet av mama97mia den 5 nov 2009

    Mörkret är här och kylan. Snart är det glöggtider.

    Vad är ditt bästa tips för glöggtiderna, gör du egen glögg? Vilken är den godaste?
    Vad måste du ha till?
    Använder du glögg till ngt favoritrecept?

    Jag vet att det finns flera olika trådar som har med glögg att göra men jag önskar mig en som samlar lite allt möjligt kring glöggen.

    *** Jag brukar alltid fira/sörja den första snön med glögg, det går bra med vanlig Blossa starkvinsglögg.



    Om jag inte köper Blossas starkvinsglögg så gör jag egen med ett gott rött och Apotekets recept. Det är också gott att spetsa glöggen med cognac, rom, calvados eller en mild kanadensisk whiskey.

  • Okänd 5 november 2009

    Skrivet av pessika den 5 nov 2009

    Vi brukar göra översteglögg :D


    Helt perfekt!
    men starkt.
    Ingen glögg för barnen precis, :'(
    Man kan lätt bli lite yr i huvet av den"(L)

  • LEDIVO 5 november 2009

    Fick receptet av en väninna för över 10 år sedan och sedan har det blivit tradition att göra. Doftar så gott i köket................MMmmm....Snart är det dags göra essensen
    Glögg

  • boz1965 5 november 2009

    Skrivet av KAROLO den 5 nov 2009

    Fick receptet av en väninna för över 10 år sedan och sedan har det blivit tradition att göra. Doftar så gott i köket................MMmmm....Snart är det dags göra essensen
    Glögg


    Låter gott, men jag tror inte att jag orkar stå och skaka i 14 dagar. :D

  • LEDIVO 5 november 2009

    Skrivet av boz1965 den 5 nov 2009

    Skrivet av KAROLO den 5 nov 2009

    Fick receptet av en väninna för över 10 år sedan och sedan har det blivit tradition att göra. Doftar så gott i köket................MMmmm....Snart är det dags göra essensen
    Glögg


    Låter gott, men jag tror inte att jag orkar stå och skaka i 14 dagar. :D

    Ha ha....Tack för skrattet jag fick - Förlänger livet och det har jag inget emot.
    Det gäller och tänka sig för hur man skriver. Skulle klart skrivit "Med jämna mellanrum" istället för regelbundet.
    :DGlögg på dig!!!
    //KAROLO

  • The_mama97mia 5 november 2009

    Tips till dom som, liksom jag, gärna gör typ eget Glühwein, ett bib vin på systemet som hette Umbala tror jag, 130 spänn för 3 L. 13% eller to m 14%, går bra till många rätter men inte alls fel till typ glögg o glühwein.

  • Gnurf 5 november 2009

    Tack för tipset Mia, 139Kr för en bib, 14%....ser jag på bolagets sida just nu. Det ska jag prova när det blir dax för glöggtillverkning...(Y)

    Skrivet av mama97mia den 5 nov 2009

    Tips till dom som, liksom jag, gärna gör typ eget Glühwein, ett bib vin på systemet som hette Umbala tror jag, 130 spänn för 3 L. 13% eller to m 14%, går bra till många rätter men inte alls fel till typ glögg o glühwein.

  • Buspippi 5 november 2009

    Har aldrig provat att göra glögg själv tidigare. Det får bli första gången i år...

    Något specielt man ska tänka på??

  • bernit 5 november 2009

    Här har du en riktig "magborstare" som jag gör varje jul men dricker sparsamt för den är stark men riktigt god - annars gillar jag Blossas starkvinsglögg "till vardags"

    Dryck - Glögg

    Känner juldoften ....:p

    Fick julnoja och lade in två recept på julkorv som skall göras traditionsenligt den 19 december :p

  • bernit 5 november 2009

    Skrivet av Buspippi den 5 nov 2009

    Har aldrig provat att göra glögg själv tidigare. Det får bli första gången i år...

    Något specielt man ska tänka på??


    Att inte dricka innan det är färdigt ha, ha :p

  • Buspippi 5 november 2009

    oki, jag ska försöka hålla mig tills den är klar... :p

  • tire 6 november 2009

    Skrivet av jan-gunnar-j den 5 nov 2009

    Skrivet av pessika den 5 nov 2009

    Vi brukar göra översteglögg :D


    Helt perfekt!
    men starkt.
    Ingen glögg för barnen precis, :'(
    Man kan lätt bli lite yr i huvet av den"(L)


    Låter jättespännande, du kan inte dela med dig av receptet
    så är du snäll?
    tina68

  • mariaengstrom 6 november 2009

    Min svägerska gjorde en egen glögg förra året som var gudomligt god. Hon sa att man värmde vinet med kryddor, sen la man på någon sorts silduk. Dränkte sockerbitar med sprit och tände på..... Avancerat men gott, någon som har ett liknande recept?

  • Gnurf 6 november 2009

    Ska du verkligen hålla på så där vårdslöst å sjuda Portern i flera minuter....all alkohol försvinner kanske och du står där med en blaskig urvattnad Glögg!?? :D

    Det där receptet var snarare snapps än glögg (Y)

    Skrivet av bernit den 5 nov 2009

    Här har du en riktig "magborstare" som jag gör varje jul men dricker sparsamt för den är stark men riktigt god - annars gillar jag Blossas starkvinsglögg "till vardags"

    Dryck - Glögg

    Känner juldoften ....:p

    Fick julnoja och lade in två recept på julkorv som skall göras traditionsenligt den 19 december :p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.