Vem gör sin egen julskinka eller kör de flesta färdigkokta varianten nu till jul. Och rullar ni era egna köttbullar???//Mvh Thomas
Aspholme11 november 2007
Jag kokar alltid min Julskinka, den blir saftigast då och på köpet får jag ett spad som vi använder som dopp i gryta. Köttbullarna gör jag i fyra - fem olika smaker, så att det skall passa alla besökare. Revbensspjällen måste bara göras hemma. Först kokas och sedan griljeras. Kålrotslåda är en Klassiker på vårat julbord. Det är den som ser till att magen fungerar efter all fet Julmat :-)
ThomasP11 november 2007
Förkoka revbenen blir riktigt bra man kan steka dem i ugnen också som vanligt sedan. Man kan göra likadant på sommarn när man ska grilla går ju fortare och de blir saftigare //Thomas
farmoringer11 november 2007
Vi gör vår skinka i ugnen och ja, jag rullar mina egna köttbullar..Med lite kryddpeppar i så blir de så goda så...
Lena11 november 2007
Ja vi brukar göra skinka själv och all julmat som till hör
bolla8511 november 2007
köttbullarna gör man absolut godast själv. ha i lite krossad kryddpeppar och man får fram riktig julsmak mums:9
Lena11 november 2007
mmm det är ju bara ett måste i julköttbullar
matvraket11 november 2007
Jag brukar griljera min egen skinka. Favoriten är en skiva nygriljerad skinka på vörtbröd (utan russin!) kvällen innan julafton. :) Köttbullarna köper vi dock färdiga, finns så mkt annat man lagar från grunden vid jul ändå, såsom risgrynsgröt, ris a la malta, äggost, janssons, sill i diverse tappningar, bröd, småkakor, godis mm. Vilken är din julfavorit?
Lena11 november 2007
ett tips matvraket gör köttbullarna några dagar före och frys in de blir ju trots allt billigare och godare.
MrsC11 november 2007
Jag köper färdigkokt skinka...den smakar alldeles utmärkt gott!
Jag gillar att laga mat, så jag har kokat och griljerat skinka. lagat köttbullar, lagat egen leverpastej, rödbetssallad, sillsallad...men inte längre. Jag är glad för allt färdiglagat som gör att jag inte är lika trött under julen som förr. Jag kokar fortfarande in min grisfötter själv och tillagar själv likaså mina ugnsstekta revbenspjäll. (Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll) Ingen jul utan grisfötter :) och revbensspjäll.
När jag går i pension ska jag nog laga den mesta julmaten själv tror jag...
evaldo11 november 2007
Jag gör min egen sjulskin ka i ugnen tycker det blir bäst. Den färdigkokta smakar inte lika gott.
Gör mina egna köttbullar också, steker dem och låter dem eftersteka i ugnen så de blir fasta och fina. De köpta har inte rätt smak.
Till jul ska det mesta vara hemlagat för att ge den rätta känslan.
Aspholme11 november 2007
När man kokar sin egen Julskinka så kan man smaksätta den som man vill. Jag har i grovsalt, Lagerblad, Lök, Kryddpeppar och socker. Efter kokningen så får den svalna i spadet, den blir saftigare då. Låt stå i folie i kylskåp över natten och skärbort skinnet och pensla med uppvispad ägg och senap. Strö över ströbröd, Griljera i 250 " varm ugn, tills den börjar få färg. Låt svalna och avnjut.
anluk11 november 2007
Färdigkokt skinka av god kvalitét är absolut helt ok. Köttbullarna gör jag absolut själv, blir godast så!.
imse11 november 2007
Förr gjorde jag alltid skinkan i ugnen. Men har fått gå över till att koka den så att det blir mkt. gott spad till doppet. Det här är julens händelse och sker efter en tradition som kommer från Halland.
Det doppas vörtbröd som ska vara lite torrt, sedan skall man göra grönkål till detta. Man fräser grönkålen i smör och tillsätter sirap och späder med skinkspadet. och grädde.
Köttbullarna vill jag laga på älgfärs och jag kryddar dem traditionellt.
ThomasP11 november 2007
Varför är den kokta nästan billigare än den rimmade jo det är massa tillsatser (polyfosfater)i den kokta för att behålla vikten. Jag köper färsk skinka och nätar den själv och sprutar den på ett rökeri . Då vet man vad man får. Mvh Thomas
morgana12 november 2007
Oj oj oj, vad ni står i. Min jul blir bäst med bara några få favoriter som är väldigt färdigköpta, förutom kålrotslådan som måste lagas efter gammalt recept.
Glöm allt som bara fyller magen. Jag går rakt på skinka o rödbetssallad, kålrotslåda, ugnsbakad lax med räkor rörda i creme fraiche. Och punkt. Detta är på julafton, sedan är det bara att köra på resten av dagarna med olika rätter varje dag. Köttbullar och kålrotslåda juldagen, prinskorvar och rosolli på annandagen osv. Till morgon o kväll blir det alltid knäckemackor med julskinka o rödbetsallad på. He he och God Jul!
evaldo12 november 2007
Du har så rätt morgana, det är alldeles för mycket ståhej kring detta med julmat.
Det är lika varje år, att i år ska vi inte ha så mycket julmat, men ändå så blir det för mycket.
Det räcker med vad du säger.
Lena12 november 2007
Ja jag håller med Tomas då det gäller julskinkan har själv nyss beställt griskött och gjord en egen skinka..Den är godast/Lena(Y)
evaldo12 november 2007
Bästa skinka är att köpa den direkt från uppfödarn, inga tillsattser utan helt naturell.
Lena12 november 2007
jajja men det gjör vi varje år i samband med gris köp. Klart godast skinkan och man vet att de har haft det bra...
Vem gör sin egen julskinka eller kör de flesta färdigkokta varianten nu till jul. Och rullar ni era egna köttbullar???//Mvh Thomas
Jag kokar alltid min Julskinka, den blir saftigast då och på köpet får jag ett spad som vi använder som dopp i gryta. Köttbullarna gör jag i fyra - fem olika smaker, så att det skall passa alla besökare. Revbensspjällen måste bara göras hemma. Först kokas och sedan griljeras. Kålrotslåda är en Klassiker på vårat julbord. Det är den som ser till att magen fungerar efter all fet Julmat :-)
Förkoka revbenen blir riktigt bra man kan steka dem i ugnen också som vanligt sedan. Man kan göra likadant på sommarn när man ska grilla går ju fortare och de blir saftigare //Thomas
Vi gör vår skinka i ugnen och ja, jag rullar mina egna köttbullar..Med lite kryddpeppar i så blir de så goda så...
Ja vi brukar göra skinka själv och all julmat som till hör
köttbullarna gör man absolut godast själv. ha i lite krossad kryddpeppar och man får fram riktig julsmak mums:9
mmm det är ju bara ett måste i julköttbullar
Jag brukar griljera min egen skinka. Favoriten är en skiva nygriljerad skinka på vörtbröd (utan russin!) kvällen innan julafton. :) Köttbullarna köper vi dock färdiga, finns så mkt annat man lagar från grunden vid jul ändå, såsom risgrynsgröt, ris a la malta, äggost, janssons, sill i diverse tappningar, bröd, småkakor, godis mm. Vilken är din julfavorit?
ett tips matvraket gör köttbullarna några dagar före och frys in de blir ju trots allt billigare och godare.
Jag köper färdigkokt skinka...den smakar alldeles utmärkt gott!
Jag gillar att laga mat, så jag har kokat och griljerat skinka. lagat köttbullar, lagat egen leverpastej, rödbetssallad, sillsallad...men inte längre. Jag är glad för allt färdiglagat som gör att jag inte är lika trött under julen som förr. Jag kokar fortfarande in min grisfötter själv och tillagar själv likaså mina ugnsstekta revbenspjäll. (Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll) Ingen jul utan grisfötter :) och revbensspjäll.
När jag går i pension ska jag nog laga den mesta julmaten själv tror jag...
Jag gör min egen sjulskin ka i ugnen tycker det blir bäst. Den färdigkokta smakar inte lika gott.
Gör mina egna köttbullar också, steker dem och låter dem eftersteka i ugnen så de blir fasta och fina. De köpta har inte rätt smak.
Till jul ska det mesta vara hemlagat för att ge den rätta känslan.
När man kokar sin egen Julskinka så kan man smaksätta den som man vill. Jag har i grovsalt, Lagerblad, Lök, Kryddpeppar och socker. Efter kokningen så får den svalna i spadet, den blir saftigare då. Låt stå i folie i kylskåp över natten och skärbort skinnet och pensla med uppvispad ägg och senap. Strö över ströbröd, Griljera i 250 " varm ugn, tills den börjar få färg. Låt svalna och avnjut.
Färdigkokt skinka av god kvalitét är absolut helt ok. Köttbullarna gör jag absolut själv, blir godast så!.
Förr gjorde jag alltid skinkan i ugnen. Men har fått gå över till att koka den så att det blir mkt. gott spad till doppet. Det här är julens händelse och sker efter en tradition som kommer från Halland.
Det doppas vörtbröd som ska vara lite torrt, sedan skall man göra grönkål till detta. Man fräser grönkålen i smör och tillsätter sirap och späder med skinkspadet. och grädde.
Köttbullarna vill jag laga på älgfärs och jag kryddar dem traditionellt.
Varför är den kokta nästan billigare än den rimmade jo det är massa tillsatser (polyfosfater)i den kokta för att behålla vikten. Jag köper färsk skinka och nätar den själv och sprutar den på ett rökeri . Då vet man vad man får. Mvh Thomas
Oj oj oj, vad ni står i. Min jul blir bäst med bara några få favoriter som är väldigt färdigköpta, förutom kålrotslådan som måste lagas efter gammalt recept.
Glöm allt som bara fyller magen. Jag går rakt på skinka o rödbetssallad, kålrotslåda, ugnsbakad lax med räkor rörda i creme fraiche. Och punkt. Detta är på julafton, sedan är det bara att köra på resten av dagarna med olika rätter varje dag. Köttbullar och kålrotslåda juldagen, prinskorvar och rosolli på annandagen osv. Till morgon o kväll blir det alltid knäckemackor med julskinka o rödbetsallad på. He he och God Jul!
Du har så rätt morgana, det är alldeles för mycket ståhej kring detta med julmat.
Det är lika varje år, att i år ska vi inte ha så mycket julmat, men ändå så blir det för mycket.
Det räcker med vad du säger.
Ja jag håller med Tomas då det gäller julskinkan har själv nyss beställt griskött och gjord en egen skinka..Den är godast/Lena(Y)
Bästa skinka är att köpa den direkt från uppfödarn, inga tillsattser utan helt naturell.
jajja men det gjör vi varje år i samband med gris köp. Klart godast skinkan och man vet att de har haft det bra...