Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad lax

  • 24 november 2000

    Hur gravar jag min egen lax?

  • 27 november 2000

    1 kg färsk lax av mellanbiten 3 msk salt 2 msk socker 1 knippa dill 1 tsk grovt krossad vitpepparDela laxen och ta ur ryggbenet. Blanda salt, socker och den krossade vitpepparn. Gnid in alla sidor med blandningen. Lägg ihop laxen med skinnsidorna utåt. Lägg hälften av dillen i ett djupbottnat kärl. Lägg på laxen och resten av dillen. Låt stå kallt i 2 dygn. Vänd på laxen 2 ggr per dygn. Skrapa av kryddorna och ta bort benen innan du skär upp och serverar laxen

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.