Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Herre gud, vad ska jag ha till förrätt på nyår?

  • Kathy 29 december 2014

    En är nöt och stenfrukt allergiker, en äter helst inte ost och senap, fyra barn 6-9 år.
    Huvudrätt är torskrygg med vitvinsås och pressad potatis.
    Efterrätt är klassisk cheesecake.

    Det passar väl bäst med en förrätt med kött när man har fisk som huvudrätt, eller?
    Jag har letat och letat, men hittar inget som kan passa alla.
    Snälla är det någon som har ett bra tips till mig?
    (helst inte för avancerat)

  • bitten56 29 december 2014

    Hej!
    Kan rekommendera Barbros härliga laxrulle. Visserligen är det inget med kött. Kan göras dagen innan. Receptet hittar du bland mina recept om du är intresserad.
    Gott Nytt År.

  • Erajscha 29 december 2014

    Kanske en liten sallad med lufttorkad skinka, tomater och ruccola? Eller en liten toast med gratinerad svampröra?

  • Tesslatess 29 december 2014

    Vi kommer ha en räkcoctail, den vi använder innehåller sallad, ärtor, avokado, räkor och nån hemkörd dressing typ rhode island. Vet inte om det är ett vanligt recept, men fördelen är att den går att kombinera som man vill. Vill man inte ha räkor så borde ju en-två skivor tex rostbiff gå att användas. Barnen här hemma 1-3 år kommer att få ärtor, avokado, nån räka och tomatbitar, med dressing.

  • boz1965 29 december 2014

    Varför inte göra en carpaccio på oxfilé?
    Vansinnigt gott. {eat}

    Carpaccio

  • Majainorr 30 december 2014

    Har själv tänkt improvisera ihop nåt med räkor, avokado, mango, isbergssallad, gröna ärtor och dill. Sen
    blandar jag nog i en sås gjord på cremé fraiche, majo, citron, salt och peppar och garnera med en kvist dill. Håller sen tummarna att det smakar bra...

  • Kathy 30 december 2014

    Eftersom jag inte ville ha något med fisk eller skaldjur så blev det detta till slut:
    http://www.ica.se/recept/bruschetta-med-lufttorkad-skinka-1699/
    Kan passa både barn och vuxna.

    Tack för alla tips!

  • Majainorr 30 december 2014

    Blir säkert riktigt gott!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.