Är det någon som har bra tips på festliga förrätter att bjuda på milleniumkvällen? /Är tacksam för svar
25 november 1999
En riktigt lyxig förrätt är ank- eller gåslever med små rostade brödtrianglar och tärnad gelé. Man behöver bara en liten skiva av själva gåslevern. Sen kan man dekorera med frisésallad och droppa lite balsamvinäger över. Servera gärna ett glas Sauternes till. Det är egentligen ett dessertvin, men supergott att balansera till den feta gåslevern.
25 november 1999
Jag tycker det är gott att börja en måltid med soppa. En festlig och klassisk variant är Crème Ninon. En fransk ärtsoppa med mousserande vin i. Det passar ju bra som inledning på en nyårsmeny om man kanske vill dricka champagne rakt igenom hela middagen. Jag har lagt in receptet i Kokboken, så sök reda på det där. Lycka till!
Är det någon som har bra tips på festliga förrätter att bjuda på milleniumkvällen? /Är tacksam för svar
En riktigt lyxig förrätt är ank- eller gåslever med små rostade brödtrianglar och tärnad gelé. Man behöver bara en liten skiva av själva gåslevern. Sen kan man dekorera med frisésallad och droppa lite balsamvinäger över. Servera gärna ett glas Sauternes till. Det är egentligen ett dessertvin, men supergott att balansera till den feta gåslevern.
Jag tycker det är gott att börja en måltid med soppa. En festlig och klassisk variant är Crème Ninon. En fransk ärtsoppa med mousserande vin i. Det passar ju bra som inledning på en nyårsmeny om man kanske vill dricka champagne rakt igenom hela middagen. Jag har lagt in receptet i Kokboken, så sök reda på det där. Lycka till!