Vi träffas varje år hos någon i familjen på juldagen och äter god mat dock inte julmat. Det enda som vi har kvar sen min pappa ordnade den här middagen är marängswiss :) som alla älskar.
I år är det min tur för att ordna middag och då vi är ganska många ca 13 st så ska det helst vara gratäng el gryta tycker jag som man kan göra mycket av och inte tar för lång tid. Får inte innehålla fisk, nötter, mandel då det finns allergiker så jag har tänkt kycklingfile el fläskfile men kan inte komma på något / några bra rätter. Har ni några tips att ge mig ?
phillerille4 december 2011
Vi hade ett 70 års kalas för inte så länge sedan med 30 personer. Vi struntade i förrätten och hade drink med snittar och snacks, därefter burgundisk köttgryta som är väldigt kraftfull och inte speciellt svår eller omständig att göra, den står på sppisen i tre timmar, that's all she wrote. Många var äldre så vi tog potatis istället för ris, vi köpte bröds som vi gräddade klart i ugnen ost smör och en sallad(att döma av )resterna var det rätt inga veganer på festen:-)
ris ala malta till efterrätt kanske?
MosterNettan4 december 2011
Köttfärsrätter, chili con carne, gulaschsoppa mm sånt som man kan göra i förväg.
detta brukar jag göra fast med fläskfilé istället för färs när vi är många. Hasselbackspotatis till. Alltid lika uppskattat och går att förbereda. Bara att gratinera när gästerna anlänt {clap}
The_mama97mia4 december 2011
http://www.matklubben.se/recept/herrgaardskyckling_a_la_husse_17836.html
det här är nåt som är gott o lätt att förbereda, om jag skulle laga till många så skulle jag kanske inte göra hela filéer, utan dela dem i två-tre bitar?
Annars är ju thaikyckling typ i grön curry nåt som kan vara lätt att uppskatta efter julmat.
Har några recept på det hos mig, men finns flera på MK.
pihal4 december 2011
Här kommer tre förslag som brukar gå hem hos mina gäster. Hoppas det kan vara något.
Denna är super god och lätt och de kan vara potatis, pasta eller ris till
[recept] 58712[/recept]
Bumbis4 december 2011
Gör kreolsk gryta, den är så himla god med en massa gott i. Servera med ris och en sallad. Är säker på att den finns här på MK annars så söker du på AlltomMat.se.
wildlife4 december 2011
Fransyska brukar ju ha bra pris, så varför inte göra Porterstek? Och en långpanna fylld med Hasselbakspotatisar till är absolut inte fel... (Y)
Tar absolut inte längre tid än en gryta och nästan allt går att förbereda...
Kakan19865 december 2011
Vi har samma tradition i sambons familj, träffas alltid juldagen och äter ihop.
För ett par år sedan gjorde mormor i släkten kalops och kokt potatis till, det var kanon efter all julmaten tyckte jag.
Sen brukar dom alltid göra ris ala malta till efterrätt, det gillar dock inte jag... Men många gör ju det :)
Silvander5 december 2011
Vi har också detta som tradition att träffas en av juldagarna och INTE äte julmat. Sist hade vi dansk fläskestek med rödkål. Enkel och mycket uppskattat!
Silvander5 december 2011
Vi har också detta som tradition att träffas en av juldagarna och INTE äte julmat. Sist hade vi dansk fläskestek med rödkål. Enkel och mycket uppskattat!
jennienil5 december 2011
Grekisk pytt i panna är min nya favorit att bjuda på. Och det sprider sig bland alla som ätit det. Mycket mat, lätt att förbereda men ohh så gott!
Vi träffas varje år hos någon i familjen på juldagen och äter god mat dock inte julmat. Det enda som vi har kvar sen min pappa ordnade den här middagen är marängswiss :) som alla älskar.
I år är det min tur för att ordna middag och då vi är ganska många ca 13 st så ska det helst vara gratäng el gryta tycker jag som man kan göra mycket av och inte tar för lång tid. Får inte innehålla fisk, nötter, mandel då det finns allergiker så jag har tänkt kycklingfile el fläskfile men kan inte komma på något / några bra rätter. Har ni några tips att ge mig ?
Vi hade ett 70 års kalas för inte så länge sedan med 30 personer. Vi struntade i förrätten och hade drink med snittar och snacks, därefter burgundisk köttgryta som är väldigt kraftfull och inte speciellt svår eller omständig att göra, den står på sppisen i tre timmar, that's all she wrote. Många var äldre så vi tog potatis istället för ris, vi köpte bröds som vi gräddade klart i ugnen ost smör och en sallad(att döma av )resterna var det rätt inga veganer på festen:-)
ris ala malta till efterrätt kanske?
Köttfärsrätter, chili con carne, gulaschsoppa mm sånt som man kan göra i förväg.
Lisas falska filé
detta brukar jag göra fast med fläskfilé istället för färs när vi är många. Hasselbackspotatis till. Alltid lika uppskattat och går att förbereda. Bara att gratinera när gästerna anlänt {clap}
http://www.matklubben.se/recept/herrgaardskyckling_a_la_husse_17836.html
det här är nåt som är gott o lätt att förbereda, om jag skulle laga till många så skulle jag kanske inte göra hela filéer, utan dela dem i två-tre bitar?
Annars är ju thaikyckling typ i grön curry nåt som kan vara lätt att uppskatta efter julmat.
Har några recept på det hos mig, men finns flera på MK.
Här kommer tre förslag som brukar gå hem hos mina gäster. Hoppas det kan vara något.
Fläskfilégryta allt i ett
Fläskfilé i dillsenapssås
Biffgryta, Flamländsk
Jag delar mer än gärna med mig av några av mina recept, kanske något kan passa. Det är ju bara att dubbla som du vill.
Amoz oktobergryta.
Amoz portergryta.
Amoz festliga fläskfilé.
Amoz gyllengula gratäng.
Amoz himmelska filé
Denna är super god och lätt och de kan vara potatis, pasta eller ris till
[recept] 58712[/recept]
Gör kreolsk gryta, den är så himla god med en massa gott i. Servera med ris och en sallad. Är säker på att den finns här på MK annars så söker du på AlltomMat.se.
Fransyska brukar ju ha bra pris, så varför inte göra Porterstek? Och en långpanna fylld med Hasselbakspotatisar till är absolut inte fel... (Y)
Tar absolut inte längre tid än en gryta och nästan allt går att förbereda...
Vi har samma tradition i sambons familj, träffas alltid juldagen och äter ihop.
För ett par år sedan gjorde mormor i släkten kalops och kokt potatis till, det var kanon efter all julmaten tyckte jag.
Sen brukar dom alltid göra ris ala malta till efterrätt, det gillar dock inte jag... Men många gör ju det :)
Vi har också detta som tradition att träffas en av juldagarna och INTE äte julmat. Sist hade vi dansk fläskestek med rödkål. Enkel och mycket uppskattat!
Vi har också detta som tradition att träffas en av juldagarna och INTE äte julmat. Sist hade vi dansk fläskestek med rödkål. Enkel och mycket uppskattat!
Grekisk pytt i panna är min nya favorit att bjuda på. Och det sprider sig bland alla som ätit det. Mycket mat, lätt att förbereda men ohh så gott!