Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Juldagsmiddag

  • stbcn1122 10 november 2014

    Ja nu närmar det sig julen och det gäller ju att ha lite framförhållning. Vore glad för tips på vad jag skall bjuda barn och barnbarn på, på juldagen. Firar inte julafton hemma så det vore bra om det går att förbereda lite innan. Jag vet att de inte är sugna på julbord.
    Vi blir 17 personer.
    Birgitta

  • Erajscha 14 november 2014

    Rostbiff och potatisgratäng kanske?

  • Anderstam 14 november 2014

    Här används julskinkan utan att det känns som julbord.
    Snabbt gjord, resterande sköter ugnen.
    Hawaii Jansson

  • dag6 14 november 2014

    varför inte bjuda på kalkon. Dett är alltidt uppskattat. Sedan ris a la malta.eller saffranpannkaka.

  • evaullabritt 17 november 2014

    Här hos oss finns det en rad rätter som återkommer varje jul. Jag låter julmaten gå igen i ny form. Av skinkspadet gör jag kålsoppa och av risgrynsgröten blir det apelsinris eller gotländsk saffranspannkaka. Ungsomelett med svamp eller skaldjursstuvning är en favorit som man kan äta många gånger. En annan rätt som återkommer varje jul är tunga, skivad och gratinerad med svampstuvning och små korgar spritsade av potatismos och fyllda med grönsaker. Fruktsallad förekommer också under någon av juldagarna, ibland i en kryddig lag. Och kalkon förståss, det funkar alltid. Om jag kommer över en plumpudding kan det bli engelsk julmiddag. Obligatoriska bakverk är fruktkaka och mandelformar med grädde och hjortron.

  • stbcn1122 17 november 2014

    Tack för tipsen jag fått, så nu skall det nog ordna till sig
    Birgitta

  • Wombat04 21 november 2014

    Hej!

    Jag har inte skrivit här på evigheter men hemma hos oss bjuder vi ofta på Solkyckling på juldagen. Har glömt hur man infogar recept, men du hittar det här på Matklubben. Det är enkelt att göra till många och verkligen jättegott.

    Isabel (Bella) Brattkull

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.