Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Juldessert?

  • EvisW 5 december 2011

    När man ätit av all julmat och är proppmätt är det dags för kaffe och någon dessert :)
    Ostkaka är gott men det vill jag inte bjuda på. Vad har ni till dessert på julafton?

  • baxx 5 december 2011

    jag är helsåld på bryllepudding. Det passar alltid och är jättegott.

  • markus 5 december 2011

    Kaffe och en Konjak... Kan det bli mycket bättre? Stinna som grisar behövs inte så mycket mer ;)

  • Lollo54 5 december 2011

    Vi brukar äta Apelsinris. Kanske inte så bra efter all julmat{dazed} men det har blivit en tradition. Såg att det fanns recept här på MK

  • mattant41 5 december 2011

    Vi brukar äta päron och ananas som ligger i en lag med stjärnanis och saffran, lite lättvispad grädde eller vaniljglass till.

  • kekke46 5 december 2011

    Jag gör varje år en fruktsallad, brukar var uppskattat

  • Mistys 5 december 2011

    Ingen alls. Vi nöjer oss med gottebordet.........dadlar, fikon, nötter , frukt och julgodis. Kaffe och ev en cocnac att smutta på. Behövs inget mer;)

  • emmelina1 5 december 2011

    Jag brukar göra cheesekake (den man gör i 3 bunkar med bla philadelphiaost) fast med olika smaksättningar och servera den som glass istället med lite fruktsallad med ringlad Fairtrade sirap över SMASKENS "glass" går ner fast man är mätt..
    Ex på smaksättningar:
    saffran
    kardemumma
    kanel
    ägglikör
    punch
    apelsinpunchte (pulver från Alpnaering)

    ALLTID lika uppskattat och det blir en överraskning vilken smak det blir..

  • siggepigge 5 december 2011

    Skrivet av Lollo54 den 5 dec 2011

    Vi brukar äta Apelsinris. Kanske inte så bra efter all julmat{dazed} men det har blivit en tradition. Såg att det fanns recept här på MK


    Vi brukar äta nästan detsamma fast vi äter detta på juldagen. Som en efterrätt men skillnaden är den att vi brukar ta hallon istället för apelsin och det är sååå gott. Det är en gammal tradition som min man hade med sig från sin familj som i sin tur från deras familj osv........

  • Nenabirk 5 december 2011

    Saffransglass med pepparkaksgrissini eller krossade pepparkakor till är juligt men inte så tungt.

  • Kakan1986 6 december 2011

    Många jag känner äter ris ala malta. Men själv gillar jag inte det och i min familj brukar ingen vara sugen på efterrätt utan vi brukar en stund efter middagen ställa fram gottebordet och kaffe/julmust så smaskar vi på det resten av kvällen.. :)
    Hade vi haft någon efterrätt hade det nog varit något lätt, typ som glass kanske eller någon form av cheesecake.

  • boz1965 6 december 2011

    Ris à-la Malta är det enda gångbara alternativet här i Skåne. Allt annat är hädelse. ;)

  • EvisW 7 december 2011

    Saffransglass låter gott. Hur gör man den? (Varför glömde jag köpa glassmaskinen när jag var på GeKås????)

  • Lenkan 7 december 2011

    Svärfar gör alltid frusen American Cheescake. Men jag själv föredrar några bitar ur chokladasken och en kopp kaffe :)

  • ScarlettRose 7 december 2011

    Kan tycka att efterrätt är lite överflödigt efter julbordet. Kaffe och någon liten godisbit (lite knäck, skumtomtar, mintkyssar eller kanske en pepparkaka) är fullt tillräckligt efter maten tycker jag.

  • Cassiopeya 7 december 2011

    Skrivet av mattant41 den 5 dec 2011

    Vi brukar äta päron och ananas som ligger i en lag med stjärnanis och saffran, lite lättvispad grädde eller vaniljglass till.


    Vi brukar äta ris Ris à-la Malta med apelsin eller saftsoppa till...men jag tycker ditt förslag låter mkt godare {jump} Annars håller jag med en hel del andra om att det egentligen inte behövs ngn efterrätt, man äter ju massor med julgodis, choklad, pepparkakor, lussebullar mm. Känns som man ska rulla hela vägen hem istället för att gå {hypnotized}

  • Gul13 7 december 2011

    Vi äter risgrynsgröt och saftsås. Har aldrig sett det som dessert för det är liksom en del av julbordet.
    Efter gröten och julklappar och så då blir det godis och frukt och så och efter detta så sätter man i sig mandelmusslor med grädde och bär och kaffe.

    Ja vi äter från 15.00 när kalle Anka börjar (glögg och pepparkakor) till det är dags att gå och lägga sig vid 01-02 på natten typ.

  • siggepigge 8 december 2011

    Skrivet av Gul13 den 7 dec 2011

    Vi äter risgrynsgröt och saftsås. Har aldrig sett det som dessert för det är liksom en del av julbordet.
    Efter gröten och julklappar och så då blir det godis och frukt och så och efter detta så sätter man i sig mandelmusslor med grädde och bär och kaffe.

    Ja vi äter från 15.00 när kalle Anka börjar (glögg och pepparkakor) till det är dags att gå och lägga sig vid 01-02 på natten typ.


    Hahahaha............Ja jösses vad man äter {hypnotized}

  • boz1965 8 december 2011

    Skrivet av Gul13 den 7 dec 2011

    Vi äter risgrynsgröt och saftsås. Har aldrig sett det som dessert för det är liksom en del av julbordet.
    Efter gröten och julklappar och så då blir det godis och frukt och så och efter detta så sätter man i sig mandelmusslor med grädde och bär och kaffe.

    Ja vi äter från 15.00 när kalle Anka börjar (glögg och pepparkakor) till det är dags att gå och lägga sig vid 01-02 på natten typ.


    Hehe! Ja, julafton är ett enda långt frossande. Märkligt egentligen eftersom frosseri är en av kristendomens "dödssynder" ändå firar vi Frälsarens födelsedag med att frossa. :D

    Missförstå mig rätt, jag är troende kristen (dock inte bokstavstroende) men ser det komiska i det hela ändå. :)

  • Gul13 8 december 2011

    Siggepigge och boz: Ja onekligen lustigt egentligen med tanke på synder och vad vi firar.
    :) Man undrar onekligen vad han hade sagt om allt frosseri till jul? och påsk med för alldel.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.