Hej.
Tänkte göra egen julskinka och undrar om skinkan måste vara rökt innan man kokar o grilljerar den?Hoppas nån som har svar för tiden rinner iväg...
jas6521 december 2008
Det finns både rökt , okokt skinka och kokt skinka i handeln men det är ett smak val själv så köper jag den färdigkokta och bara grilljerar den hemma med med ägg och en god senap till blandat med brödsmulor. Sedan så kan du dekorera den med kryddpeppar bl,a.
Jag har även provat att injicera lite senap in i skinka för att ge den mer smak och det blev kanon gott.
Lycka till med julskinkan
Höfta mera bland alla tradisionella julanrättningar.
Anders
Chanet21 december 2008
Vi har slaktat själv så denna skinkan är varken rökt eller kokt,undrar därför om man behöver röka den innan man kokar den.
Jag brukar aldrig använda rökt skinka. Däremot rimmad som jag sedan ugnsbakar och därefter griljerar. Det blir jättegott.
Chanet21 december 2008
Tack så mycket för era svar...(Y) blir nog julskinka iår också även om den inte hinner bli klar till jul....:-)
boz196521 december 2008
Skrivet av Chanet den 21 dec 2008
Vi har slaktat själv så denna skinkan är varken rökt eller kokt,undrar därför om man behöver röka den innan man kokar den.
Det är helt och hållet en smaksak. Det gör du som du tycker är godast.
annelieberggren21 december 2008
Skrivet av Chanet den 21 dec 2008
Tack så mycket för era svar...(Y) blir nog julskinka iår också även om den inte hinner bli klar till jul....:-)
:o varför blir den inte klar till jul?? du kan ju koka den på tisdag. Ta en spruta med kanyl, spruta in saltlake salta vattnet och låt den ligga ett dygn innan du kokar på tisdag, griljera sen på kvällen.
annelieberggren21 december 2008
Skrivet av Chanet den 21 dec 2008
Tack så mycket för era svar...(Y) blir nog julskinka iår också även om den inte hinner bli klar till jul....:-)
:o varför blir den inte klar till jul??? färsk skinka kan du spruta in saltlake med spruta och kanyl, sen låta den ligga i saltat vatten 1 dygn innan du kokar den. jag ska koka min på tisdag och griljera på kvällen, provsmakar den sen till uppesittar kväll med bingo (Y)
marhil21 december 2008
jo alla har väl sprutor och kanyl hemma,så varför inte????????????????????
Hej.
Tänkte göra egen julskinka och undrar om skinkan måste vara rökt innan man kokar o grilljerar den?Hoppas nån som har svar för tiden rinner iväg...
Det finns både rökt , okokt skinka och kokt skinka i handeln men det är ett smak val själv så köper jag den färdigkokta och bara grilljerar den hemma med med ägg och en god senap till blandat med brödsmulor. Sedan så kan du dekorera den med kryddpeppar bl,a.
Jag har även provat att injicera lite senap in i skinka för att ge den mer smak och det blev kanon gott.
Lycka till med julskinkan
Höfta mera bland alla tradisionella julanrättningar.
Anders
Vi har slaktat själv så denna skinkan är varken rökt eller kokt,undrar därför om man behöver röka den innan man kokar den.
Hittade två länkar till hur man går tillväga
http://julen.ifokus.se/Articles/Read.aspx?MessageId=e1447932-4a06-4b27-bb8e-9b0ad334cd22&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup
http://www.svenskkottinformation.se/receptsamling/recept_detail.php?id=2178
kan det kanske vara till nån hjälp?
Jag brukar aldrig använda rökt skinka. Däremot rimmad som jag sedan ugnsbakar och därefter griljerar. Det blir jättegott.
Tack så mycket för era svar...(Y) blir nog julskinka iår också även om den inte hinner bli klar till jul....:-)
Vi har slaktat själv så denna skinkan är varken rökt eller kokt,undrar därför om man behöver röka den innan man kokar den.
Det är helt och hållet en smaksak. Det gör du som du tycker är godast.
Tack så mycket för era svar...(Y) blir nog julskinka iår också även om den inte hinner bli klar till jul....:-)
:o varför blir den inte klar till jul?? du kan ju koka den på tisdag. Ta en spruta med kanyl, spruta in saltlake salta vattnet och låt den ligga ett dygn innan du kokar på tisdag, griljera sen på kvällen.
Tack så mycket för era svar...(Y) blir nog julskinka iår också även om den inte hinner bli klar till jul....:-)
:o varför blir den inte klar till jul??? färsk skinka kan du spruta in saltlake med spruta och kanyl, sen låta den ligga i saltat vatten 1 dygn innan du kokar den. jag ska koka min på tisdag och griljera på kvällen, provsmakar den sen till uppesittar kväll med bingo (Y)
jo alla har väl sprutor och kanyl hemma,så varför inte????????????????????