När griljerar ni er skinka inför jul. Redan nu eller väntar ni in i det sista?
Hur länge håller den sig som bäst sen när den väl är griljerad och klar?
Tar även gärna emot bra recept på julskinka :)
Anderstam13 december 2012
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
Cassiopeya13 december 2012
Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
(Y)
DoctorWho13 december 2012
Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
Exakt så gör jag också.
MosterNettan13 december 2012
Om jag gör skinka och griljerar den redan nu så får jag göra en ny till jul. (A)
Jag griljerar den aldrig i förväg, för mig finns ingen anledning till det. Griljeing tar ju bara en kvart ungefär.
DoctorWho13 december 2012
Färdig skinka, griljerad och klar håller sig cirka en vecka i kylskåp. Tillagas den till julafton bör man alltså förbruka den innan nyår. Den bör förvaras under 6 grader, och försök att inte ta in och ut den för mycket ur kylen. Dela då hellre upp den i flera bitar och ta bara ut så mycket som beräknas gå åt.
Annrh13 december 2012
Tack för era svar! Då väntar jag helt enkelt till den 23:e jag med. Ser ingen anledning att göra det tidigare :)
Och så vet jag att den håller till typ nyår. Sen är jag nog trött på skinka ändå :)
Amika13 december 2012
Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
(Y)
smul_mia14 december 2012
(Y)
Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
svengelsk14 december 2012
Skrivet av Annrh den 13 dec 2012
Tar även gärna emot bra recept på julskinka :)
Julskinka kokt Det här receptet har jag använt i två år nu med utmärkt resultat.
rosatalo14 december 2012
Skrivet av Scooby-Doo den 13 dec 2012
Färdig skinka, griljerad och klar håller sig cirka en vecka i kylskåp. Tillagas den till julafton bör man alltså förbruka den innan nyår. Den bör förvaras under 6 grader, och försök att inte ta in och ut den för mycket ur kylen. Dela då hellre upp den i flera bitar och ta bara ut så mycket som beräknas gå åt.
Nog håller väl skinkan längre än en vecka i kylskåp. Vår har aldrig blivit dålig fast den funnits kvar till trettondagen, efter det blir den paj eller gratäng. Har gått hur bra som helst. Man får använda näsan.
TantZ14 december 2012
Griljerar alltid den 23:dje. Gjorde misstaget att göra den klar den 20.de en gång.. BIIIG MISTAKE!! Den va ju slut så jag fick koka och griljera en ny den 23:dje iaf..{laugh}
ingbrittan14 december 2012
Jag griljerar alltid skinkan på förmiddagen den 23, för på kvällen kommer sonen med
familj från Stockholm då blir det skinksmörgås bl.a.
elleave14 december 2012
Skrivet av rosatalo den 14 dec 2012
Skrivet av Scooby-Doo den 13 dec 2012
Färdig skinka, griljerad och klar håller sig cirka en vecka i kylskåp. Tillagas den till julafton bör man alltså förbruka den innan nyår. Den bör förvaras under 6 grader, och försök att inte ta in och ut den för mycket ur kylen. Dela då hellre upp den i flera bitar och ta bara ut så mycket som beräknas gå åt.
Nog håller väl skinkan längre än en vecka i kylskåp. Vår har aldrig blivit dålig fast den funnits kvar till trettondagen, efter det blir den paj eller gratäng. Har gått hur bra som helst. Man får använda näsan.
Håller med! Har alltid skinka mer än en vecka, men det går ju bra att frysa in griljerad skina i skivor om man vill. :)
Någon som provat en sån julkalkon? (som ser ut som skina)
NinniM14 december 2012
Jag tycker det hör till tradition att göra det kvällen innan julafton. Då gör jag även knäck och smakar lite glögg.
ms814 december 2012
Kokar o grilljerar dagen innan julafton. Det ska va så.
MosterNettan15 december 2012
Skrivet av ms8 den 14 dec 2012
Kokar o grilljerar dagen innan julafton. Det ska va så.
Ja är det tradition så är det!
(Y)
bitten5615 december 2012
Håller med , dagen innan julafton ska det vara.
LenaBE115 december 2012
Skrivet av MosterNettan den 15 dec 2012
Skrivet av ms8 den 14 dec 2012
Kokar o grilljerar dagen innan julafton. Det ska va så.
Ja är det tradition så är det!
(Y)
Jag håller med. {dance}
LenaBE115 december 2012
Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
När griljerar ni er skinka inför jul. Redan nu eller väntar ni in i det sista?
Hur länge håller den sig som bäst sen när den väl är griljerad och klar?
Tar även gärna emot bra recept på julskinka :)
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
(Y)
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
Exakt så gör jag också.
Om jag gör skinka och griljerar den redan nu så får jag göra en ny till jul. (A)
Jag griljerar den aldrig i förväg, för mig finns ingen anledning till det. Griljeing tar ju bara en kvart ungefär.
Färdig skinka, griljerad och klar håller sig cirka en vecka i kylskåp. Tillagas den till julafton bör man alltså förbruka den innan nyår. Den bör förvaras under 6 grader, och försök att inte ta in och ut den för mycket ur kylen. Dela då hellre upp den i flera bitar och ta bara ut så mycket som beräknas gå åt.
Tack för era svar! Då väntar jag helt enkelt till den 23:e jag med. Ser ingen anledning att göra det tidigare :)
Och så vet jag att den håller till typ nyår. Sen är jag nog trött på skinka ändå :)
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
(Y)
(Y)
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
Tar även gärna emot bra recept på julskinka :)
Julskinka kokt Det här receptet har jag använt i två år nu med utmärkt resultat.
Färdig skinka, griljerad och klar håller sig cirka en vecka i kylskåp. Tillagas den till julafton bör man alltså förbruka den innan nyår. Den bör förvaras under 6 grader, och försök att inte ta in och ut den för mycket ur kylen. Dela då hellre upp den i flera bitar och ta bara ut så mycket som beräknas gå åt.
Nog håller väl skinkan längre än en vecka i kylskåp. Vår har aldrig blivit dålig fast den funnits kvar till trettondagen, efter det blir den paj eller gratäng. Har gått hur bra som helst. Man får använda näsan.
Griljerar alltid den 23:dje. Gjorde misstaget att göra den klar den 20.de en gång.. BIIIG MISTAKE!! Den va ju slut så jag fick koka och griljera en ny den 23:dje iaf..{laugh}
Jag griljerar alltid skinkan på förmiddagen den 23, för på kvällen kommer sonen med
familj från Stockholm då blir det skinksmörgås bl.a.
Färdig skinka, griljerad och klar håller sig cirka en vecka i kylskåp. Tillagas den till julafton bör man alltså förbruka den innan nyår. Den bör förvaras under 6 grader, och försök att inte ta in och ut den för mycket ur kylen. Dela då hellre upp den i flera bitar och ta bara ut så mycket som beräknas gå åt.
Nog håller väl skinkan längre än en vecka i kylskåp. Vår har aldrig blivit dålig fast den funnits kvar till trettondagen, efter det blir den paj eller gratäng. Har gått hur bra som helst. Man får använda näsan.
Håller med! Har alltid skinka mer än en vecka, men det går ju bra att frysa in griljerad skina i skivor om man vill. :)
Någon som provat en sån julkalkon? (som ser ut som skina)
Jag tycker det hör till tradition att göra det kvällen innan julafton. Då gör jag även knäck och smakar lite glögg.
Kokar o grilljerar dagen innan julafton. Det ska va så.
Kokar o grilljerar dagen innan julafton. Det ska va så.
Ja är det tradition så är det!
(Y)
Håller med , dagen innan julafton ska det vara.
Kokar o grilljerar dagen innan julafton. Det ska va så.
Ja är det tradition så är det!
(Y)
Jag håller med. {dance}
Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.
Så gör jag också. :)