Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

När griljera skinkan?

  • Annrh 13 december 2012

    När griljerar ni er skinka inför jul. Redan nu eller väntar ni in i det sista?

    Hur länge håller den sig som bäst sen när den väl är griljerad och klar?

    Tar även gärna emot bra recept på julskinka :)

  • Anderstam 13 december 2012

    Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
    Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
    Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.

  • Cassiopeya 13 december 2012

    Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012

    Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
    Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
    Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.


    (Y)

  • DoctorWho 13 december 2012

    Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012

    Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
    Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
    Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.


    Exakt så gör jag också.

  • MosterNettan 13 december 2012

    Om jag gör skinka och griljerar den redan nu så får jag göra en ny till jul. (A)
    Jag griljerar den aldrig i förväg, för mig finns ingen anledning till det. Griljeing tar ju bara en kvart ungefär.

  • DoctorWho 13 december 2012

    Färdig skinka, griljerad och klar håller sig cirka en vecka i kylskåp. Tillagas den till julafton bör man alltså förbruka den innan nyår. Den bör förvaras under 6 grader, och försök att inte ta in och ut den för mycket ur kylen. Dela då hellre upp den i flera bitar och ta bara ut så mycket som beräknas gå åt.

  • Annrh 13 december 2012

    Tack för era svar! Då väntar jag helt enkelt till den 23:e jag med. Ser ingen anledning att göra det tidigare :)

    Och så vet jag att den håller till typ nyår. Sen är jag nog trött på skinka ändå :)

  • Amika 13 december 2012

    Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012

    Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
    Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
    Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.


    (Y)

  • smul_mia 14 december 2012

    (Y)

    Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012

    Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
    Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
    Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.

  • svengelsk 14 december 2012

    Skrivet av Annrh den 13 dec 2012



    Tar även gärna emot bra recept på julskinka :)


    Julskinka kokt Det här receptet har jag använt i två år nu med utmärkt resultat.

  • rosatalo 14 december 2012

    Skrivet av Scooby-Doo den 13 dec 2012

    Färdig skinka, griljerad och klar håller sig cirka en vecka i kylskåp. Tillagas den till julafton bör man alltså förbruka den innan nyår. Den bör förvaras under 6 grader, och försök att inte ta in och ut den för mycket ur kylen. Dela då hellre upp den i flera bitar och ta bara ut så mycket som beräknas gå åt.



    Nog håller väl skinkan längre än en vecka i kylskåp. Vår har aldrig blivit dålig fast den funnits kvar till trettondagen, efter det blir den paj eller gratäng. Har gått hur bra som helst. Man får använda näsan.

  • TantZ 14 december 2012

    Griljerar alltid den 23:dje. Gjorde misstaget att göra den klar den 20.de en gång.. BIIIG MISTAKE!! Den va ju slut så jag fick koka och griljera en ny den 23:dje iaf..{laugh}

  • ingbrittan 14 december 2012

    Jag griljerar alltid skinkan på förmiddagen den 23, för på kvällen kommer sonen med
    familj från Stockholm då blir det skinksmörgås bl.a.

  • elleave 14 december 2012

    Skrivet av rosatalo den 14 dec 2012

    Skrivet av Scooby-Doo den 13 dec 2012

    Färdig skinka, griljerad och klar håller sig cirka en vecka i kylskåp. Tillagas den till julafton bör man alltså förbruka den innan nyår. Den bör förvaras under 6 grader, och försök att inte ta in och ut den för mycket ur kylen. Dela då hellre upp den i flera bitar och ta bara ut så mycket som beräknas gå åt.



    Nog håller väl skinkan längre än en vecka i kylskåp. Vår har aldrig blivit dålig fast den funnits kvar till trettondagen, efter det blir den paj eller gratäng. Har gått hur bra som helst. Man får använda näsan.


    Håller med! Har alltid skinka mer än en vecka, men det går ju bra att frysa in griljerad skina i skivor om man vill. :)
    Någon som provat en sån julkalkon? (som ser ut som skina)

  • NinniM 14 december 2012

    Jag tycker det hör till tradition att göra det kvällen innan julafton. Då gör jag även knäck och smakar lite glögg.

  • ms8 14 december 2012

    Kokar o grilljerar dagen innan julafton. Det ska va så.

  • MosterNettan 15 december 2012

    Skrivet av ms8 den 14 dec 2012

    Kokar o grilljerar dagen innan julafton. Det ska va så.



    Ja är det tradition så är det!
    (Y)

  • bitten56 15 december 2012

    Håller med , dagen innan julafton ska det vara.

  • LenaBE1 15 december 2012

    Skrivet av MosterNettan den 15 dec 2012

    Skrivet av ms8 den 14 dec 2012

    Kokar o grilljerar dagen innan julafton. Det ska va så.



    Ja är det tradition så är det!
    (Y)


    Jag håller med. {dance}

  • LenaBE1 15 december 2012

    Skrivet av Anderstam den 13 dec 2012

    Jag griljerar alltid på uppesittarkvällen den 23 Dec.
    Doften sprider sig då och man får en första provsmak innan man somnar.
    Efter nyår gör jag andra rätter av eventuell kvarvarande skinka.


    Så gör jag också. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.