Tips på recept på Dopp-i-grytan

Dela
Hallå alla matglada!

Nu är det inte långt kvar tills julmaten skall vara klar. Vi har i alla år haft benägen hjälp av svärmor att ordna med dopp-i-grytan. Dessvärre har vi inte längre möjlighet att avnjuta hennes kokkonst och står plötsligt handfallna! Hur gör man ett gott dopp-spad? (Vi har sparat avkoket från skinkan.)

Om ni (mot förmodan) har en stund över vore jag tacksam för kort tips, recept eller länk till sådant. Är ny i detta forum, lyckades ej hitta något recept när jag sökte!

GOD JUL och tack på förhand !!
Sen beror det ju på hur du gjort skinkan. Har kokat den eller haft den i ugn. Har du haft den i ugn så beöver ju vätskan spädas med vatten för det har blivit som ett koncentrat. Sen kan man lägga i olika sorts rotfrukter och färska kryddor lite beroende på hur man vill ha det smaksatt. Låta det koka ner ett tag så det får smak av rofrukterna också. Men de flesta ,tror jag, har spadet som det är, har blivit,. Klart för servering..