Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vad ska ni servera till nyår??

  • mammamus 29 december 2010

    Är nyfiken på vad folk ska servera på nyårsborden..
    Själva ska vi ha texmex fondue och som dessert blir det choklad fondant

  • mammamus 29 december 2010

    skulle vilja ha nått tips på förrätt till vår nyårsmiddag med

  • MrsC 29 december 2010

    Vi äter:
    Påskens lammstek

    tillsammans med:
    Hasselbackspotatis


    Desserten funderar vi på {question}

  • bigganv 29 december 2010

    Vi ska ha fyllda filodegsknyten till förrätt,
    Black&White till varmrätt, och
    en limepannacotta med jordgubbar och passionsfrukt till dessert.
    Ska baka ett bröd till också....:-)

  • Tokloke 29 december 2010

    Skrivet av bigganv den 29 dec 2010

    Vi ska ha fyllda filodegsknyten till förrätt,
    Black&White till varmrätt, och
    en limepannacotta med jordgubbar och passionsfrukt till dessert.
    Ska baka ett bröd till också....:-)


    Har du nåt recept på din nyårsmeny ?? Lät supergott!!

  • anneal 29 december 2010

    Vi ska göra tjälknul för första gången. funderar på råstekt potatis och en rödvinssås till, plus grönsaker förståss. Glass o varm hjotronsylt som dessert.

  • malin_olsson50 29 december 2010

    Detta smarriga & lättlagade ska vi äta:
    Förrätt: Kräftsoppa
    Varmrätt: Fläskfilé med höjdarsås
    Efterrätt: Pannacotta med Center
    Hoppas att du finner något gott:)

  • bigganv 29 december 2010

    Har hittat recepten här på MK, förrätten stod det smördeg på iofs, men det blir nog lika gott med filodeg.{curl-lip}
    Till B&W ska vi ha Hasselbackspotatis och en sallad.
    Pannacottan gör jag laktosfri, eftersom syrran inte tål sånt....

    Brödet blir surdegsbaguetter.

  • bigganv 29 december 2010

    Så här blir det bättre......{bashful}

    Minimala smördegspajer med olika fyllningar
    Filets Mignons black and white
    Jordgubbs- och limepannacotta

  • The_mama97mia 29 december 2010

    Kul! Pajerna blir nog precis lika bra om inte bättre med filodeg! Bra tips, ska testa själv!

    Det enda jag har bestämt - eller rättare sagt, dottern har beställt... är Oxfilé i två marinader (vitlök, rosmarin, citron) och till det blir nog en krämig potatisgratäng.
    Sen har jag inte tänkt längre.

    Det blir bara jag o barnen, ngn kompis till dottern kanske o sen min mamma som bor granne med oss, inget märkvärdigt, men god mat vill vi ha.

  • Bumbis 30 december 2010

    Sedan 1 år tillbaka går vi runt till varandra och har därför bara 1 rätt att stå för. I år gör jag förrätten som blir nyårstapas: 1 liten bit laxtårta, 1 liten gratinerad avocado, 1 liten skål kräftsoppa, 1 liten bit omelett med drömsill och en klick löjrom och ett pyttelitet rosenbröd. Som dryck serveras chill out:s vita eller öl och snaps. Barn/ungdomar får filodegscigarrer, en med lax och en med fast köttfärssås. Vi är 5 familjer och dom som inte får besök står för vin till varmrätt och starkt till kaffet eller bubbel och raketer. Gott Nytt År alla.

  • lena4 30 december 2010

    Vi är bjuden till vår äldsta dotter på nyårsmiddag.
    Ingen aning vad vi får.

  • Cicci2 30 december 2010

    Hos oss blir det:
    Minivästerbottenpajer med Smetana, rödlök och caviarmix.
    Fisksoppa med vitlök och saffran
    Körsbärsparfait med mörk choklad.

  • Marksten 30 december 2010

    I år kör vi lite klassiskt. Om vi får tag i färska havskräftor så gratineras dessa med chilismör. Sinnessjukt gott. Till varmrätt blir det oxfile som nu legat i kylen över en vecka. Men jag vet inte riktigt än vad vi ska ha till oxfilen?

  • Missmotor 30 december 2010

    Förrätt: Kräftskagen toast eller vegetariskt alternativ Bruschetta.

    Huvudrätt: Coca-cola marinerad älgstek (vegetariskt; Quornfilé, Veganskt: Zucchinibiffar) med Rödvinssås och hasslebackspotatis. (+sallad)

    Efterrätt: vit och mörk chokladmousse toppade med björnbär
    (veganskt: Chokladtryffelpaj med björnbär)

    Tänkte slänga upp recepten efter nyår, man vill ju ha fina foton på maten sin ^^

  • frugan79 30 december 2010

    vi ska fira själva, jag maken och våra båda söner, så vi lägger ribban ganska lågt, men vill såklart fira med trerätters =)

    förrätt: toast skagen
    huvudrätt: helstekt entrecote (kryddad med bland annat timjan och rosmarin) och pommes anna, sparris
    efterrätt:chokladkaka med grädde och hallon & physalis

  • farmoringer 30 december 2010

    Här blir det bara gubben och jag. Äter sällan förrätt så det hade vi inte tänkt ha nu heller.
    Till varmrätt blir det björnstek. Det har jag aldrig tillagat eller ätit innan så det ska bli skoj.
    Tänkte ha pressad potatis till och göra en sås av skyn från björnen..

  • mooseella 30 december 2010

    Ska fira med vänner från inlandet, de har insjökräftor, jag har räksoppa och hummer.
    Soppan tilll förrätt, fixar ngn god sås till skaldjuren. Sen njuter vi av detta ihop. {highfive}
    Det blir även ngt med löjrom, kul med rensnig av frys. Samt ngt med kantareller till hummern, Hörde oxå att de köpt in vamrökt lax.
    Så blir en special rabarberpaj till dessert med hemgjord vaniljsås
    Vi lär nog inte svälta denna nyår

  • matmammansfavoriter 30 december 2010

    Skrivet av mammamus den 29 dec 2010

    Är nyfiken på vad folk ska servera på nyårsborden..
    Själva ska vi ha texmex fondue och som dessert blir det choklad fondant


    Vi ska äta 3 snittar, en laxrulle med wasabi, en anklever med mostarda di mele, en snitt med rensteksröra.
    Huvudrätten som vi brukar äta vid 8 tiden består av
    renytterfilé med mandelpotatismos och en god rödvinssås. Rotsaker i ugn.
    Dessert blir (till makens glädje) marängsviss.
    Rött vin, och champagne är drycken till maten.

    Framåt småtimmarna kanske en liten ostbricka med lite färsk frukt.(om någon orkar och fortfarande är vaken)

  • rockneby 30 december 2010

    Vi ska äta skagen toast givetvis, och till varmrätt blir det helstekt fläskfile med röd sås och klyftpotatis. Till efterrätt blir det hemmagjord chokladmousse.
    Smaskens!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.