Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alkoholfri hemmagjord glögg !

  • ThereseT 8 december 2007

    Är det någon som har tips på alkoholfri glögg ?
    Kan man värma upp vin och kryddor bara, eller måste kryddorna dra i vinet en tid först för att ge smak ?
    Hur mkt behöver vinet värmas för att alkoholen ska gå ur ? Tycker de köpta glöggarna är för söta vill därför göra egen. Tacksam för tips !

  • 8 december 2007

    Farmor Ellens glögg av svartvinbärssaft
    1 1 liter hemgjord svartvinbärssaft, lagom utspädd
    4 4 st kardemummakärnor
    1 1 st kanelstång
    1 1 tsk syltat strimlat apelsinskal
    4 4 st kryddnejlikor
    en liten bit torkad ingefära
    Gör så här
    Lägg de lätt krossade kryddorna i en skvätt outspädd saft i en timme. Värm saften, som ska vara söt och fyllig, tillsammans med kryddorna. Låt stå och dra i 10 minuter. Sila ifrån kryddorna. Servera saftglöggen het.



    Alkoholfri glögg
    Ingredienser ca 10 glöggmuggar:
    1 liter svartvinbär-lingondryck (Jokk)
    2 skivor färsk ingefära
    5 kryddnejlikor
    1 kanelstång
    2 msk russin
    Servera till:
    mandlar
    Så här gör du:
    Blanda alla ingredienser i en glöggryta. Låt drycken dra nära kokpunkten ungefär 30 minuter. Kan göras dagen före så att drycken bara behöver en snabb uppvärmning när gästerna anländer.



    Alkoholfri glögg
    ca 1 liter
    ½ l svart vinbärsdryck
    ½ l äppeldryck
    1 dl vatten
    ½ dl russin med kärnor
    1 liten bit hel ingefära
    5 kryddnejlikor
    1 kanelstång
    mandel och nötter
    Låt alla ingredienser - utom nötter och mandeln -stå och dra nära kokpunkten ungefär en halvtimme. Servera glöggen het med mandel och nötter i skålar bredvid så att var och en kan ta för sig.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.