Jag fick idag kontakt med en kock på Gotlandsradion (bor på Gotland) som gav mig tipset på den bästa lutfisken.Lägg lutfisken i blöt i mycket kallt vatten minst ett dygn. Byt gärna vattnet så att det är riktigt kallt.Ångkoka lutfisken. Använd ett durkslag vid kokningen. Låt koka långsamt. Serveras med vitsås smaksatt med grov senat samt kokt potatis och kokta grönsaker. Ärter är ett måste.
Jag fick idag kontakt med en kock på Gotlandsradion (bor på Gotland) som gav mig tipset på den bästa lutfisken.Lägg lutfisken i blöt i mycket kallt vatten minst ett dygn. Byt gärna vattnet så att det är riktigt kallt.Ångkoka lutfisken. Använd ett durkslag vid kokningen. Låt koka långsamt. Serveras med vitsås smaksatt med grov senat samt kokt potatis och kokta grönsaker. Ärter är ett måste.