Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyår?

  • Jilliii 14 december 2011

    Vad tänkte ni ha på nyårsmiddagen?

    Jag är lite sugen på trerätters, bara för att vi aldrig har det....

    Vad ska ni bjuda/ bjudas på ?

  • Samur 14 december 2011

    Vi har inte riktigt bestämt. Mannen föreslog rökt och kokat fårhuvud men det tycker jag är läbbigt och det ser ännu värre ut så det blir nog lammrygg, rulle av potatis, lök och morötter som får fyllning av philadelifiaost (ske egentligen vara chévréost men det finns inte i vår affär) med paprikasmak och färsk timjan, sallad, bröd och ostar.Efträtt funderar jag på saffransglass med hallonsås (om jag kan få tag på saffran) Kanske kommer svärfar och svåger med något också

  • chrisq 14 december 2011

    (Y) Har alltid gratinerad hummar till förrätt o någon form av oxfile till huvudrätt o någon frukt dessert till efterrätt till natt mat alltid en langos brukar bli bra o trevligt :DD

  • The_mama97mia 14 december 2011

    Har inte kommit riktigt så långt i planeringen, men trerätters minst blir det ju.
    Vill gärna göra ngt med hjort till huvudrätt. Hoppas att det kan funka att grilla till o med.

    Jag är ju benägen att köra på ngt klassiskt med skaldjur till förrätt.

    Dessert - ngt chokladigt.

    O sen vill jag ha ost o kex.
    :)

  • dorananny 15 december 2011

    Gör som jag; gå med vänner på resturang.ät gott
    och börja det nya året festligt; dansande och drickande spumante!

    {party}

  • Kakan1986 15 december 2011

    Jag vet inte riktigt än vad vi ska hitta på, men blir det som jag hoppas och tror blir det att fira nyinflyttade i huset med våra nya grannar (som är vänner sedan tidigare) som också är rätt nyinflyttade i sitt hus.

    Hoppas på en riktigt god tre rätters där huvudrätten ska bestå av helstekt oxfilé och sen är jag sååå sugen på typ potatispuré med någon rotfrukt också, t ex palsternacka kanske... Och den hemmagjorda rödvinsåsen är ett måste.
    Efterrätt vill jag gärna ha chokladfondant och hemmagjord vaniljglass, åhh va gott.... {drool}

    Herregud va hungrig jag blev nu...

  • LittleMissTessie 15 december 2011

    Jag skall fira nyår tillsammans med min pojkvän, syster och en av mina äldsta och bästa vänner. Vi har en tradition att alltid fira nyår tillsammans och trerätters är obligatoriskt. Ännu är menyn inte fastställd, men en del är klart:

    Fördrink: Citronyoghurtsorbet med persikovodka

    Förrätt: Sallad med päron och parmaskinka, apelsin- och hasselnötsvinegrette

    Huvudrätt: Här har vi bara enats om hasselbackspotatis. Några tips på kött och tillbehör?

    Efterrätt: Inte fastställt. Förslagen som ligger är creme brulee eller semifreddo.

  • boz1965 15 december 2011

    @LittleMissTessie: En bit hängmörad oxfilé (stek eller grilla) och lite rödvinssky till det och hasselbackspotatisen sitter väl aldrig fel en nyårsafton? ;)

  • Jilliii 15 december 2011

    Skrivet av dorananny den 15 dec 2011

    Gör som jag; gå med vänner på resturang.ät gott
    och börja det nya året festligt; dansande och drickande spumante!

    {party}



    Haha ja det skulle se ut... Har en treårig dotter, en hund och själv är jag gravid med telning nr 2... mycket fest haha

  • Cassiopeya 15 december 2011

    Skrivet av Jilliii den 15 dec 2011

    Skrivet av dorananny den 15 dec 2011

    Gör som jag; gå med vänner på resturang.ät gott
    och börja det nya året festligt; dansande och drickande spumante!

    {party}



    Haha ja det skulle se ut... Har en treårig dotter, en hund och själv är jag gravid med telning nr 2... mycket fest haha


    haha ja det skulle verkligen se ut det! och vad gillar hunden att dansa {yawn}

  • svengelsk 15 december 2011

    Skrivet av mama97mia den 14 dec 2011



    Dessert - ngt chokladigt.

    O sen vill jag ha ost o kex.
    :)

    I England serverar man osten efter desserten och i Frankrike före. Vi brukar servera den före, eftersom man har vin kvar i glasen. Hur gör Ni?

  • anonoymous123 15 december 2011

    tarte tatin!

  • soccermum 15 december 2011

    Skrivet av svengelsk den 15 dec 2011

    I England serverar man osten efter desserten och i Frankrike före. Vi brukar servera den före, eftersom man har vin kvar i glasen. Hur gör Ni?


    Vi äter den vanligtvis innan desserten men just på nyårsafton i år har vi den till bubblet på tolvslaget :p

  • Mistys 15 december 2011

    Förra årets meny här var:

    Förrättsvåfflor (håller sig frasiga längre än vanliga) med cremefraiche, rödlök och löjrom

    Oxfilé provencale (på potatisbädd samt extra vitlökssmör på sidan om)

    Tobleroneparfait i höga martiniglas med hallon och med silverkulor som dekoration.

    Det blev mycket lyckat och uppskattat{party}

  • Bumbis 16 december 2011

    Vi har hyrt lokal i år och kommer att vara 40 pers, både vuxna och barn/ungdomar. Vi kommer att servera:
    Skagenbakelse el ost/skinkbakelse
    Marinerad ox/fläskfilé som äts kall med potgratäng och 2 såser
    Nutellasemifreddo

  • Gul13 16 december 2011

    Vi kör nog på hummer först.
    Till dessert blir det frusen hallonmousse i chokladformar.
    Däremellan lutar det åt anka.
    Till 12 slaget blir det ost och kex tror jag.

  • Kakan1986 16 december 2011

    Skrivet av svengelsk den 15 dec 2011

    I England serverar man osten efter desserten och i Frankrike före. Vi brukar servera den före, eftersom man har vin kvar i glasen. Hur gör Ni?

    Vi brukar ha dessert först och sedan när den värsta mättnadskänslan lagt sig tar vi fram lite tilltugg, ofta i form av ost och kex.

  • 7201 16 december 2011

    Hos oss blir det...troligtvis denna goda förrätt Räk- och avokadosallad
    Till varmrätt Plankstek med Älgfile, bacon, champinjoner, grön sparris, ostgratinerad tomathalva med vitlök, gröna ärtor, pot.mos hemmagjord Bea och denna goda sås Pepparsås med cognac som efterrätt blir det nog något med choklad till grabbarna och jag äter hellre en massa
    olika ostar...... men först ser jag framemot all JULMAT {party}

  • Emjah 16 december 2011

    Till förrätt är jag sugen på att göra en laxmousse som serveras med räkor och annat pynt i en tunnbrödskorg.
    Huvudrätt: fortfarande oklart men gissar på något klassiskt som oxfilé med potatisgratäng
    Efterrätt: Egengjord vaniljglass som serveras på en marinerad björnbärsbädd med vitvinsgelé.

  • 123Linnea 16 december 2011

    Är det någon som vet ett bra ställe där man kan hitta tips på en meny på FLER än tre rätter?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.