Har någon tips på vilken ost som är godast att servera till pepparkakor och glögg? Kan man dryga ut osten med något, om man ska göra för många personer?
5 december 2000
Gorgonzola, Gorgonzola, Gorgonzola!Du kan röra ut den med lite crème fraiche.
farmoringer20 november 2011
Sån gammal tråd men ändå aktuell...
Jag gillar pepparkaka med ädelost..
bitten5620 november 2011
Ja, ädelost ska det va.(Y)
UBO501120 november 2011
kvibille gräddädelost och skånska smörgåspepparkakor, mums (Y) har redan bakat en sats med 80 st. Recept från Jan Heed. Testa gärna.
The_mama97mia21 november 2011
I Buffé senast stod det om pepparkakswhoopie :
mosa 200 g ädelost och blanda med 200 g färskost av philadelphiatyp. Klicka 1 msk på en pepparkaka - täck med en kaka till och tryck försiktigt. Lät gott och fingervänligt!
elleave21 november 2011
Kessella funkar oxå jättebra att blanda med mosad ädelost (hellre det än tuberna med ädelmjukost)
amoz21 november 2011
Skrivet av mama97mia den 21 nov 2011
I Buffé senast stod det om pepparkakswhoopie :
mosa 200 g ädelost och blanda med 200 g färskost av philadelphiatyp. Klicka 1 msk på en pepparkaka - täck med en kaka till och tryck försiktigt. Lät gott och fingervänligt!
Det tyckte jag oxå verkade på smidigt och gott, ska absolut testas (Y)
littlejohn21 november 2011
Dansk gräddädel ska det vara. Jag tycker att kvibille är för salt och för hård, men det är jag det. :p
monac21 november 2011
Skrivet av ullaoedman den 20 nov 2011
kvibille gräddädelost och skånska smörgåspepparkakor, mums (Y) har redan bakat en sats med 80 st. Recept från Jan Heed. Testa gärna.
Håller med Kwibille gräddädel....oslagbart på pepparkakor!{beauty}
UBO501121 november 2011
den som tycker att Kvibille gräddädel är för hård kan röra ut med lite grädde, bred på pepparkakan och lägg på lite hackade, rostade valnötter. Jag har ju bin så det blir gärna lite honung också :-)
husmusen8822 november 2011
Vill man ha det lite mildare så kan man äta pepparkaka med brie, och så har man bitar av tex päron eller vindruvor till.
Älskar kvibilles gräddädelost! Salt och god!
Bumbis22 november 2011
Det finns en matblogg som heter kryddburken, jättebra. Hon hade för några veckor sedan gläggprovarkväll och då var det någon gäst som hade gjort något gott med ädelostkräm och mjuk pepparkaka. Det kommer jag absolut att göra när vi har gläggfest 10: december. Gå in till henne och kolla.
Reppan201222 november 2011
Glögg och pepparkaka med Stilton ost hör 1:a advent till! :)
C_Ice23 november 2011
en sak ni inte testat är!
Tag BREGOTT original blanda ut med saffran & hackade russin i en liten skål!
Bred på pepparkakorna!
Kalas gott! Funkar även med50% kessela och 50&smör om man inte vill ha rent smör.
Cassiopeya24 november 2011
Måste rekommendera ädelost päron! Så underbart god :p
pallarinteregistreramigegentligen24 november 2011
ja men då är det ju inga problem allt är löst och tjo och schiiwm!
Har någon tips på vilken ost som är godast att servera till pepparkakor och glögg? Kan man dryga ut osten med något, om man ska göra för många personer?
Gorgonzola, Gorgonzola, Gorgonzola!Du kan röra ut den med lite crème fraiche.
Sån gammal tråd men ändå aktuell...
Jag gillar pepparkaka med ädelost..
Ja, ädelost ska det va.(Y)
kvibille gräddädelost och skånska smörgåspepparkakor, mums (Y) har redan bakat en sats med 80 st. Recept från Jan Heed. Testa gärna.
I Buffé senast stod det om pepparkakswhoopie :
mosa 200 g ädelost och blanda med 200 g färskost av philadelphiatyp. Klicka 1 msk på en pepparkaka - täck med en kaka till och tryck försiktigt. Lät gott och fingervänligt!
Kessella funkar oxå jättebra att blanda med mosad ädelost (hellre det än tuberna med ädelmjukost)
I Buffé senast stod det om pepparkakswhoopie :
mosa 200 g ädelost och blanda med 200 g färskost av philadelphiatyp. Klicka 1 msk på en pepparkaka - täck med en kaka till och tryck försiktigt. Lät gott och fingervänligt!
Det tyckte jag oxå verkade på smidigt och gott, ska absolut testas (Y)
Dansk gräddädel ska det vara. Jag tycker att kvibille är för salt och för hård, men det är jag det. :p
kvibille gräddädelost och skånska smörgåspepparkakor, mums (Y) har redan bakat en sats med 80 st. Recept från Jan Heed. Testa gärna.
Håller med Kwibille gräddädel....oslagbart på pepparkakor!{beauty}
den som tycker att Kvibille gräddädel är för hård kan röra ut med lite grädde, bred på pepparkakan och lägg på lite hackade, rostade valnötter. Jag har ju bin så det blir gärna lite honung också :-)
Vill man ha det lite mildare så kan man äta pepparkaka med brie, och så har man bitar av tex päron eller vindruvor till.
Älskar kvibilles gräddädelost! Salt och god!
Det finns en matblogg som heter kryddburken, jättebra. Hon hade för några veckor sedan gläggprovarkväll och då var det någon gäst som hade gjort något gott med ädelostkräm och mjuk pepparkaka. Det kommer jag absolut att göra när vi har gläggfest 10: december. Gå in till henne och kolla.
Glögg och pepparkaka med Stilton ost hör 1:a advent till! :)
en sak ni inte testat är!
Tag BREGOTT original blanda ut med saffran & hackade russin i en liten skål!
Bred på pepparkakorna!
Kalas gott! Funkar även med50% kessela och 50&smör om man inte vill ha rent smör.
Måste rekommendera ädelost päron! Så underbart god :p
ja men då är det ju inga problem allt är löst och tjo och schiiwm!