Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaka och ädelost

  • 5 december 2000

    Har någon tips på vilken ost som är godast att servera till pepparkakor och glögg? Kan man dryga ut osten med något, om man ska göra för många personer?

  • 5 december 2000

    Gorgonzola, Gorgonzola, Gorgonzola!Du kan röra ut den med lite crème fraiche.

  • farmoringer 20 november 2011

    Sån gammal tråd men ändå aktuell...

    Jag gillar pepparkaka med ädelost..

  • bitten56 20 november 2011

    Ja, ädelost ska det va.(Y)

  • UBO5011 20 november 2011

    kvibille gräddädelost och skånska smörgåspepparkakor, mums (Y) har redan bakat en sats med 80 st. Recept från Jan Heed. Testa gärna.

  • The_mama97mia 21 november 2011

    I Buffé senast stod det om pepparkakswhoopie :
    mosa 200 g ädelost och blanda med 200 g färskost av philadelphiatyp. Klicka 1 msk på en pepparkaka - täck med en kaka till och tryck försiktigt. Lät gott och fingervänligt!

  • elleave 21 november 2011

    Kessella funkar oxå jättebra att blanda med mosad ädelost (hellre det än tuberna med ädelmjukost)

  • amoz 21 november 2011

    Skrivet av mama97mia den 21 nov 2011

    I Buffé senast stod det om pepparkakswhoopie :
    mosa 200 g ädelost och blanda med 200 g färskost av philadelphiatyp. Klicka 1 msk på en pepparkaka - täck med en kaka till och tryck försiktigt. Lät gott och fingervänligt!


    Det tyckte jag oxå verkade på smidigt och gott, ska absolut testas (Y)

  • littlejohn 21 november 2011

    Dansk gräddädel ska det vara. Jag tycker att kvibille är för salt och för hård, men det är jag det. :p

  • monac 21 november 2011

    Skrivet av ullaoedman den 20 nov 2011

    kvibille gräddädelost och skånska smörgåspepparkakor, mums (Y) har redan bakat en sats med 80 st. Recept från Jan Heed. Testa gärna.


    Håller med Kwibille gräddädel....oslagbart på pepparkakor!{beauty}

  • UBO5011 21 november 2011

    den som tycker att Kvibille gräddädel är för hård kan röra ut med lite grädde, bred på pepparkakan och lägg på lite hackade, rostade valnötter. Jag har ju bin så det blir gärna lite honung också :-)

  • husmusen88 22 november 2011

    Vill man ha det lite mildare så kan man äta pepparkaka med brie, och så har man bitar av tex päron eller vindruvor till.

    Älskar kvibilles gräddädelost! Salt och god!

  • Bumbis 22 november 2011

    Det finns en matblogg som heter kryddburken, jättebra. Hon hade för några veckor sedan gläggprovarkväll och då var det någon gäst som hade gjort något gott med ädelostkräm och mjuk pepparkaka. Det kommer jag absolut att göra när vi har gläggfest 10: december. Gå in till henne och kolla.

  • Reppan2012 22 november 2011

    Glögg och pepparkaka med Stilton ost hör 1:a advent till! :)

  • C_Ice 23 november 2011

    en sak ni inte testat är!
    Tag BREGOTT original blanda ut med saffran & hackade russin i en liten skål!
    Bred på pepparkakorna!
    Kalas gott! Funkar även med50% kessela och 50&smör om man inte vill ha rent smör.

  • Cassiopeya 24 november 2011

    Måste rekommendera ädelost päron! Så underbart god :p

  • pallarinteregistreramigegentligen 24 november 2011

    ja men då är det ju inga problem allt är löst och tjo och schiiwm!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.