Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tilltugg till glöggen?

  • vanillalover 19 november 2008

    Hejsan!

    Undrar om någon har några tips på lite annorlunda tilltugg till glöggen?
    I helgen ska vi ha gäster och tänkte ha min "Astrakan-dryck; alternativet till glögg" så jag behöver lite tips på smått och gott som passar till både och...
    Tack på förhand!
    /Marie

  • klockargarden 19 november 2008

    Hej vanillalover!

    Testa mitt recept på glöggpajer, de är jättegoda!

    Glöggpajer

  • Nallepuh13 19 november 2008

    De här fruktbollarna med kokos är väldigt goda som tilltugg till glöggen!(Y)
    Fruktbollar med kokos

  • Eery 19 november 2008

    glöggtryffel.. receptet som finns här på MK
    Glöggtryffel
    annars har jag ett recept på ädelosttryffel med pepparkaka om det kan vara av intresse...

  • irko 19 november 2008

    Hallå!
    Pepparkaka med ädelost på är en höjdare till glöggen!
    Kul med en tråd som handlar om mat alla andra trådar är bedrövliga här på MK.

  • Prima 19 november 2008

    Pepparkaka m ädelost som Norrbacka just skrev är ypperligt. Likaså baconlindade fikon (halva sådana tycker jag) som steks o sen serveras. Eller ädelostfyllda petit choux.(50 % ädelost 50% cremefraiche eller styr styrkan själv). Jättegott!

  • Roskerstin 19 november 2008

    Hårda pepparkakakor läggs ihop två och två med en tunn skiva av färskt fikon och lite ädelostkräm gjord på ädelost utrörd med lite ceme fraiche så den blir bredbar, det tillsammans är en smaksensation.

  • 57barbro 19 november 2008

    Tack för alla goda glögg-tilltugg! Vi älskar glögg, så det ska bli spännande att få buda våra vänner på några nya tilltugg!
    Tackar!!
    Själv har jag inga nya tips,de finns här ovan.

  • 57barbro 19 november 2008

    Tack för alla goda glögg-tilltugg! Vi älskar glögg, så det ska bli spännande att få bjuda våra vänner på några nya tilltugg!
    Tackar!!
    Själv har jag inga nya tips,de finns här ovan.

  • systeryster 19 november 2008

    Coop hade i sitt sista medlemsutskick med ett recept på en trevlig cheescake med pepparkaka som botten istället för digestivekex, och apelsinskal i själva cheesglassdelen.Verkade mums!:p

  • Jamaica 19 november 2008

    Ett tillbehör som jag alltid har till glögg är pepparkakor med ädelost toppat med fikonmarmelad. Jättegott!!

  • vanillalover 19 november 2008

    Tusen tack för alla smarriga förslag!!
    Ska "suga lite" på dom och se vad jag tar .-)
    /Marie

  • Tillberga 19 november 2008

    Godis är gott

    detta är ett måste hemma hos oss

  • The_mama97mia 19 november 2008

    Glöggtider, härliga tider!
    Jag gillar salta tillbehör till söt glögg.
    Jag har inget recept inlagt, finns säkert ngn som har på MK, men att rosta egna nötter i ugn är toppen. Jag brukar göra på bara mandel, men du kan ha i andra nötsorter med ju, fukta nötterna o ha ner i enplastpåse. salta o gegga runt... Sen skjuts in i ugnen tills det börjar lukta gott... Nötterna ska bli riktigt varma liksom... Ta ut ugnsplåten o häll upp i skål efter nötterna svalnat. Det blir mycket godare smak när man gör så här...

    Annars är det gött med saffranspannkaka på glöggparty med. Men det är ju sött det.

  • Smulpajen 19 november 2008

    Det här receptet är från ett mingeltema i jultider!

  • Disen 20 november 2008

    Vet inte ifall detta passar precis till glöggen men "julig" är den iallafall. :p

    [recept]38886 [/recept]

  • Lilljeppe 20 november 2008

    Skrivet av Jamaica den 19 nov 2008

    Ett tillbehör som jag alltid har till glögg är pepparkakor med ädelost toppat med fikonmarmelad. Jättegott!!


    Jag är ju inte så mycket för ädelost. Men förra julen fick jag testa ädelost som hade blandats med något, på pepparkakor. Det var ju faktiskt helt ok. Måste testa ditt tips. Vem vet? Kanske det också fungerar:p

  • Jamaica 20 november 2008

    Skrivet av Lilljeppe den 20 nov 2008

    Jag är ju inte så mycket för ädelost. Men förra julen fick jag testa ädelost som hade blandats med något, på pepparkakor. Det var ju faktiskt helt ok. Måste testa ditt tips. Vem vet? Kanske det också fungerar:p


    Ja gör det! Jag gillar inte heller ädelost speciellt mycket, men när det serveras så här är det oemotståndligt! (Y)

  • majamia 7 december 2008

    puffar upp tråden och hoppas på ännu fler toppen recept :D

  • evaldo 7 december 2008

    Glögg och tilltugg

    Sött eller salt är bra att tänka på när du väljer tilltugg till glögg. Men även att försöka hitta smaker som påminner om varandra i maten och drycken är ett bra tips för att få en bra kombination. Glöggen kan serveras antingen varm eller kall, och ofta kan en vit glögg vara det bästa valet. Recepten är hämtade från vår nya tjänst Drinkar & tilltugg.
    Rostade chilli-cashewnötter
    Sötman i glöggen passar bra till de salta nötterna.
    Hettan finns kvar men blir inte så påtaglig i och med att sötman lindrar chillikryddan. Varm eller kall glögg funkar lika bra.

    Till receptet »

    Päronstrudel med gräddädelost
    Glöggens sötma möter både sälta och den femte grundsmaken umami från osten. Receptet innehåller också torkad frukt (fikon och aprikoser) och hasselnötter, ingredienser som gifter sig bra med glöggens smak. En kall vit glögg är att föredra, men det funkar bra med varm också. Men en röd glögg riskerar att ta över i smak.

    Till receptet »



    Karamelliserad brieost
    I det här receptet finns det bittermandel som ger en spännande kontrast till den söta glöggen. Sötman som finns i brieosten hjälper dock till som en brygga. En vit glögg är att föredra men en röd fungerar också med det här tilltugget.

    Till receptet »

    Getost- och russinbollar
    Syran in getosten gör att en vit glögg är att föredra då dessa är mer syrliga (och ofta mindre sötma) i smaken än en röd. Receptet innehåller också sultanrussin som passar bra en vit glögg. Här rekommenderar vi att du serverar glöggen kall.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.