Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på mat/tilltugg till Glöggkväll

  • zizzi08 23 oktober 2008

    Skall ha en glöggkväll men vill ha lite tips på mat/tillgugg som skall servaras inte bara mjuka och hårda pepparkakor med ost på:'(

  • majamia 23 oktober 2008

    vi brukar bjuda in till öppet hus sista lördagen och pausa från all stress och jäkt innan jul och då bjuder vi på glögg, pepparkakor med ädelost och så mandelbiscotti och kaffe. Det är jättemysigt! :D

    Mandelbiscotti

    så även jag ser fram mot fler tips! (Y)

  • hertram 23 oktober 2008

    jag brukar ha flatbröds sticks till glöggen
    10 buffe port
    man tar 6 tortillabröd och brer på

    100g smör blandat med 2 rivna vitlöks klyftor. Skär varje tortillabröd i ca tio strimlor. lägg på plåt och grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna och krispiga.

    Funkar även med andra smaksättningar som riven västerbottens ost eller olika örter.

    en annan favorit är baconlindade dadlar. man tar dadlar och rullar helt enkelt in i bacon lägg på en ugnsfast form med baconskarven nedåt. 225 grader i ca 10 min. mums

    På blossa.se finns massa andra smarriga tips

  • Smulpajen 23 oktober 2008

    Den här passar bra!!


    man kan ju alltid byta ut digestivkexen mot pepparkakor om man vill ha julsmaken!

  • Tillberga 23 oktober 2008

    Godis är gott

  • NewDown 23 oktober 2008

    Tryffel med chili(L)

    Whiskykola(L)

  • gladavmat 23 oktober 2008

    Min svåger gör alltid denna fantastiskt goda citruspaj till glöggen:
    Pajdeg:
    3 dl vetemjöl
    125g margarin
    2 msk kallt vatten.
    Fyllning:
    2 ägg
    0.5 dl socker
    250 g kesella
    2 msk pressad apelsinsaft
    0.5 dl russin
    0,5 dl grovhackade hasselnötter
    0,5 tsk stött kardemumma
    1 dl creme fraiche
    Förgrädda pajskalet 10 min 225grader
    Blanda fyllningen och bred ut den i formen ,grädda30min
    Strimla apelsinskal och marmelad, bred över pajen när den har kallnat(Y)

  • The_mama97mia 23 oktober 2008

    Saffranspannkaka.... med grädde o salmbärssylt till (går med annan sylt med, björnbärssylt eller hallon är fint). Jag har lagt in recept på enkel saffranspannkaka - fuskar med färdigköpt risgrynsgröt (plastkorvsvarianten...). *kom o köp konserverad gröt....*

    Annars skulle jag tänka mig det jag alltid föreslår annars, minipajer, går ju att göra med saffran i fyllning, soltorkad tomat o fetaost, lite juligare med saffranet i ....

    Härligt att det snart är glöggdags!

  • salsa 2 november 2008

    Baconrullade katrinplommon som steks i långpanna och kan serveras både varma och kalla. Gifter sig jättebra. Funkar med dadlar oxå.

    Rökt korv bryter även det mot den söta klibbiga glöggen.

  • Mikkos40 2 november 2008

    Ett gott förslag från mig är helt enkelt pepparkakor med ädelost.
    Ta en pepparkaka lägg en bit/klick ädelost på.
    Godare än man kan tro.
    Enkelt och gott.(H)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.