Skall ha en glöggkväll men vill ha lite tips på mat/tillgugg som skall servaras inte bara mjuka och hårda pepparkakor med ost på:'(
majamia23 oktober 2008
vi brukar bjuda in till öppet hus sista lördagen och pausa från all stress och jäkt innan jul och då bjuder vi på glögg, pepparkakor med ädelost och så mandelbiscotti och kaffe. Det är jättemysigt! :D
jag brukar ha flatbröds sticks till glöggen
10 buffe port
man tar 6 tortillabröd och brer på
100g smör blandat med 2 rivna vitlöks klyftor. Skär varje tortillabröd i ca tio strimlor. lägg på plåt och grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna och krispiga.
Funkar även med andra smaksättningar som riven västerbottens ost eller olika örter.
en annan favorit är baconlindade dadlar. man tar dadlar och rullar helt enkelt in i bacon lägg på en ugnsfast form med baconskarven nedåt. 225 grader i ca 10 min. mums
På blossa.se finns massa andra smarriga tips
Smulpajen23 oktober 2008
Den här passar bra!!
man kan ju alltid byta ut digestivkexen mot pepparkakor om man vill ha julsmaken!
Min svåger gör alltid denna fantastiskt goda citruspaj till glöggen:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125g margarin
2 msk kallt vatten.
Fyllning:
2 ägg
0.5 dl socker
250 g kesella
2 msk pressad apelsinsaft
0.5 dl russin
0,5 dl grovhackade hasselnötter
0,5 tsk stött kardemumma
1 dl creme fraiche
Förgrädda pajskalet 10 min 225grader
Blanda fyllningen och bred ut den i formen ,grädda30min
Strimla apelsinskal och marmelad, bred över pajen när den har kallnat(Y)
The_mama97mia23 oktober 2008
Saffranspannkaka.... med grädde o salmbärssylt till (går med annan sylt med, björnbärssylt eller hallon är fint). Jag har lagt in recept på enkel saffranspannkaka - fuskar med färdigköpt risgrynsgröt (plastkorvsvarianten...). *kom o köp konserverad gröt....*
Annars skulle jag tänka mig det jag alltid föreslår annars, minipajer, går ju att göra med saffran i fyllning, soltorkad tomat o fetaost, lite juligare med saffranet i ....
Härligt att det snart är glöggdags!
salsa2 november 2008
Baconrullade katrinplommon som steks i långpanna och kan serveras både varma och kalla. Gifter sig jättebra. Funkar med dadlar oxå.
Rökt korv bryter även det mot den söta klibbiga glöggen.
Ett gott förslag från mig är helt enkelt pepparkakor med ädelost.
Ta en pepparkaka lägg en bit/klick ädelost på.
Godare än man kan tro.
Enkelt och gott.(H)
Skall ha en glöggkväll men vill ha lite tips på mat/tillgugg som skall servaras inte bara mjuka och hårda pepparkakor med ost på:'(
vi brukar bjuda in till öppet hus sista lördagen och pausa från all stress och jäkt innan jul och då bjuder vi på glögg, pepparkakor med ädelost och så mandelbiscotti och kaffe. Det är jättemysigt! :D
Mandelbiscotti
så även jag ser fram mot fler tips! (Y)
jag brukar ha flatbröds sticks till glöggen
10 buffe port
man tar 6 tortillabröd och brer på
100g smör blandat med 2 rivna vitlöks klyftor. Skär varje tortillabröd i ca tio strimlor. lägg på plåt och grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna och krispiga.
Funkar även med andra smaksättningar som riven västerbottens ost eller olika örter.
en annan favorit är baconlindade dadlar. man tar dadlar och rullar helt enkelt in i bacon lägg på en ugnsfast form med baconskarven nedåt. 225 grader i ca 10 min. mums
På blossa.se finns massa andra smarriga tips
Den här passar bra!!
man kan ju alltid byta ut digestivkexen mot pepparkakor om man vill ha julsmaken!
Godis är gott
Tryffel med chili(L)
Whiskykola(L)
Min svåger gör alltid denna fantastiskt goda citruspaj till glöggen:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125g margarin
2 msk kallt vatten.
Fyllning:
2 ägg
0.5 dl socker
250 g kesella
2 msk pressad apelsinsaft
0.5 dl russin
0,5 dl grovhackade hasselnötter
0,5 tsk stött kardemumma
1 dl creme fraiche
Förgrädda pajskalet 10 min 225grader
Blanda fyllningen och bred ut den i formen ,grädda30min
Strimla apelsinskal och marmelad, bred över pajen när den har kallnat(Y)
Saffranspannkaka.... med grädde o salmbärssylt till (går med annan sylt med, björnbärssylt eller hallon är fint). Jag har lagt in recept på enkel saffranspannkaka - fuskar med färdigköpt risgrynsgröt (plastkorvsvarianten...). *kom o köp konserverad gröt....*
Annars skulle jag tänka mig det jag alltid föreslår annars, minipajer, går ju att göra med saffran i fyllning, soltorkad tomat o fetaost, lite juligare med saffranet i ....
Härligt att det snart är glöggdags!
Baconrullade katrinplommon som steks i långpanna och kan serveras både varma och kalla. Gifter sig jättebra. Funkar med dadlar oxå.
Rökt korv bryter även det mot den söta klibbiga glöggen.
Tunnbrödsrulle med gorgonzola och pepparkaka
Smördegsklenäter
Ett gott förslag från mig är helt enkelt pepparkakor med ädelost.
Ta en pepparkaka lägg en bit/klick ädelost på.
Godare än man kan tro.
Enkelt och gott.(H)