Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

färska grönsaker

  • ooooops 22 februari 2008

    Jag anser att om man kan så bör man i största mån handla sin grönsaker eller andra varor om så finnes hos lokala bönder som säljer på torg eller sin egna gårdar.
    På så viss hjälper man miljön och även stödjer det lokla näringslivet. Sen att det smakar bättre med purfärska grönsaker eller råvaror som inte har åkt lastbil i fler mil är ju en sjjälvklar sak.
    Har ni inte testat det rekomenderar jag er att göra det.

  • Okänd 22 februari 2008

    Tyvärr jag inte den möjligheten utan det får bli affärernas grönsaker.Brukar så egna morötter iallafall.

  • 29 februari 2008

    Vi har möjlighet att köpa lokalproducerat kött! det är STOR skillnad!:) än det utbud som är i affären.

  • evaldo 29 februari 2008

    De bästa och färskaste grönsakerna finner du självklart hos torghandlarn eller odlarn direkt.

  • GodareMat 29 februari 2008

    Jag håller med, de lokala odlarna måste stödjas, i synnerhet de som odlar ekologiskt. I mina gamla hemtrakter har jag dessutom möjlighet att handla kött direkt hos bonden och det är stor skillnad på det köttet och det kött man hittar i affären. Fisk får jag direkt från fiskarena, så den har jag alltid färsk och har inte genomgått den behandling den får innan den kommer till affären och är fångad för flera dagar sedan i en del fall.

  • tina62 29 februari 2008

    Har jag vägarna förbi staden gör jag det för det är fina färska grönsaker / frukter. Men tyvärr så är det så långt så man är inte där så ofta!

  • The_mama97mia 29 februari 2008

    Det här är min religion när det är säsong för det! Jag har turen att åka förbi en lokal grönsaksodlare på väg hem från jobbet i Norrköping, stannar minst en gång i veckan för att gå in o botanisera - det är en härlig inspirationskälla med! Tyvärr är nog inte allt aekologiskt, men man får mkt för pengarna, trevlig service o känslan av att veta vad man äter.
    :)

  • ThomasP 29 februari 2008

    Vi odlar själv men det räcker inte hela vintern förutom potatis och kött & fisk tar jag hem från skog & vatten//Thomas

  • ooooops 1 mars 2008

    det är kul att se att det ändå är en del som tycker som jag.
    Visst jag vet att jag är ev en yngre modell men jag kan tycka att det är något speciellt med en dag på torget där man går och handlar lite grönt i solskenet.

    sommartid drar jag upp all min fisk själv för på så sätt vet jag vad det är jag får och att den är färsk.
    Kött försöker man ju få tag på i bra skick och helst hos nån vän som jagar regelbundet.

    Speciellt till sommaren då det bästa som finns är att äta grillat färsk kött med grillad grönsaker med ett par goda vänner i kvällssolen

  • Kicki8 2 mars 2008

    jag odlar själv i mån av tid med 2 småbarn.Förra året blev det bara tomater.
    Var på semester och kan rekomendera färsk majs självplock mellan Norr- coh Söderköping underbart god. Har även fryst in så man kan äta gott på vintern också.

  • gosta32 2 mars 2008

    Var köper man bästa grönsakerna i Stockholm och i Karlstad?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.