Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg i matbröd?

  • BB55 12 februari 2015

    Varför har man i vissa recept ägg i degen?
    Är det för färgen eller blir brödet luftigare om man vispar äggen länge innan?

    Bosse

  • mansson1989 12 februari 2015

    Är själv långt ifrån expert på området, men har bakat en del bröd genom åren.

    Använder själv ägg i bröddegar med dåliga jäs-egenskaper, tex ifall jag blandar i grövre mjöl eller om det är baserat på råg. Brukar dock inte själv vispa det något vidare, bara rör ner det i degspadet och resultatet är som du skriver, fluffigt =) Påminner lite om att använda bakpulver, men utan bismaken =)

    Hoppas det förtydligar? Det är min erfarenhet i alla fall =)

  • poffa 9 juli 2015

    Ägg i recepten brukar vanligtvis användas för att ge höjd, volym och konsistens samt kemiska egenskaper.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.