Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

No-knead-bread

  • Aive 19 januari 2013

    Är det någon som har recept på grovt no-knead-bread? Något som man bara kan röra ihop, jäsa, hälla i en form och grädda. Nyttigt ska det va också {party}

  • Saranna 20 januari 2013

    Det här brödet har jag trivts med otroligt bra, det går att ändra lite hur som hällst :) Ett dagligt bröd
    Det här bloggen kan också vara till nytta http://litemer.paindemartin.se/ , Martin Johansson ha gett ut flere böcker och koncentrerar sig på bröd som inte ska knådas/surdeg
    Så, bara att börja experimentera :D

  • Amika 20 januari 2013

    Knådfritt bröd

    Jag tror du menar det här brödet?
    Och ja, det gör jag OFTA... Det är absolut i särklass det godaste brödet som finns! :)
    Jag är en äkta brödälskare, jag kan inte tänka mig ett liv utan att äta bröd och det här är det som vinner av alla bröd sorter! Lätt! :)

  • mooseella 20 januari 2013

    Detta bröd är enkelt att göra och väldigt gott.

    Bovetelimpa med aprikoser & frön

    Portioner: 1 limpa

    Ingredienser

    4 dl dinkel/spelt-/vetemjöl
    1 dl bovetemjöl
    2 dl havregryn, gärna fiberhavregryn
    1 dl linfrö
    1 dl solrosfrön (naturella)
    1 dl pumpakärnor (naturella)
    2 tsk bikarbonat (natron)
    2 tsk salt (ev havssalt)
    1 äpple, gärna ekologiskt (1 dl äpplemos)
    1 dl torkade aprikoser, gärna osvavlade. (1 dl russin)
    1/2 dl honung
    4 1/2 dl naturell yoghurt (gärna ekologisk) (2dl smetana, 2½dl havremjölk)


    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    3. Kärna ur, klyfta och skär äpplet i bitar. Klipp/skär aprikoserna i små bitar.
    4. Rör ner äpple och aprikoser i de torra ingredienserna. Rör sedan ner honung, och yoghurt. (Häll yoghurt i måttet först och sedan honungen så fastnar den inte i måttet) Blanda väl.
    5. Häll smeten i en smord och mjölad 2 liters brödform eller liknande, ca 30x10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
    6. Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter.
    7. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.

    Källa: Ica Buffé

  • LenaBE1 20 januari 2013

    Ett jättegott och saftigt bröd som också var mycket lättbakat då en elvisp fick knåda min deg, jag bara öste den lösa och kladdiga degen direkt i 2 formar efter första knådningen och sen lät jag degen jäsa i 1,5 timme innan jag gräddade bröden. Degen är troligen färdigjäst tidigare, det är jag som gillar att låta brödet jäsa länge. ;)

    Grahamsbröd i form
    Du kan säkert byta ut några dl mot något annat mjöl, och slänga i lite nötter eller frön av nåt slag också. Det är bara att prova sig fram, lycka till. {clap}

  • ilseh 20 januari 2013

    Jag läser bloggen niotillfem hon gjorde ett inlägg med ett recept som ser jättegott ut!
    http://rodeo.net/niotillfem/2012/10/rosmarinbrod-med-artmajssoppa/
    :)

  • LenaBE1 21 januari 2013

    Här är ett recept på ytterligare ett knådfritt bröd, mycket lättbakat om man använder maskin, och säkert också om man gör degen för hand men det har jag inte provat. Jag använder alltid maskin pga värk.

    Hälla-ut-bröd
    Jag brukar hälla ut brödet genast på plåt efter maskinen arbetat degen klart sen låter jag det jäsa länge (1,5 - 2 timmar) innan jag gräddar det.

  • LenaBE1 21 januari 2013

    Här är ännu ett sånt bröd, mitt står på jäsning just nu. {beauty}

    Råsundalimpa
    Det är toppen med såna här recept, där arbetet är så litet som möjligt och brödet blir hur gott som helst ändå. (Y)

  • sikaal 21 januari 2013

    Skrivet av LenaBE1 den 21 jan 2013

    Här är ett recept på ytterligare ett knådfritt bröd, mycket lättbakat om man använder maskin, och säkert också om man gör degen för hand men det har jag inte provat. Jag använder alltid maskin pga värk.

    Hälla-ut-bröd
    Jag brukar hälla ut brödet genast på plåt efter maskinen arbetat degen klart sen låter jag det jäsa länge (1,5 - 2 timmar) innan jag gräddar det.


    Även om jag arbetar den för hand, har jag också förenklat och häller upp degen direkt!

  • Annaaugustinsson 25 januari 2013

    Inte nyttigt. Smakar som ett greksiskt lantbröd av bättre kvalité. Baka helst på specialvete eller vårvetemjöl även om du inte knådar.

    Ett ljust bröd med mer karisma utan att krydda upp brödet kan man troligen inte göra utan att knåda degen. Uppdelat i 2 steg.

    se länk: http://www.youtube.com/watch?v=E07BEeI8bNw
    eller recept på kungsörnens hemsida "grytbröd".

    Hoppas detta kan vara något för den som inte vill/ kan knåda fram glutentrådarna, själv bakar vi detta på fjällsemestern! / Anna

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.