Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anis och fänkål ...

  • frucaos 24 oktober 2009

    Båda smakar lakrits, så varför använder man båda i bröd? Tillsammans alltså. Det brukar ju stå 1 msk anis och 1 msk fänkål.
    Vad är skillnaden egentligen, annat än storlek på fröet?

    Här i Norge är det superbesvärligt att hitta fänkål ... det är lite därför jag har börjat fundera.

  • sikaal 24 oktober 2009

    Jag vet inte varför, men efter lite funderande kom jag på att det nog fanns s.k. Brödkryddor i påse när jag var liten. De innehöll, om jag inte minns fel, anis, fänkål och kummin.
    MEN, med dubbelkoll med maken, vet jag att min svärmor använde anis och kummin. Hennes bröd var jättegott. Det kanske vore idé att prova den kombinationen i stället.

    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.