Båda smakar lakrits, så varför använder man båda i bröd? Tillsammans alltså. Det brukar ju stå 1 msk anis och 1 msk fänkål.
Vad är skillnaden egentligen, annat än storlek på fröet?
Här i Norge är det superbesvärligt att hitta fänkål ... det är lite därför jag har börjat fundera.
sikaal24 oktober 2009
Jag vet inte varför, men efter lite funderande kom jag på att det nog fanns s.k. Brödkryddor i påse när jag var liten. De innehöll, om jag inte minns fel, anis, fänkål och kummin.
MEN, med dubbelkoll med maken, vet jag att min svärmor använde anis och kummin. Hennes bröd var jättegott. Det kanske vore idé att prova den kombinationen i stället.
Båda smakar lakrits, så varför använder man båda i bröd? Tillsammans alltså. Det brukar ju stå 1 msk anis och 1 msk fänkål.
Vad är skillnaden egentligen, annat än storlek på fröet?
Här i Norge är det superbesvärligt att hitta fänkål ... det är lite därför jag har börjat fundera.
Jag vet inte varför, men efter lite funderande kom jag på att det nog fanns s.k. Brödkryddor i påse när jag var liten. De innehöll, om jag inte minns fel, anis, fänkål och kummin.
MEN, med dubbelkoll med maken, vet jag att min svärmor använde anis och kummin. Hennes bröd var jättegott. Det kanske vore idé att prova den kombinationen i stället.
Lycka till!