Byta färsk jäst mot torrjäst?

jag använde1tsk torrjäst till pizzadeg i går för det står i receptet och idag skulle jag ha 1/4 färsk jäst men jag tog torrjästen ist för att göra av med den öppna pkt. jag mätte upp hur mycket det var i påsen och fick det till ca 4,5tsk för ett oöppnad pkt så jag gjorde det enkelt för mig och tog lite mer än 1tsk torrjäst, det står och jäser nu så får se vad som händer.
Det går visst att använda kall degvätska till torrjäst. Skillnaden är som sagt bara att det tar längre tid.

Den ska INTE vara FEMTIO grader. Så varmt ska det inte bli i degen. Då finns risk att en del jästpartiklar dör. Degen mår bäst på en temperatur på ca 26-28 grader vilket man får upp när man bearbetar degen så som man ska dvs minst 10 min i maskin (då bearbetar man upp glutenet så att det blir bra jäsresultat). Man måste inte alls värma degvätskan. Ju längre jästid desto mer arom och smak utvecklas.

Och om man ska värma degvätskan ska man inte värma till 37 grader som så många skriver i recept. Det bör vara fingervarmt, och det finns inga friska människor som har 37 graders temp på fingrarna utan snarare 28-30 grader.