Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julmust och vörtmix

  • emslan 17 december 2010

    Hej :)

    Kan man använda julmust light i vörtbrödet?
    Vad är bäst öl, porter eller julmust?

    Ska baka ett bröd där det står 4 msk vörtmix, om jag inte vill använda en färdig mix hur mycket skall jag då använda av varje krydda?

    Lingonsylt eller inte?

    Tacksam för alla svar jag kan få {drool}

  • rostok 18 december 2010

    Hej, jag vet inte om det går att använda julmust light. Det Heléne Johansson skriver i sin bok Bröd från Brunkebergs bageri är att man kan kika ner 1 liter porter, svagdricka eller julmust till 2 dl och använda det istället.

    Vill man istället ha malt så kokar man ner ½ liter mörkt öl till 75 g.

    Till 700 g vatten kan du ta ca 10 g av nejlika, ingefära samt pomerans, vardera. ca 100 g russin. Men här kan du nog variera lite som du vill.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.