Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ljust och milt fullkornsvetemjöl

  • andersqf 3 augusti 2010

    Vet någon hur ljust och milt fullkornsvetemjöl fungerar?
    Är det något mitt emellan vanligt och grahams?
    Vad händer om man tar det i stället för vanligt
    vetemjöl? Om man byter ut hälften?

  • maithab 4 augusti 2010

    Ja eftersom "vanligt" vetemjöl endast är malt på kärnan och graham är grovt vetemjöl malt på hela vetekornet så är fullkornsvetemjöl något mitt emellan, alltså fint malt vetemjöl på hela kornet. Jag tror att det fanns något som förr kallades för lantvetemjöl som är/var fint fullkornsmjöl av vete.

    Du kan använda fullkornsvetemjöl på samma sätt som vetemjöl. Det blir lite tyngre deg men i gengäld nyttigare eftersom du har hela kornet med de nyttiga skaldelarna och grodden med. För att lätta upp det lite och få bättre jäsegenskaper så kan du blanda ut det med vanligt kärnvetemjöl.
    I pannkakor och dyligt märker du ingen större skillnad.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.