Hej alla!
Jag vet att det finns några recept här i Matklubben men
jag efterfrågar flera recept!
Det är ju så himla smidigt att baka med bikarbonat!
Bara röra ihop och hälla i formar!
Blir glad för alla tips.
Tackar på förhand
Annika L
LaJefa22 maj 2009
Jag gör bla mina ryska plättar med bikarbonat.
Ett annat tips när det gäller bikarbonat...om du har gulfärgade tänder eller fläckar på tänderna från tex te, kaffe eller rödvin...
Ja, borsta då tänderna med bikarbonat...tänderna blir vita och fina igen. Ryska plättar
poffa22 maj 2009
Pröva detta.
Fil och yoghurtlimpa
Ca 2 bröd.
0,5 l filmjölk
0,5 l vanilj eller vanlig yoghurt
3,75 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
1,25 dl grahamsmjöl
2,25 dl rågkross
1 dl vetekli
3 cl bikarbonat
3 cl mald anis
2 dl mörk sirap
20 g salt
Arbetsgång.
1. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke.
2. Tillsätt alla blöta ingredienser och blanda ordentligt.
3. Häll upp brödet i välsmorda formar ca 2/3 av formen.
4. Baka brödet i ugn på 155 grader (varmluftsugn) i ca 1 timme. Vanlig ugn så ska värmen höjas ca 10-15 grader. Och det kan tå några minuter extra. När brödet har en innertemperatur på ca 90 grader är det klart.
5. Låt brödet svalna ordentligt innan det serveras.
6. Limporna förvaras bäst i en plastpåse. max 4 dagar!
Tips. Detta är ett bröd som blir bäst om det bakas minst en dag före servering.
Lycka till! :)
en garanterad höjdare!
systeryster22 maj 2009
[recept]36069 [/recept]
Här är mitt bidrag från en vegetarisk gammal kokbok jag haft i över 25 år.:p
Hej alla!
Jag vet att det finns några recept här i Matklubben men
jag efterfrågar flera recept!
Det är ju så himla smidigt att baka med bikarbonat!
Bara röra ihop och hälla i formar!
Blir glad för alla tips.
Tackar på förhand
Annika L
Jag gör bla mina ryska plättar med bikarbonat.
Ett annat tips när det gäller bikarbonat...om du har gulfärgade tänder eller fläckar på tänderna från tex te, kaffe eller rödvin...
Ja, borsta då tänderna med bikarbonat...tänderna blir vita och fina igen.
Ryska plättar
Pröva detta.
Fil och yoghurtlimpa
Ca 2 bröd.
0,5 l filmjölk
0,5 l vanilj eller vanlig yoghurt
3,75 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
1,25 dl grahamsmjöl
2,25 dl rågkross
1 dl vetekli
3 cl bikarbonat
3 cl mald anis
2 dl mörk sirap
20 g salt
Arbetsgång.
1. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke.
2. Tillsätt alla blöta ingredienser och blanda ordentligt.
3. Häll upp brödet i välsmorda formar ca 2/3 av formen.
4. Baka brödet i ugn på 155 grader (varmluftsugn) i ca 1 timme. Vanlig ugn så ska värmen höjas ca 10-15 grader. Och det kan tå några minuter extra. När brödet har en innertemperatur på ca 90 grader är det klart.
5. Låt brödet svalna ordentligt innan det serveras.
6. Limporna förvaras bäst i en plastpåse. max 4 dagar!
Tips. Detta är ett bröd som blir bäst om det bakas minst en dag före servering.
Lycka till! :)
en garanterad höjdare!
[recept]36069 [/recept]
Här är mitt bidrag från en vegetarisk gammal kokbok jag haft i över 25 år.:p
Finns många goda recept. Dessa är vissa av mina favoriter:(Y)
Helags grova bröd
Nyttigt morotsbröd
Solroskavring i långpanna
Filmjölkslimpa från SPA
(Y)(Y)
detta är en favorit hemma hos oss, vi brukar minska på sirapen så det inte blir för sött. :D
Mörkt bröd