Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Recept på bikarbonatsbröd ?

  • nikalenn 22 maj 2009

    Hej alla!
    Jag vet att det finns några recept här i Matklubben men
    jag efterfrågar flera recept!

    Det är ju så himla smidigt att baka med bikarbonat!
    Bara röra ihop och hälla i formar!
    Blir glad för alla tips.
    Tackar på förhand
    Annika L

  • LaJefa 22 maj 2009

    Jag gör bla mina ryska plättar med bikarbonat.
    Ett annat tips när det gäller bikarbonat...om du har gulfärgade tänder eller fläckar på tänderna från tex te, kaffe eller rödvin...
    Ja, borsta då tänderna med bikarbonat...tänderna blir vita och fina igen.
    Ryska plättar

  • poffa 22 maj 2009

    Pröva detta.

    Fil och yoghurtlimpa

    Ca 2 bröd.

    0,5 l filmjölk
    0,5 l vanilj eller vanlig yoghurt
    3,75 dl vetemjöl
    1 dl grovt rågmjöl
    1 dl rågsikt
    1,25 dl grahamsmjöl
    2,25 dl rågkross
    1 dl vetekli
    3 cl bikarbonat
    3 cl mald anis
    2 dl mörk sirap
    20 g salt

    Arbetsgång.


    1. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke.

    2. Tillsätt alla blöta ingredienser och blanda ordentligt.

    3. Häll upp brödet i välsmorda formar ca 2/3 av formen.

    4. Baka brödet i ugn på 155 grader (varmluftsugn) i ca 1 timme. Vanlig ugn så ska värmen höjas ca 10-15 grader. Och det kan tå några minuter extra. När brödet har en innertemperatur på ca 90 grader är det klart.

    5. Låt brödet svalna ordentligt innan det serveras.

    6. Limporna förvaras bäst i en plastpåse. max 4 dagar!

    Tips. Detta är ett bröd som blir bäst om det bakas minst en dag före servering.


    Lycka till! :)

    en garanterad höjdare!

  • systeryster 22 maj 2009

    [recept]36069 [/recept]
    Här är mitt bidrag från en vegetarisk gammal kokbok jag haft i över 25 år.:p

  • Disen 23 maj 2009

    Finns många goda recept. Dessa är vissa av mina favoriter:(Y)
    Helags grova bröd
    Nyttigt morotsbröd
    Solroskavring i långpanna
    Filmjölkslimpa från SPA
    (Y)(Y)

  • majamia 23 maj 2009

    detta är en favorit hemma hos oss, vi brukar minska på sirapen så det inte blir för sött. :D

    Mörkt bröd

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.