Hejsan
Jag försöker baka ett gott saftigt bröd i vår nyinköpta bakmaskin.
Och hitintills har 4 bak med varierande indigrienser gett bara en godkänd limpa.
Kan man generellt säga vad som skall tillsättas om t ex brödet blir smuligt, torrt.
Små porer, dåligt jäst - det förstår jag men i övrigt ?
Det riktigt goda godkända brödet jag lyckades med var sign maithab ´s Julitabröd, mycket mycket gott men ack så smuligt.
Bakmaskinen är dansk, Wilfa Nybakt Stor och kan baka bröd , litet, mellan och stort med volymerna 8, 9 och 12 dl (+0,5 - 1 dl).
Jag är tacksam för alla tips, recept på enkelt franskbröd till söndagsmorgonfikat, och goda surdegsbröd.
hälsningar från sign Elgesen
maxxess13 oktober 2012
Om du kör egna recept i bakmaskin (som blandar, gräddar) så är det nog att prova sig fram som gäller-
Annars, generellt som glad amatör så skulle jag säga att smuligt bröd beror på avsaknad av matfett, om degen är OK annars.
Det finns massor med olika saker som man annars kan tillsätta för saftigare bröd (Fibrex exvis) men jag skulle nog prova med matfett först. Minst 30g till två limpor.
EDIT: Fick du inte recept med maskinen? Dessa brukar fungera rätt bra. Åtminstone för mig innan jag gav bort min maskin.
Countrygirl14 oktober 2012
Jag använder olja när jag bakar i bakmaskinen. Tillsätt lite så smular det nog mindre.
Hejsan
Jag försöker baka ett gott saftigt bröd i vår nyinköpta bakmaskin.
Och hitintills har 4 bak med varierande indigrienser gett bara en godkänd limpa.
Kan man generellt säga vad som skall tillsättas om t ex brödet blir smuligt, torrt.
Små porer, dåligt jäst - det förstår jag men i övrigt ?
Det riktigt goda godkända brödet jag lyckades med var sign maithab ´s Julitabröd, mycket mycket gott men ack så smuligt.
Bakmaskinen är dansk, Wilfa Nybakt Stor och kan baka bröd , litet, mellan och stort med volymerna 8, 9 och 12 dl (+0,5 - 1 dl).
Jag är tacksam för alla tips, recept på enkelt franskbröd till söndagsmorgonfikat, och goda surdegsbröd.
hälsningar från sign Elgesen
Om du kör egna recept i bakmaskin (som blandar, gräddar) så är det nog att prova sig fram som gäller-
Annars, generellt som glad amatör så skulle jag säga att smuligt bröd beror på avsaknad av matfett, om degen är OK annars.
Det finns massor med olika saker som man annars kan tillsätta för saftigare bröd (Fibrex exvis) men jag skulle nog prova med matfett först. Minst 30g till två limpor.
EDIT: Fick du inte recept med maskinen? Dessa brukar fungera rätt bra. Åtminstone för mig innan jag gav bort min maskin.
Jag använder olja när jag bakar i bakmaskinen. Tillsätt lite så smular det nog mindre.
Lycka till, {cowboy}