Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Utgånget mjöl

  • anpett 15 mars 2013

    Går det att använda mjöl som är "gammalt" men verkar ok? Vad kan det ev bli för skillnad mot ej utgånget mjöl?

    Mvh

    Anna-Karin

  • boz1965 15 mars 2013

    Mjöl har egentligen inget utgångsdatum. Så länge du inte har klumpar av fuktskadat mjöl eller ohyra som t.ex. mjölbaggar (har du mjölbaggar så ser du det direkt) i det så duger det alldeles utmärkt.

    Så här ser det ut om du har fått mjölbaggar:

    http://www.aloha.se/wp-content/uploads/2012/12/mj%C3%B6lbaggar.jpg

    ------------
    Edit: Lagt till länk.

  • anpett 15 mars 2013

    Tack för ditt svar (Y). Andra matvaror brukar jag lukta och smaka på när det är utgånget datum. Mjöl brukar jag som regel hiva. Jag har ingen ohyra, så imorgon blir det matbröd med fullkorns dinkelmjöl :).

    Mvh

    Anna-Karin

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.