Går det att använda mjöl som är "gammalt" men verkar ok? Vad kan det ev bli för skillnad mot ej utgånget mjöl?
Mvh
Anna-Karin
boz196515 mars 2013
Mjöl har egentligen inget utgångsdatum. Så länge du inte har klumpar av fuktskadat mjöl eller ohyra som t.ex. mjölbaggar (har du mjölbaggar så ser du det direkt) i det så duger det alldeles utmärkt.
Tack för ditt svar (Y). Andra matvaror brukar jag lukta och smaka på när det är utgånget datum. Mjöl brukar jag som regel hiva. Jag har ingen ohyra, så imorgon blir det matbröd med fullkorns dinkelmjöl :).
Går det att använda mjöl som är "gammalt" men verkar ok? Vad kan det ev bli för skillnad mot ej utgånget mjöl?
Mvh
Anna-Karin
Mjöl har egentligen inget utgångsdatum. Så länge du inte har klumpar av fuktskadat mjöl eller ohyra som t.ex. mjölbaggar (har du mjölbaggar så ser du det direkt) i det så duger det alldeles utmärkt.
Så här ser det ut om du har fått mjölbaggar:
http://www.aloha.se/wp-content/uploads/2012/12/mj%C3%B6lbaggar.jpg
------------
Edit: Lagt till länk.
Tack för ditt svar (Y). Andra matvaror brukar jag lukta och smaka på när det är utgånget datum. Mjöl brukar jag som regel hiva. Jag har ingen ohyra, så imorgon blir det matbröd med fullkorns dinkelmjöl :).
Mvh
Anna-Karin