De flesta tycker mest om vitt bröd.
Grovt bröd är nyttigt men inte lika många som äter det.
Själv tycker jag mest om grovt bröd för att det gör mig pigg och det är gott också.
Vilket bröd tycker du är bäst och varför tycker du det?
The_mama97mia22 augusti 2011
Jag älskar grovt bröd, och surdegsbröd... och helst mitt eget haha....
Men ibland är det bra gött med ett vitt bröd. Har aldrig lyckats baka eget vitt bröd så bra som köpes, trots idoga försök med och utan surdeg.
Kakan198623 augusti 2011
Jag har alltid tyckt bäst om ljust bröd, gillar inte alls sånt där riktigt mörkt så kallat "nyttigt" bröd... Min mage protesterar högljutt om jag äter för mycket av de mörkare varianterna.
kekke4623 augusti 2011
Jag tycker bäst om grovt bröd....min mage mår bäst av det.
Det är en del som inte mår bra av grovt bröd. Man får
prova sig fram vad man tål.
DoctorWho23 augusti 2011
Jag mår bäst av att äta att mellanting mellan vitt och grovt. När jag bakar ersätter jag ca 40% av vetemjölet med grahamsmjöl.
boz196523 augusti 2011
Som 45-plussare kan det ibland vara lite problem med att få tarmarna att funka som de borde. Då är det bra med ett riktigt grovt bröd med mycket fiber som sätter fart på saker och ting. Därför älskar jag danskt rågbröd - förutom att det dessutom är gott att äta... :p
Cassiopeya23 augusti 2011
Jag tycker bäst om halvgrovt eller grovt bröd, vitt bröd kan vara gott i bland. Men jag tycker inte att det mättar så bra, och dessutom behövs lite fibrer för tarmen (om man nu tål det, vet många som inte kan äta grovt bröd).
blekegreven23 augusti 2011
Var bröd har sin dag (och sitt pålägg).
Själv har jag halva frysen full av olika sorter, allt från barkis till tunnbröd, råg-russin-frallor, ljusa och grova surdegsbröd, sirapslimpa och danskt rågbröd. Alla är lika goda.
Tesslatess23 augusti 2011
Jag gillar det finska rågbrödet som har hittat till våra ica-butiker, det som är förpackat i en papperspåse.
De är goda även när de torkat och blivit lite hårda.
amoz23 augusti 2011
För egen del är det vitt bröd som gäller, eller som vi säger här nere, fint respektive grovt bröd. Jag har IBS och då jobbar tarmarna alldeles för snabbt ändå, så att då äta grovt bröd är ingen hit. Men jag gillar bröd med olika fibrer i, men det får bara bli någon enstaka gång.
svengelsk23 augusti 2011
Här i England var det vanligt att män åt vitt och kvinnor grovt bröd. Numera äts det mera grovt än tidigare. Vitt standard bröd smakar ingenting. Själv bakar jag 80% wholemeal 20% vitt mjöl eller surdegsböd med rågmjöl och vitt mjöl.
miabok27 augusti 2011
Just nu har jag snöat in på kubb, som jag köper i ICA i lösvikt.
Emmamagdalena28 augusti 2011
Tycker att vitt bröd är godast men magen och tarmaran tycker bäst om grovt, så jag äter båda sakerna.
De flesta tycker mest om vitt bröd.
Grovt bröd är nyttigt men inte lika många som äter det.
Själv tycker jag mest om grovt bröd för att det gör mig pigg och det är gott också.
Vilket bröd tycker du är bäst och varför tycker du det?
Jag älskar grovt bröd, och surdegsbröd... och helst mitt eget haha....
Men ibland är det bra gött med ett vitt bröd. Har aldrig lyckats baka eget vitt bröd så bra som köpes, trots idoga försök med och utan surdeg.
Jag har alltid tyckt bäst om ljust bröd, gillar inte alls sånt där riktigt mörkt så kallat "nyttigt" bröd... Min mage protesterar högljutt om jag äter för mycket av de mörkare varianterna.
Jag tycker bäst om grovt bröd....min mage mår bäst av det.
Det är en del som inte mår bra av grovt bröd. Man får
prova sig fram vad man tål.
Jag mår bäst av att äta att mellanting mellan vitt och grovt. När jag bakar ersätter jag ca 40% av vetemjölet med grahamsmjöl.
Som 45-plussare kan det ibland vara lite problem med att få tarmarna att funka som de borde. Då är det bra med ett riktigt grovt bröd med mycket fiber som sätter fart på saker och ting. Därför älskar jag danskt rågbröd - förutom att det dessutom är gott att äta... :p
Jag tycker bäst om halvgrovt eller grovt bröd, vitt bröd kan vara gott i bland. Men jag tycker inte att det mättar så bra, och dessutom behövs lite fibrer för tarmen (om man nu tål det, vet många som inte kan äta grovt bröd).
Var bröd har sin dag (och sitt pålägg).
Själv har jag halva frysen full av olika sorter, allt från barkis till tunnbröd, råg-russin-frallor, ljusa och grova surdegsbröd, sirapslimpa och danskt rågbröd. Alla är lika goda.
Jag gillar det finska rågbrödet som har hittat till våra ica-butiker, det som är förpackat i en papperspåse.
De är goda även när de torkat och blivit lite hårda.
För egen del är det vitt bröd som gäller, eller som vi säger här nere, fint respektive grovt bröd. Jag har IBS och då jobbar tarmarna alldeles för snabbt ändå, så att då äta grovt bröd är ingen hit. Men jag gillar bröd med olika fibrer i, men det får bara bli någon enstaka gång.
Här i England var det vanligt att män åt vitt och kvinnor grovt bröd. Numera äts det mera grovt än tidigare. Vitt standard bröd smakar ingenting. Själv bakar jag 80% wholemeal 20% vitt mjöl eller surdegsböd med rågmjöl och vitt mjöl.
Just nu har jag snöat in på kubb, som jag köper i ICA i lösvikt.
Tycker att vitt bröd är godast men magen och tarmaran tycker bäst om grovt, så jag äter båda sakerna.