Hej :)
Jag har ett supergott recept på frukt och nötbröd som jag gjort många gånger,
o det görs på bikarbonat och yoghurt o rätt mycket sirap o torkade frukter o nötter o frön.
Limporna finns det säkert 100-tals varianter utav.
Undrar nu om ni tror det skulle gå fint att bara slänga ner en på stor påse med färdiga Vörtkryddor i smeten, nån som provat ?
Det Borde bli jättegott tänker jag (Y)
elsklingen12 december 2014
Skrivet av elsklingen den 10 dec 2014
Hej :)
Jag har ett supergott recept på frukt och nötbröd som jag gjort många gånger,
o det görs på bikarbonat och yoghurt o rätt mycket sirap o torkade frukter o nötter o frön.
Limporna finns det säkert 100-tals varianter utav.
Undrar nu om ni tror det skulle gå fint att bara slänga ner en på stor påse med färdiga Vörtkryddor i smeten, nån som provat ?
Det Borde bli jättegott tänker jag (Y)
ingen som har någon idé ? (L)
jag måste börja baka det nu innan jul o frysa in,
så jag kan ta med det på vår jul-knytisafton !
Gnurf12 december 2014
Det tror jag funkar alldeles utmärkt. Förr (när jag åt mycket bröd) bakade jag allt mitt eget matbröd, 2 limpor i veckan med olika karaktär. Improvisationer med nötter, frön, rivna morötter, riven palsternacka, riven rotselleri osv. Det brukar gå bra bara man betänker att det "nyttiga" man stoppar i degen inte får ta överhand...det måste alltid finnas en matris av gluten som binder ihop brödet.
Nu är väl ditt bröd iofs inget traditionellt jäsbröd...utan med bikarbonat och fil antar jag. Men en påse vörtkryddor borde fungera utmärkt.
Anderstam18 december 2014
Det går utmärkt, jag gjorde detta recept första gången för 2 år sen.
Det är sen dess ett stående inslag på vårt julbord. Vört kavring
Hej :)
Jag har ett supergott recept på frukt och nötbröd som jag gjort många gånger,
o det görs på bikarbonat och yoghurt o rätt mycket sirap o torkade frukter o nötter o frön.
Limporna finns det säkert 100-tals varianter utav.
Undrar nu om ni tror det skulle gå fint att bara slänga ner en på stor påse med färdiga Vörtkryddor i smeten, nån som provat ?
Det Borde bli jättegott tänker jag (Y)
Hej :)
Jag har ett supergott recept på frukt och nötbröd som jag gjort många gånger,
o det görs på bikarbonat och yoghurt o rätt mycket sirap o torkade frukter o nötter o frön.
Limporna finns det säkert 100-tals varianter utav.
Undrar nu om ni tror det skulle gå fint att bara slänga ner en på stor påse med färdiga Vörtkryddor i smeten, nån som provat ?
Det Borde bli jättegott tänker jag (Y)
ingen som har någon idé ? (L)
jag måste börja baka det nu innan jul o frysa in,
så jag kan ta med det på vår jul-knytisafton !
Det tror jag funkar alldeles utmärkt. Förr (när jag åt mycket bröd) bakade jag allt mitt eget matbröd, 2 limpor i veckan med olika karaktär. Improvisationer med nötter, frön, rivna morötter, riven palsternacka, riven rotselleri osv. Det brukar gå bra bara man betänker att det "nyttiga" man stoppar i degen inte får ta överhand...det måste alltid finnas en matris av gluten som binder ihop brödet.
Nu är väl ditt bröd iofs inget traditionellt jäsbröd...utan med bikarbonat och fil antar jag. Men en påse vörtkryddor borde fungera utmärkt.
Det går utmärkt, jag gjorde detta recept första gången för 2 år sen.
Det är sen dess ett stående inslag på vårt julbord.
Vört kavring
Tack så mycket för era förslag och input!! (Y)