Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skillnader på rågmjöl?

  • Linna5 22 juni 2012

    Jag tänkte ge mig på att baka kavring, och fastnade för det här receptet:

    http://www.matklubben.se/recept/landskapsbroed_skaane_kavring_13585.html

    Problemet är att jag bor i Frankrike och här för man vara lycklig om man ens hittar nåt annat än vetemjöl i affärerna... Jag har en väninna som brukar köpa rågmjöl hos en bonde och jag har fått en påse av henne, men vad är skillnaden på grovt och fint rågmjöl?
    För att få rågsikt kan jag sila och blanda med lika mycket vetemjöl, men det är rågmjölet som förvirrar mig...

  • svengelsk 22 juni 2012

    Jag kan köpa rågmjöl i affärerna här i England, men bara en sort. Jag gör ingen skillnad mellan grovt och fint. När det står rågsikt tar jag hälften råg och hälften vete. Jag har kontakter i Frankrike och köpte en gång franskt vetemjöl i hopp om att baka riktigt goda baguetter. Det verkade som det var mindre gluten än i det engelska 'strong flour' för degen var kladdigare. Det kanske vore en idé att ta lite mer vetemjöl än receptet anger. Lycka till det kan inte bli värre än mina första engelska lussekatter. Jag visste inte att man skulle ha speciellt mjöl för bakning med jäst och torrjästen hade nog tillbringat några år på butikshyllan.

  • Linna5 22 juni 2012

    Tack för ditt råd, jag ska testa imorgon. :)

  • DoctorWho 23 juni 2012

    Det finns en förening på webben, SVIV (svenskar i världen). Deras medlemmar kan kanske hjälpa dig. Se länken nedan.
    http://www.sviv.se/index.php/user/register/action/page/page/regular/

  • frucaos 23 juni 2012

    Tänk vad många grejer som vi tar som självklara här i Sverige men är supersvåra att få tag i utomlands! I Norge fick jag gå till hälsokost för att köpa rågflingor ... (hamstrade när vi åkte till Sverige vill jag lova!)
    Och tänk vad vi saknade filmjölk i Sydafrika ... och kaviar ... och nyponsoppa etc, etc ...

  • Linna5 23 juni 2012

    Ja, i bakhyllan i mataffärerna finns bara vetemjöl och färdiga brödmixer, men inget som blir riktigt grovt, och det är lika illa i bagerierna, massor av baguetter och croissanter och godsaker, men grovt bröd finns inte alls. Trist. Men jag får väl be mamma ta med ett antal kilo grovt mjöl när de hälsar på i augusti...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.