Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulfritt bröd

  • Mammzan 27 augusti 2010

    Precis som rubriken säger så gäller det smulfritt bröd, har genom åren testat massor av brödrecept, blir dock aldrig riktigt nöjd.

    Jag avskyr bröd som dräller och smular då man skär upp det, så med tanke på hur många som vi är härinne, ställer jag nu mitt hopp hit till matklubbens medlemmar.

  • NicolinaZ 27 augusti 2010

    Mörka bröd typ skärgårdslimpa brukar inte smula så värst tycker jag!

  • Memelie 27 augusti 2010

    Testa att göra en ganska lös deg, ofta när man har i mycket mjöl så blir brödet torrt och smular.

  • poffa 27 augusti 2010

    Det är ganska svårt att det inte blir en och annan smula, men som "Memelie" säger, ofta är det för mycket mjöl i. tänk på att mjölet sväller under liggtiden.

    Ett förslag från mig är detta enkla bröd som håller ihop fint.

    Lingon och russinlimpa

    Torra ingredienser

    1.4 kg rågsikt
    0,7 dl malet fänkålspulver
    2 msk salt
    0,45 dl bikarbonat

    Fuktiga ingredienser

    1.4 liter mjölk
    2.8 dl lingonsylt
    4 dl mörk sirap
    400 g russin.

    Blanda alla torra och fuktiga ingredienser var för sig. Blanda allt, och rör om tills allt är fuktigt. Blir en väldigt blöt deg, som påminner om babybajs. Fyll Limpformar, Väl smorda, till hälften med degen. Grädda i ugn ca 60 minuter på 160 grader.

    Innertemperaturen ska vara runt 90-96 grader när det är klart. Detta bröd smakar bäst dagen efter, men går bra att äta samma dag.

    Lycka till.

  • sikaal 27 augusti 2010

    Gillar du kavring? Detta receptet är jätteenkelt och smular inte!

    Kavring klassisk

    Lycka till!

  • Mammzan 27 augusti 2010

    Tusen Tack för alla svar, ska genast testa recepten som ni kom med här, och ja kanske det är för lätt att få i lite mycke mjöl då man använder matberedare, ska minska på det.

    Som sagt tack, återkommer i tråden så fort jag testat era förslag.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.