Precis som rubriken säger så gäller det smulfritt bröd, har genom åren testat massor av brödrecept, blir dock aldrig riktigt nöjd.
Jag avskyr bröd som dräller och smular då man skär upp det, så med tanke på hur många som vi är härinne, ställer jag nu mitt hopp hit till matklubbens medlemmar.
NicolinaZ27 augusti 2010
Mörka bröd typ skärgårdslimpa brukar inte smula så värst tycker jag!
Memelie27 augusti 2010
Testa att göra en ganska lös deg, ofta när man har i mycket mjöl så blir brödet torrt och smular.
poffa27 augusti 2010
Det är ganska svårt att det inte blir en och annan smula, men som "Memelie" säger, ofta är det för mycket mjöl i. tänk på att mjölet sväller under liggtiden.
Ett förslag från mig är detta enkla bröd som håller ihop fint.
Lingon och russinlimpa
Torra ingredienser
1.4 kg rågsikt
0,7 dl malet fänkålspulver
2 msk salt
0,45 dl bikarbonat
Blanda alla torra och fuktiga ingredienser var för sig. Blanda allt, och rör om tills allt är fuktigt. Blir en väldigt blöt deg, som påminner om babybajs. Fyll Limpformar, Väl smorda, till hälften med degen. Grädda i ugn ca 60 minuter på 160 grader.
Innertemperaturen ska vara runt 90-96 grader när det är klart. Detta bröd smakar bäst dagen efter, men går bra att äta samma dag.
Lycka till.
sikaal27 augusti 2010
Gillar du kavring? Detta receptet är jätteenkelt och smular inte!
Tusen Tack för alla svar, ska genast testa recepten som ni kom med här, och ja kanske det är för lätt att få i lite mycke mjöl då man använder matberedare, ska minska på det.
Som sagt tack, återkommer i tråden så fort jag testat era förslag.
Precis som rubriken säger så gäller det smulfritt bröd, har genom åren testat massor av brödrecept, blir dock aldrig riktigt nöjd.
Jag avskyr bröd som dräller och smular då man skär upp det, så med tanke på hur många som vi är härinne, ställer jag nu mitt hopp hit till matklubbens medlemmar.
Mörka bröd typ skärgårdslimpa brukar inte smula så värst tycker jag!
Testa att göra en ganska lös deg, ofta när man har i mycket mjöl så blir brödet torrt och smular.
Det är ganska svårt att det inte blir en och annan smula, men som "Memelie" säger, ofta är det för mycket mjöl i. tänk på att mjölet sväller under liggtiden.
Ett förslag från mig är detta enkla bröd som håller ihop fint.
Lingon och russinlimpa
Torra ingredienser
1.4 kg rågsikt
0,7 dl malet fänkålspulver
2 msk salt
0,45 dl bikarbonat
Fuktiga ingredienser
1.4 liter mjölk
2.8 dl lingonsylt
4 dl mörk sirap
400 g russin.
Blanda alla torra och fuktiga ingredienser var för sig. Blanda allt, och rör om tills allt är fuktigt. Blir en väldigt blöt deg, som påminner om babybajs. Fyll Limpformar, Väl smorda, till hälften med degen. Grädda i ugn ca 60 minuter på 160 grader.
Innertemperaturen ska vara runt 90-96 grader när det är klart. Detta bröd smakar bäst dagen efter, men går bra att äta samma dag.
Lycka till.
Gillar du kavring? Detta receptet är jätteenkelt och smular inte!
Kavring klassisk
Lycka till!
Tusen Tack för alla svar, ska genast testa recepten som ni kom med här, och ja kanske det är för lätt att få i lite mycke mjöl då man använder matberedare, ska minska på det.
Som sagt tack, återkommer i tråden så fort jag testat era förslag.