Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad gör man med misslyckat bröd?

  • redd 29 mars 2009

    Jag lyckades misslyckas kapitalt med ett par ljusa bröd igår så att dom inte jäste upp som dom skulle i ugnen och nu har jag ett par kilo väldigt kompakt bröd som jag inte vet vad jag skall göra med.

    Funderar på att tärna upp det och steka/rosta det i ugn med kryddor men finns det något annat vettigt man kan hitta på?

  • monac 29 mars 2009

    hmmm...tja...torka de och mixa till ströbröd.
    Kanske om du gör krutonger att de blir stenhårda...vet inte? Lycka till i varje fall!

  • The_mama97mia 29 mars 2009

    Pensla skivor med örtolja o rosta i ugn, servera som snacks.

    Krutonger blir väl bra?

    Duger det att göra fattiga riddare på? KOlla recept på Brödpudding här på MK.

    Annars.... grattis - du kan mata änder hela våren! (Y)

  • Gnurf 29 mars 2009

    Skorpor!?? Skiva upp, bred tunt med kanelsmör och torka ytterligare i ugnen :) Testa med några skivor, kan funka. Annars skulle jag göra ströbröd...det är ju prima stärkelse Vi snackar om här....(Y)

  • annelieberggren 29 mars 2009

    Jag ger dom till rävarna och fåglarna :)

  • solstar65 8 maj 2009

    skorpmjöl kan vara nån ide skulle nog inte ge dom till fåglarna då det inte är jäst kan vara risk att dom jäser i magen på dom och blir lite vingliga

  • poffa 15 maj 2009

    Torka, riv ner till ströbröd!

  • boz1965 15 maj 2009

    Skrivet av redd den 29 mar 2009

    Jag lyckades misslyckas kapitalt med ett par ljusa bröd igår så att dom inte jäste upp som dom skulle i ugnen och nu har jag ett par kilo väldigt kompakt bröd som jag inte vet vad jag skall göra med.

    Funderar på att tärna upp det och steka/rosta det i ugn med kryddor men finns det något annat vettigt man kan hitta på?


    Dela upp brödet i lagom stora bitar för att passa i "röret" till matberedaren och lägg bitarna på en plåt där det är varmt och torrt, t.ex. i skåpet ovanför kylen och låt dem torka några dagar tills de är snustorra.

    Kör dem sedan i matberedaren med rivskivan (medium - inte den finaste) och sedan med kniven så att det blir ännu mer finfördelat, så har du gjort världens bästa skorpmjöl (ströbröd för nollåttor :D). Detta kan du göra med alla torra brödkanter och skalkar.

    Det är märkligt egentligen att inte fler gör detta istället för att köpa svindyrt skorpmjöl i butiken - som f.ö. är gjort på precis samma sätt. Det bröd som blir över och som bagerierna inte har fått sålt torkas och males till ströbröd och plötsligt har priset tredubblats...

    Jag har inte behövt köpa skorpmjöl på flera år tack vare att jag spar på brödkanterna.

  • Tillberga 15 maj 2009

    brödpudding
    fattiga riddare

    inte kasta de i alla fall

  • Okänd 16 maj 2009

    Skrivet av annelieberggren den 29 mar 2009

    Jag ger dom till rävarna och fåglarna :)


    Jag ger det till fåglarna så att rävarna får feta fåglar att äta!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.