Jag lyckades misslyckas kapitalt med ett par ljusa bröd igår så att dom inte jäste upp som dom skulle i ugnen och nu har jag ett par kilo väldigt kompakt bröd som jag inte vet vad jag skall göra med.
Funderar på att tärna upp det och steka/rosta det i ugn med kryddor men finns det något annat vettigt man kan hitta på?
monac29 mars 2009
hmmm...tja...torka de och mixa till ströbröd.
Kanske om du gör krutonger att de blir stenhårda...vet inte? Lycka till i varje fall!
The_mama97mia29 mars 2009
Pensla skivor med örtolja o rosta i ugn, servera som snacks.
Krutonger blir väl bra?
Duger det att göra fattiga riddare på? KOlla recept på Brödpudding här på MK.
Annars.... grattis - du kan mata änder hela våren! (Y)
Gnurf29 mars 2009
Skorpor!?? Skiva upp, bred tunt med kanelsmör och torka ytterligare i ugnen :) Testa med några skivor, kan funka. Annars skulle jag göra ströbröd...det är ju prima stärkelse Vi snackar om här....(Y)
annelieberggren29 mars 2009
Jag ger dom till rävarna och fåglarna :)
solstar658 maj 2009
skorpmjöl kan vara nån ide skulle nog inte ge dom till fåglarna då det inte är jäst kan vara risk att dom jäser i magen på dom och blir lite vingliga
poffa15 maj 2009
Torka, riv ner till ströbröd!
boz196515 maj 2009
Skrivet av redd den 29 mar 2009
Jag lyckades misslyckas kapitalt med ett par ljusa bröd igår så att dom inte jäste upp som dom skulle i ugnen och nu har jag ett par kilo väldigt kompakt bröd som jag inte vet vad jag skall göra med.
Funderar på att tärna upp det och steka/rosta det i ugn med kryddor men finns det något annat vettigt man kan hitta på?
Dela upp brödet i lagom stora bitar för att passa i "röret" till matberedaren och lägg bitarna på en plåt där det är varmt och torrt, t.ex. i skåpet ovanför kylen och låt dem torka några dagar tills de är snustorra.
Kör dem sedan i matberedaren med rivskivan (medium - inte den finaste) och sedan med kniven så att det blir ännu mer finfördelat, så har du gjort världens bästa skorpmjöl (ströbröd för nollåttor :D). Detta kan du göra med alla torra brödkanter och skalkar.
Det är märkligt egentligen att inte fler gör detta istället för att köpa svindyrt skorpmjöl i butiken - som f.ö. är gjort på precis samma sätt. Det bröd som blir över och som bagerierna inte har fått sålt torkas och males till ströbröd och plötsligt har priset tredubblats...
Jag har inte behövt köpa skorpmjöl på flera år tack vare att jag spar på brödkanterna.
Tillberga15 maj 2009
brödpudding
fattiga riddare
inte kasta de i alla fall
Okänd16 maj 2009
Skrivet av annelieberggren den 29 mar 2009
Jag ger dom till rävarna och fåglarna :)
Jag ger det till fåglarna så att rävarna får feta fåglar att äta!
Jag lyckades misslyckas kapitalt med ett par ljusa bröd igår så att dom inte jäste upp som dom skulle i ugnen och nu har jag ett par kilo väldigt kompakt bröd som jag inte vet vad jag skall göra med.
Funderar på att tärna upp det och steka/rosta det i ugn med kryddor men finns det något annat vettigt man kan hitta på?
hmmm...tja...torka de och mixa till ströbröd.
Kanske om du gör krutonger att de blir stenhårda...vet inte? Lycka till i varje fall!
Pensla skivor med örtolja o rosta i ugn, servera som snacks.
Krutonger blir väl bra?
Duger det att göra fattiga riddare på? KOlla recept på Brödpudding här på MK.
Annars.... grattis - du kan mata änder hela våren! (Y)
Skorpor!?? Skiva upp, bred tunt med kanelsmör och torka ytterligare i ugnen :) Testa med några skivor, kan funka. Annars skulle jag göra ströbröd...det är ju prima stärkelse Vi snackar om här....(Y)
Jag ger dom till rävarna och fåglarna :)
skorpmjöl kan vara nån ide skulle nog inte ge dom till fåglarna då det inte är jäst kan vara risk att dom jäser i magen på dom och blir lite vingliga
Torka, riv ner till ströbröd!
Jag lyckades misslyckas kapitalt med ett par ljusa bröd igår så att dom inte jäste upp som dom skulle i ugnen och nu har jag ett par kilo väldigt kompakt bröd som jag inte vet vad jag skall göra med.
Funderar på att tärna upp det och steka/rosta det i ugn med kryddor men finns det något annat vettigt man kan hitta på?
Dela upp brödet i lagom stora bitar för att passa i "röret" till matberedaren och lägg bitarna på en plåt där det är varmt och torrt, t.ex. i skåpet ovanför kylen och låt dem torka några dagar tills de är snustorra.
Kör dem sedan i matberedaren med rivskivan (medium - inte den finaste) och sedan med kniven så att det blir ännu mer finfördelat, så har du gjort världens bästa skorpmjöl (ströbröd för nollåttor :D). Detta kan du göra med alla torra brödkanter och skalkar.
Det är märkligt egentligen att inte fler gör detta istället för att köpa svindyrt skorpmjöl i butiken - som f.ö. är gjort på precis samma sätt. Det bröd som blir över och som bagerierna inte har fått sålt torkas och males till ströbröd och plötsligt har priset tredubblats...
Jag har inte behövt köpa skorpmjöl på flera år tack vare att jag spar på brödkanterna.
brödpudding
fattiga riddare
inte kasta de i alla fall
Jag ger dom till rävarna och fåglarna :)
Jag ger det till fåglarna så att rävarna får feta fåglar att äta!