Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

chrimpcakes Thailand

  • mariemikaela 12 mars 2012

    Friterade/panerade "räkkakor", påminner om fiskpinnar, fast runda. Kan beställas som förrätt i Thailand och serveras med stark sötsur sås.Har någon receptet? Tack på förhand {fingers-crossed}

  • pihal 12 mars 2012

    Här kommer en variant på receptet.
    Fisk och fläskfärskakor från Thailand

    Hoppas att det kan vara något.

  • Amika 12 mars 2012

    16 råa jätteräkor
    1 stort ägg
    4 cm purjolök, skivad
    2 msk färskpressad citronjuice
    1 msk dijon senap
    1 msk färsk, hackad koriander
    ½ tsk chilisås (HP's) eller bara 1-2 krm tabasco
    ½ tsk salt
    1 krm svartpeppar
    3 dl panko (finns i asiatiska affärerer, ett japanskt ströbröd)
    2 msk jordnötsolja

    mixa räkorna grovt i mixer. Tillsätt ägg, lök, citronjuice, senap, koriander, chilisås, salt och peppar. Mixa ihop genom att slå på och av mixern lite snabbt, eller använda puls funktionen. Blanda i 1½ dl panko genom att göra lika dant. forma smeten till 12 stora räkkakor och vänd dem i resten av pankon. Lägg dem på plåtpapper och lägg i kylen i 10 minuter. (Kan göras upp till 4 timmar i förväg, bara att täcka över och ställa i kylen.)
    Hetta upp en panna på medium värme och tillsätt 2 msk jordnötsolja. Stek kakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ca. 6 minuter.
    Servera genast med sötsur sås eller chili/lime dipsås. :)

  • Amika 12 mars 2012

    Såg att det inte låg något sånt inne, så jag lade in det i receptbanken så man lätt kan spara det. :)

    Thailändska räkkakor

  • mariemikaela 12 mars 2012

    TACK:) det ska jag prova!

  • chrisq 12 mars 2012

    Skrivet av Amika den 12 mar 2012

    Såg att det inte låg något sånt inne, så jag lade in det i receptbanken så man lätt kan spara det. :)

    Thailändska räkkakor
    (Y) DOM HÄR ÄR SKIT GODA HADE DET INNAN MEN MÅNGA SOM TESTAR TROR JAG TACK SNÄLLA

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.