Friterade/panerade "räkkakor", påminner om fiskpinnar, fast runda. Kan beställas som förrätt i Thailand och serveras med stark sötsur sås.Har någon receptet? Tack på förhand {fingers-crossed}
16 råa jätteräkor
1 stort ägg
4 cm purjolök, skivad
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk dijon senap
1 msk färsk, hackad koriander
½ tsk chilisås (HP's) eller bara 1-2 krm tabasco
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl panko (finns i asiatiska affärerer, ett japanskt ströbröd)
2 msk jordnötsolja
mixa räkorna grovt i mixer. Tillsätt ägg, lök, citronjuice, senap, koriander, chilisås, salt och peppar. Mixa ihop genom att slå på och av mixern lite snabbt, eller använda puls funktionen. Blanda i 1½ dl panko genom att göra lika dant. forma smeten till 12 stora räkkakor och vänd dem i resten av pankon. Lägg dem på plåtpapper och lägg i kylen i 10 minuter. (Kan göras upp till 4 timmar i förväg, bara att täcka över och ställa i kylen.)
Hetta upp en panna på medium värme och tillsätt 2 msk jordnötsolja. Stek kakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ca. 6 minuter.
Servera genast med sötsur sås eller chili/lime dipsås. :)
Amika12 mars 2012
Såg att det inte låg något sånt inne, så jag lade in det i receptbanken så man lätt kan spara det. :)
Friterade/panerade "räkkakor", påminner om fiskpinnar, fast runda. Kan beställas som förrätt i Thailand och serveras med stark sötsur sås.Har någon receptet? Tack på förhand {fingers-crossed}
Här kommer en variant på receptet.
Fisk och fläskfärskakor från Thailand
Hoppas att det kan vara något.
16 råa jätteräkor
1 stort ägg
4 cm purjolök, skivad
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk dijon senap
1 msk färsk, hackad koriander
½ tsk chilisås (HP's) eller bara 1-2 krm tabasco
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl panko (finns i asiatiska affärerer, ett japanskt ströbröd)
2 msk jordnötsolja
mixa räkorna grovt i mixer. Tillsätt ägg, lök, citronjuice, senap, koriander, chilisås, salt och peppar. Mixa ihop genom att slå på och av mixern lite snabbt, eller använda puls funktionen. Blanda i 1½ dl panko genom att göra lika dant. forma smeten till 12 stora räkkakor och vänd dem i resten av pankon. Lägg dem på plåtpapper och lägg i kylen i 10 minuter. (Kan göras upp till 4 timmar i förväg, bara att täcka över och ställa i kylen.)
Hetta upp en panna på medium värme och tillsätt 2 msk jordnötsolja. Stek kakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ca. 6 minuter.
Servera genast med sötsur sås eller chili/lime dipsås. :)
Såg att det inte låg något sånt inne, så jag lade in det i receptbanken så man lätt kan spara det. :)
Thailändska räkkakor
TACK:) det ska jag prova!
Såg att det inte låg något sånt inne, så jag lade in det i receptbanken så man lätt kan spara det. :)
Thailändska räkkakor