Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterlyser recept

  • Lilljeppe 17 maj 2008

    På recept med rabarber som ni vet är goda. Det finns så många pajer, men jag vill ha lite andra tips vad man kan göra med alla rabarber jag nu har(Y)

  • Wombat04 17 maj 2008

    Lilljeppe, GE DEM TILL MIG ... hahahaha

  • farmoringer 17 maj 2008

    Jag var inne på recept.nu och där fanns denna och några recept till. Du kan ju kolla runt där..
    Kanske det här kan smaka?

    Rabarber i kokos och rosévin
    En underbar efterrätt med söt kokos och rabarber. Detta tillsammans med rosévin får man inte missa.

    Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Scrambled eggs » Citron- och timjanmarmelad med kumminknäcke » Mårten Gås » Blodpudding » Kroppkakor »
    Ingredienser
    1 1 dl socker
    1 1 dl vatten
    1 1 dl rosévin
    0.5 0.5 st vaniljstång delad och urskrapad

    3 3 st rabarber

    Kokosmazarin:
    500 500 g Mandelmassa
    2 2 dl Riven kokos
    1 1 dl Råsocker (el. socker)
    75 75 g Smör, rumsvarmt
    1 1 tsk vanilsocker
    3 3 st ägg
    3 3 msk vetemjöl

    Gör så här
    1. Koka ihop socker, vatten, rosévin och vaniljstången.

    2. Sätt ugnen på 125 grader.

    3. Dela rabarbern på längden och skär i 10 cm långa bitar.

    4. Lägg rabarber bitarna i rad i en ugnsfastform och häll på den varma lagen och sätt in i ugnen i 15-20 minuter.

    5. Höj värmen i ugnen till 175 grader.

    6. Riv mandelmassan.

    7. Vispa ihop mandelmassan, riven kokos, råsocker, vaniljsocker, smör och ägg ett i taget.

    8. Vänd ner mjölet i massan.

    9. Smörj en ugnsfast form med smör och häll upp mazarinmassan i formen lägg på rabarber bitarna och grädda i ugnen i 20-25 minuter.

  • ikah 17 maj 2008

    Rabarberglass, saft och kräm tex.:)

  • farmoringer 17 maj 2008

    Det blev lite mer som kom med i kopieringen ser jag..:D Men det kanske kan vara intressant och läsa det med..

  • Lilljeppe 17 maj 2008

    Hej Wombat!
    Nu var du rolig:p Jag har så det finns över det är bara att komma och hämta(Y)
    Kram till dig

  • MammaIrene 17 maj 2008

    Rabarbersaft är ganska gott, särskillt om du blandar det med vinbär också.....
    Rabarberchutney o rabarberkompott
    Recept skall jag lägga in under mina recept nu under kvällen!

  • imse 17 maj 2008

    Jag har en variant på en paj som är ny för den här säsongen och en rabarberkompott som serveras i fina glas och är lätt att göra.

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/08/glasrabarber/
    http://mimmismat.wordpress.com/2008/04/29/arets-forsta-rabarberpaj/

    MammaIrene: Jag håller utkik efter din chutney, det låter spännande. :)

  • lennali 17 maj 2008

    En rabarber och jordgubbskräm kanske.
    Rabarber- och jordgubbskräm

  • MammaIrene 17 maj 2008

    Hej igen, jag har skrivit in saften och kompotten, men chutneyen upptäckte jag redan fanns här på matklubben o det är ju ingen mening med dubletter, eller hur....

    Så sök på rabarberchutney, ni som är intresserade av det.

  • Lilljeppe 17 maj 2008

    Tack alla för era tips(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.