Det blev lite mer som kom med i kopieringen ser jag..:D Men det kanske kan vara intressant och läsa det med..
Lilljeppe17 maj 2008
Hej Wombat!
Nu var du rolig:p Jag har så det finns över det är bara att komma och hämta(Y)
Kram till dig
MammaIrene17 maj 2008
Rabarbersaft är ganska gott, särskillt om du blandar det med vinbär också.....
Rabarberchutney o rabarberkompott
Recept skall jag lägga in under mina recept nu under kvällen!
imse17 maj 2008
Jag har en variant på en paj som är ny för den här säsongen och en rabarberkompott som serveras i fina glas och är lätt att göra.
Hej igen, jag har skrivit in saften och kompotten, men chutneyen upptäckte jag redan fanns här på matklubben o det är ju ingen mening med dubletter, eller hur....
Så sök på rabarberchutney, ni som är intresserade av det.
På recept med rabarber som ni vet är goda. Det finns så många pajer, men jag vill ha lite andra tips vad man kan göra med alla rabarber jag nu har(Y)
Lilljeppe, GE DEM TILL MIG ... hahahaha
Jag var inne på recept.nu och där fanns denna och några recept till. Du kan ju kolla runt där..
Kanske det här kan smaka?
Rabarber i kokos och rosévin
En underbar efterrätt med söt kokos och rabarber. Detta tillsammans med rosévin får man inte missa.
Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Scrambled eggs » Citron- och timjanmarmelad med kumminknäcke » Mårten Gås » Blodpudding » Kroppkakor »
Ingredienser
1 1 dl socker
1 1 dl vatten
1 1 dl rosévin
0.5 0.5 st vaniljstång delad och urskrapad
3 3 st rabarber
Kokosmazarin:
500 500 g Mandelmassa
2 2 dl Riven kokos
1 1 dl Råsocker (el. socker)
75 75 g Smör, rumsvarmt
1 1 tsk vanilsocker
3 3 st ägg
3 3 msk vetemjöl
Gör så här
1. Koka ihop socker, vatten, rosévin och vaniljstången.
2. Sätt ugnen på 125 grader.
3. Dela rabarbern på längden och skär i 10 cm långa bitar.
4. Lägg rabarber bitarna i rad i en ugnsfastform och häll på den varma lagen och sätt in i ugnen i 15-20 minuter.
5. Höj värmen i ugnen till 175 grader.
6. Riv mandelmassan.
7. Vispa ihop mandelmassan, riven kokos, råsocker, vaniljsocker, smör och ägg ett i taget.
8. Vänd ner mjölet i massan.
9. Smörj en ugnsfast form med smör och häll upp mazarinmassan i formen lägg på rabarber bitarna och grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Skämt åsido, här har du några recept som garanterat är goda! Åtminstone enligt min smak ...
Apelsinglass i jordgubbs- och rabarbersoppa
Citronkaka med rabarber och flädersabayon
Festlig marängkaka med rabarber
Glaserade rabarberrutor
Havreformar med rabarbermousse
Pannacotta med rabarberkompott
Rabarberglass, saft och kräm tex.:)
Det blev lite mer som kom med i kopieringen ser jag..:D Men det kanske kan vara intressant och läsa det med..
Hej Wombat!
Nu var du rolig:p Jag har så det finns över det är bara att komma och hämta(Y)
Kram till dig
Rabarbersaft är ganska gott, särskillt om du blandar det med vinbär också.....
Rabarberchutney o rabarberkompott
Recept skall jag lägga in under mina recept nu under kvällen!
Jag har en variant på en paj som är ny för den här säsongen och en rabarberkompott som serveras i fina glas och är lätt att göra.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/08/glasrabarber/
http://mimmismat.wordpress.com/2008/04/29/arets-forsta-rabarberpaj/
MammaIrene: Jag håller utkik efter din chutney, det låter spännande. :)
En rabarber och jordgubbskräm kanske.
Rabarber- och jordgubbskräm
Hej igen, jag har skrivit in saften och kompotten, men chutneyen upptäckte jag redan fanns här på matklubben o det är ju ingen mening med dubletter, eller hur....
Så sök på rabarberchutney, ni som är intresserade av det.
Tack alla för era tips(Y)