Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterlyser recept på chokladbakelse

  • Maripoosa 21 maj 2008

    Denna bakelse köpte jag på ett café men kommer inte ihåg namnet på den, och undrar om någon här känner igen den?

    Det är två runda, tjocka, ganska sega chokladkakor med hasselnötter lagda på varandra med en mörk chokladkräm i mellan.
    Av namnet kommer jag ihåg att det börjar på A och slutar med -kyss.

    Jättegod var den och jag vill såklart prova att göra sådana själv!

  • MalinJ 28 maj 2008

    Hej!
    Hade inget annat bättre för mig så jag kollade lite på nätet om jag kunde hitta något. Kan det vara någon variant med följande med kakao i smeten kanske? De borde bli lite sega.....

    KYSSAR

    1 ½ HG. SKÅLLAD MALD MANDEL
    1 HG. FLOR SOCKER
    2 ÄGG VITOR


    SMÖR KRÄM


    1 HG. SMÖR
    1 HG. FLOR SOCKER
    1 ÄGGULA


    SMÄLT BLOCKCHOKLAD
    VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM
    BLANDA DEN MALDA MANDELN MED SIKTAT FLORSOCKER . RÖR FÖRSIKTIGT NER BLANDNINGEN I ÄGGVITORNA. KLICKAS UT PÅ BAKPLÅTSPAPPER MED HJÄLP AV EN TESKED. GRÄDDA I 200 G. CA.7 MIN.
    RÖR IHOP INGREDIENSERNA TILL SMÖRKRÄMEN.
    NÄR KAKAN KALLNAT BRED SMÖRKRÄM PÅ TOPPEN.
    SMÄLT BLOCKCHOKLADEN I VATTENBAD OCH STRILA
    ÖVER TOPPEN PÅ KAKAN.





    KYSSAR 2


    1 ½ HG. MANDEL
    2 ÄGGVITOR
    1 HG. FLORSOCKER


    SMÖRKRÄM


    1 HG. SMÖR
    1 HG. FLORSOCKER
    1 ÄGGULA
    SMÄLT 1 HG. BLOCKCHOKLAD
    ( KAN DRYGAS UT MED 1 MSK. KOKOS FETT )
    SKÅLLA OCH MAL MANDELN BLANDA MED SOCKER OCH HÅRT UPPVISPAD ÄGG VITA
    KLICKAS PÅ SMORD PLÅT OCH PLATTAS TILL
    LÄGG SMÖRKRÄM PÅ TOPPEN AV DEN KALLA KAKAN OCH GARNERA MED SMÄLT BLOCKCHOKLAD
    175-200 G CA. 25 ST.

  • Maripoosa 29 maj 2008

    Åh, tack. Det låter som om det kan vara något liknande iallafall, med hasselnötter och kakao i smörkrämen. Nu ska jag testa! Jag får experimentera lite antar jag. (Y)

  • MalinJ 30 maj 2008

    Tala om hur det går!:p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.