Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eran godaste bjudrätt?

  • slarvan 25 mars 2012

    Vill ha tips på goda bjudrätter. Maträtter som man bjuder på och gästerna säger "WOW" av förtjusning :) Helst med fläskfile eller kyckling. Men kan vara kul med annat kött åxå, dock ej fisk då jag inte gillar det....Ska helst inte vara för krångligt heller :)

  • SEMatklubben 25 mars 2012

    Römertopf grytan tycker jag är underbart användbar. Kyckling och lamm är mina favoriter - med potatis/lök/tomat/morot/svamp/blomkål/Brusselsprout eller vad som finns i kylen. Och!!!... det kan servera utan stress att det ska ske `på minuten`...

  • Mistys 25 mars 2012

    Fläskfilèpirog

    Denna rätt säger alla jag bjudit det på...-wow kan jag få receptet.

  • slarvan 25 mars 2012

    Skrivet av Misty09 den 25 mar 2012

    Fläskfilèpirog

    Denna rätt säger alla jag bjudit det på...-wow kan jag få receptet.


    Tusen tack, lät verkligen jättegott och spännande. Ska helt klart sparas och testas. Dock, till denna bjudning som jag ska ha nu.....vi är några stycken som har Halv åtta hos mig, och det är till det jag letar recept nu, en av dom är måste ha glutenfritt. Glömde skriva det, jättesynd....för detta hade varit kul att bjuda på. Men som sagt, jag kan bjuda andra på det :)


    Fler tips gärna :)

  • husmusen88 26 mars 2012

    Brukar alltid göra inbakad fläskfile med mögelost! Så enkelt, bara bryn köttet runt om ordentligt med salt pepper och ev vitlök, gör en skåra och peta in osten, täck över med smördeg och peta in i ugnen. Klar efter kanske 15-20 minuter.
    Servera med klyftpotatis och sallad.

  • strimma21 26 mars 2012

    Vitlöksdoftande Kycklinggryta

    Helt klart en vinnare. Så gott till både pasta, ris och klyftpotatis.

  • slarvan 29 mars 2012

    Skrivet av strimma21 den 26 mar 2012

    Vitlöksdoftande Kycklinggryta

    Helt klart en vinnare. Så gott till både pasta, ris och klyftpotatis.


    Ja denna verkar ju vara jättegod, har ju fått så många bra kommentarer åxå. Men några frågor....Hur många potioner är det till och ingefäran, är den färsk och riven...eller som malen krydda?? Jag gillar vitlök, men 6 klyftor låter mycket. Vore tacksam för svar....

  • loppan_74 29 mars 2012

    Denna älskar barn som vuxna, snabb och enkel att göra och ljuvligt god att tjuvsmaka på medans man lagar den.
    http://godisforsjalen.blogg.se/2012/february/himmelska-grytan-flaskfile-bacon.html

  • knyppeltanten 29 mars 2012

    Jag har just brynt kycklingfiléer och saltat och pepprat dem. Lagt dem i en smord ugnsform och la dit lite trattkantareller och rörde ihop matlagningsgrädde med en slatt vispgrädde (hade ingen matlagningsgrädde 27% hemma) med lite sambal Oelek och Elidas chilisås (tror jag att den heter) så in i ugn på 175 grader tills den är klar.

  • slarvan 30 mars 2012

    Skrivet av slarvan den 29 mar 2012

    Skrivet av strimma21 den 26 mar 2012

    Vitlöksdoftande Kycklinggryta

    Helt klart en vinnare. Så gott till både pasta, ris och klyftpotatis.


    Ja denna verkar ju vara jättegod, har ju fått så många bra kommentarer åxå. Men några frågor....Hur många potioner är det till och ingefäran, är den färsk och riven...eller som malen krydda?? Jag gillar vitlök, men 6 klyftor låter mycket. Vore tacksam för svar....


    Nån som gjort denna rätt som kan svara på mina frågor?

  • amoz 30 mars 2012

    Jag vill väldigt gärna dela med mig av 3 av mina egna recept. De skäms inte för sig att bjuda på om man säger så. Inte är de krångliga att fixa heller, så lycka till!!

    Amoz kantarelltoppade ytterfilé med liten potatiskaka och tranbärssås.


    Amoz Filé surprise!


    Amoz ädelfyllda filéer

  • Marre73 30 mars 2012

    En favorit jag har och som jag i princip bara fått bra kommentarer på är Absolut bästa fläskfilén,värt att testa kanske? Har en del kycklingrätter jag varit nöjd med också.(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.