Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfondue

  • smurblomman 9 november 2009

    Jag söker ett recept på fiskfondue.
    Både vilken buljong jag ska ta och vilka fiskar/skaldjur som är bra att fondua.
    Jag hade ett recept i någon tidning där var det även var morot och zucchini.
    Men självklart är tidningen borta :(

    Har ni tips på goda såser och tillbehör också ?
    Tacksam för hjälp

  • mooseella 9 november 2009

    En fond kokar man på rens från fisken. Ihop med valfria (smakrika) grönsaker och kryddor. När det kokat en stund så silar man det, kokar sedan ihop resterande vätska(buljong) till en mera koncentrerad sak (fond). Fonden använder man sedan som smaksättning i fiskrätter av diverse slag. Tillvägagångs sättet är detsamma för kött eller fågel.

  • mooseella 9 november 2009

    ok, kom nu på vad de menade: Gör en god fiskbuljong, koka din fina fiskbitar i den, tillbehör kan vara tartarsås, remuladsås, de grönsaker du gillar, knaprigt bacon, sås på lök och creme fraiche gillar jag. Testa dig fram och lycka till

  • Amika 10 november 2009

    http://www.soderkoket.se/CMSTemplates/clientfiles/upload/Smakfullt_1_2009.pdf


    Det kanske kan vara något? Recepten finns på sida 6 och 7. Det är en pdf sida som öppnas. :)


    Man kan dela in fiskarter i olika kategorier. Här är ett sätt att göra det på:



    Torskliknande fiskar, passar bra att steka, pochera och ugnsbaka: Torsk, kolja, sej, bleka, vitling, hajmal, hoki, alaska pollock, kummel, lake, långa.
    Platta fiskar, passar bra att steka eller rulla ihop och ugnsbaka: rödspätta, rödtunga, bergtunga, slätvar, piggvar, hajmal

    Laxfiskar, ganska fasta i köttet, passar bra att steka, grilla, ugnsbaka och att använda i soppa och grytor: Lax, sik, regnbåge, röding, öring

    Abborrliknande fiskar, fast och ”skivigt” kött. Passar bra att halstra, grilla, steka: Gös, abborre, kungsfisk, tilapia, snapper, grouper, havsabborrre, guldsparid, knot.

    Fiskar med fast kött, passar bra att ugnsbaka, på grillspett, i soppa eller gryta: Havskatt, Marulk, Lubb, Fjärsing, Gädda, Sjötunga, Afrikansk ålmal, hälleflundra.


    Lycka till och hoppas din fiskfondue blir en succé! :)

    Mvh
    Jonna

  • smurblomman 10 november 2009

    Tack för snabba svar :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.