Undrar om någon har recept på foccacia med morot i och grovsalt ovanpå?
Bakade efter ett recept ur en tidning för något år sen men har ej kvar det:( Hoppas på tur(Y)(Y)
Queenie11 februari 2008
Morot och grahamsfoccacia
500 gr vatten
30 gr jäst
800 gr vetemjöl
200gr grahamsmjöl
200gr riven morot
50 gr olivolja
20 gr salt
Garnering:
Ca 1 matsked flingsalt
ca 2 matskedar rosmarin
ca 1 dl rostade solrosfrön
0.5 dl linfrö
Blanda vatten, jäst , morötter och mjöl i en degblandare, häll i oljan när degen börjar gå ihop. Arbeta degen i ca 15 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet och kör 5 minuter extra på mellan hastigheten. Låt degen jäsa i ca 1 timme (till dubbelstorlek) Olja ett bleck och lägg degen på blecket, tryck försiktigt ut degen i kanterna och tryck ner fingrarna i degen för att få de klassiska foccacia-hålen. Strö flingsalt, solrosfrön och rosmarin över foccacian och låt jäsa i ca 1 timme igen. Baka brödet i ugn på ca 240 grader i 7-8 minuter.
Undrar om någon har recept på foccacia med morot i och grovsalt ovanpå?
Bakade efter ett recept ur en tidning för något år sen men har ej kvar det:( Hoppas på tur(Y)(Y)
Morot och grahamsfoccacia
500 gr vatten
30 gr jäst
800 gr vetemjöl
200gr grahamsmjöl
200gr riven morot
50 gr olivolja
20 gr salt
Garnering:
Ca 1 matsked flingsalt
ca 2 matskedar rosmarin
ca 1 dl rostade solrosfrön
0.5 dl linfrö
Blanda vatten, jäst , morötter och mjöl i en degblandare, häll i oljan när degen börjar gå ihop. Arbeta degen i ca 15 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet och kör 5 minuter extra på mellan hastigheten. Låt degen jäsa i ca 1 timme (till dubbelstorlek) Olja ett bleck och lägg degen på blecket, tryck försiktigt ut degen i kanterna och tryck ner fingrarna i degen för att få de klassiska foccacia-hålen. Strö flingsalt, solrosfrön och rosmarin över foccacian och låt jäsa i ca 1 timme igen. Baka brödet i ugn på ca 240 grader i 7-8 minuter.