Vill gärna ha tips på mat som lagas färdig och kan frysas in
utan att därför tappa alltför mycket vare sig i smak eller utseende. Kött, fisk, färs- allt är lika välkommet!
Vetebullen18 november 2012
Hej!
Här kommer 2 av mina favotiter att ha till matlåda.
Smaken behålls så det är suveränt (L)
Båda är en rejäl sats så det räcker till många matlådor
Det här tror jag är en bland dom vanligast frågorna här på Matklubben.
Så här brukar jag svara.
Jag har matlåda nästan varje dag och har haft det i alla år jag jobbat, så där en 40 år. Mina matlådor består av det jag ätit till middag tidigare. Jag lagar tillräckligt mycket mat så det räcker till en eller flera lådor.
Ibland har jag en matlagarhelg då jag lagar flera rätter som jag lägger i portionslådor och fryser in. Då har jag i beredskap ifall det inte blir nåt över att lägga i låda.
Det mesta passar och jag tänker faktiskt inte på om det tappat o utseende eller inte. Jag har lite fräscha grönsaker med ibland men inte alltid.
Det enda jag aldrig har i lådan är fisk, jag tycker bäst om nylagad fisk, men det är ju en smaksak.
Erajscha18 november 2012
Jag tycker generellt att maten tappar i konsistens om man fryser den. Undantaget är väl lasagne.
Jag tycker också att kokt potatis blir tråkig i micron. Vitfisk har jag sällan i matlådan för jag tycker att det mättar för kort stund.
Bäst i matlådan tycker jag är spaghetti och köttfärsås, köttgryta med ris, köttfärslimpa och hemgjord klyftpotatis samt chilicremefraichekyckling med ris.
nilssonjenny18 november 2012
Tycker nästan allt smakar gott förrutom kokt potatis, min brukar bli vattnig hehe ;)
Vill gärna ha tips på mat som lagas färdig och kan frysas in
utan att därför tappa alltför mycket vare sig i smak eller utseende. Kött, fisk, färs- allt är lika välkommet!
Hej!
Här kommer 2 av mina favotiter att ha till matlåda.
Smaken behålls så det är suveränt (L)
Båda är en rejäl sats så det räcker till många matlådor
Matjesröra
Smarrig Vildsvinspaj
Oj oj, en siffra för lite så blev det helt fel recept, men så här ska det vara
Jeanettes drömgoda vilt lasagne
Det här tror jag är en bland dom vanligast frågorna här på Matklubben.
Så här brukar jag svara.
Jag har matlåda nästan varje dag och har haft det i alla år jag jobbat, så där en 40 år. Mina matlådor består av det jag ätit till middag tidigare. Jag lagar tillräckligt mycket mat så det räcker till en eller flera lådor.
Ibland har jag en matlagarhelg då jag lagar flera rätter som jag lägger i portionslådor och fryser in. Då har jag i beredskap ifall det inte blir nåt över att lägga i låda.
Det mesta passar och jag tänker faktiskt inte på om det tappat o utseende eller inte. Jag har lite fräscha grönsaker med ibland men inte alltid.
Det enda jag aldrig har i lådan är fisk, jag tycker bäst om nylagad fisk, men det är ju en smaksak.
Jag tycker generellt att maten tappar i konsistens om man fryser den. Undantaget är väl lasagne.
Jag tycker också att kokt potatis blir tråkig i micron. Vitfisk har jag sällan i matlådan för jag tycker att det mättar för kort stund.
Bäst i matlådan tycker jag är spaghetti och köttfärsås, köttgryta med ris, köttfärslimpa och hemgjord klyftpotatis samt chilicremefraichekyckling med ris.
Tycker nästan allt smakar gott förrutom kokt potatis, min brukar bli vattnig hehe ;)