Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel kyckling i lergryta?

  • slarvan 16 maj 2012

    Hur gör jag en hel kyckling i lergrytan? Hur länge ska den vara inne och hur ska jag krydda den? Vill gärna ha tips och bra recept.

  • slarvan 17 maj 2012

    Ingen ??

  • kassy 17 maj 2012

    Sök på kyckling i lergryta, finns en hel del recept.
    Lycka till (Y)

  • MatAnders 17 maj 2012

    Finns som sagt mängder av recept så här brukar jag göra.
    Blanda ca 3 msk olja med pressad vitlök,citron,peppar,soja,paprikapulver,salt. Brukar även ta 1/2 hönsbuljong tärning och 0,5 dl vatten i botten och pensla på och stoppa in den i kall ugn på 225 -250 grader i ca 1,5 timme. Det brukar bli saftigt o gott och även en god sky.

  • wimpan 17 maj 2012

    Min goda fågel i lergryta Den GODASTE kyckling jag har ätit,Lycka till! {clap}

  • TTJ 17 maj 2012

    Jag har ett recept på kyckling i lergryta som blir bara så supergott!!! (Y)
    Kycklingen läggs i en marinad och sen läggs allt i grytan och in i ugnen. När kycklingen är klar silas skyn och blandas med grädde. Det blir världens godaste sås! {eat}

    Klicka på länken så kommer du till min blogg där receptet finns
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/hel-kyckling-i-lergryta.html

  • MosterNettan 18 maj 2012

    Så här gör jag för det mesta.
    Färsk eller upptinad kyckling. Kryddar med salt och vitpeppar inuti fågeln. Lägger ner i grytan som varit blötlagd en liten stund. Häller en rejäl skvätt Cal P´s Original grillolja över. På med locket och så ställer jag in den i micron. Efter 40-45 minuter tar jag ut gryta och kollar om den är färdig, om inte så kör jag den en stund till.
    Min micro är ganska liten och har snurrande tallrik. Jag lyfter av tallriken och tar bort "snurrbenen" lägger tillbaka tallriken, fast upp och ner så den ligger fast. Sen ställer jag in grytan diagonalt så får den plats.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.