Är bosatt i Bangkok, Thailand och saknar den "Danska Rostade Löken", kan inte hitta den någonstans här i Thailand.
Någon som kan beskriva hur man gör, så att jag kan försöka göra det själv
lennali9 april 2008
Hej Ridas
Det här hittade jag på internet, hoppas det är ungefär det du har tänkt dig.
Recept på rostad lök du kan göra hemma:
Finhacka lök. Värm stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt lite matolja, löken, lite salt och strö över lite matlagningsmjöl. Stek 5-10 minuter, tills den blivit knaprigt brun. Vänd löken då och då.
Löken kan vara lite mjuk. Får den ligga ett par dagar så torkar den och blir krispig. Alternativt kan man torka den på svag värme i ugn.
Lycka till.
Kaneta9 april 2008
Lennali. Kan du inte lägga in detta bland dina recept?
Philip29 maj 2008
Hallå där,
här är ett gammalt recept från Danmark, det tar lång tid men det är på det här
sättet danskarna traditionellet gör sin lök.
Dessutom är det verkligen värt besväret det är en upplevelse att äta den.
Det går åt mycket lök för när det är klart är det nästen ingenting kvar, jag brukar ta
ett kilo.
så här går det till:
skala löken och skiva den så tunt du kan.
lägg löken i en stekpanna på svag till medel värme.
stek löken, den måste röras hela tiden.
när löken har stekt ett tag och "sjunkt ihop" tillsätts socker (ca. en knapp 1 dl är lagom till ett kilo lök).
Fortsätt steka och glöm inte att röra hela tiden, löken får inte ta färg för fort.
efter ungefär en timme är det klar, då har löken blivit mörk, glasartad och knaprig.
Som sagt man behöver lite tålamod efter som man hela tiden måste stå vid spisen och röra i pannan men det är det verkligen värt.
Hälsningar
Philip
evaldo29 maj 2008
Rostad lök.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala lökarna och skär av botten samt en liten bit av toppen (så att de blir lättare att dela på).
2 Skala av lager för lager och lägg ”lökbladen” i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över samt salta och peppra.
3 Rosta mitt i ugnen i 15–20 minuter eller tills lökbladen är hårt rostade.
4 De får gärna vara lite svarta i kanterna. Ta eventuellt bort schalottenlöken efter halva tiden då den blir färdig snabbare. Låt svalna.
frucaos29 maj 2008
Skrivet av evaldo den 29 maj 2008
Rostad lök.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala lökarna och skär av botten samt en liten bit av toppen (så att de blir lättare att dela på).
2 Skala av lager för lager och lägg ”lökbladen” i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över samt salta och peppra.
3 Rosta mitt i ugnen i 15–20 minuter eller tills lökbladen är hårt rostade.
4 De får gärna vara lite svarta i kanterna. Ta eventuellt bort schalottenlöken efter halva tiden då den blir färdig snabbare. Låt svalna.
Är bosatt i Bangkok, Thailand och saknar den "Danska Rostade Löken", kan inte hitta den någonstans här i Thailand.
Någon som kan beskriva hur man gör, så att jag kan försöka göra det själv
Hej Ridas
Det här hittade jag på internet, hoppas det är ungefär det du har tänkt dig.
Recept på rostad lök du kan göra hemma:
Finhacka lök. Värm stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt lite matolja, löken, lite salt och strö över lite matlagningsmjöl. Stek 5-10 minuter, tills den blivit knaprigt brun. Vänd löken då och då.
Löken kan vara lite mjuk. Får den ligga ett par dagar så torkar den och blir krispig. Alternativt kan man torka den på svag värme i ugn.
Lycka till.
Lennali. Kan du inte lägga in detta bland dina recept?
Hallå där,
här är ett gammalt recept från Danmark, det tar lång tid men det är på det här
sättet danskarna traditionellet gör sin lök.
Dessutom är det verkligen värt besväret det är en upplevelse att äta den.
Det går åt mycket lök för när det är klart är det nästen ingenting kvar, jag brukar ta
ett kilo.
så här går det till:
skala löken och skiva den så tunt du kan.
lägg löken i en stekpanna på svag till medel värme.
stek löken, den måste röras hela tiden.
när löken har stekt ett tag och "sjunkt ihop" tillsätts socker (ca. en knapp 1 dl är lagom till ett kilo lök).
Fortsätt steka och glöm inte att röra hela tiden, löken får inte ta färg för fort.
efter ungefär en timme är det klar, då har löken blivit mörk, glasartad och knaprig.
Som sagt man behöver lite tålamod efter som man hela tiden måste stå vid spisen och röra i pannan men det är det verkligen värt.
Hälsningar
Philip
Rostad lök.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala lökarna och skär av botten samt en liten bit av toppen (så att de blir lättare att dela på).
2 Skala av lager för lager och lägg ”lökbladen” i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över samt salta och peppra.
3 Rosta mitt i ugnen i 15–20 minuter eller tills lökbladen är hårt rostade.
4 De får gärna vara lite svarta i kanterna. Ta eventuellt bort schalottenlöken efter halva tiden då den blir färdig snabbare. Låt svalna.
Rostad lök.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala lökarna och skär av botten samt en liten bit av toppen (så att de blir lättare att dela på).
2 Skala av lager för lager och lägg ”lökbladen” i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över samt salta och peppra.
3 Rosta mitt i ugnen i 15–20 minuter eller tills lökbladen är hårt rostade.
4 De får gärna vara lite svarta i kanterna. Ta eventuellt bort schalottenlöken efter halva tiden då den blir färdig snabbare. Låt svalna.
Var kom schalottenlöken in i bilden??