Hjälp! Tappat bort mitt recept på en speciellt god jordnötssås. Innehåller bl.a. scharlottenlök, riven ingefära, jordnötssmör, kokosmjölk, röd paprika el. röd pepparfrukt, röd currypasta och något mer????
frucaos29 januari 2009
Det här receptet har jag - vet inte om det är exakt det du letar efter, men det är mumsigt värre!
3 msk jordnöts-, majs- eller sojaolja
1 msk finhackad chili
10 finhackade scharlottenlökar
1 msk mald koriander
1 citrongräs i tunna ringar
5 dl kokosmjölk
3 msk socker
lite havssalt
3 msk jordnötssmör
100 g hackade jordnötter.
Värm oljan och fräs chili, lök, koriander och citrongräs tills löken är mjuk. Ha i kokosmjölk, socker, salt och jordnötssmör.
Låt såsen koka 10 min tills den tjocknar. Späd med vatten om den blir för tjock. Häll över den i en skål och rör ner de hackade nötterna.
Kan serveras kall - håller sig ca 1 vecka i kylen.
Hjälp! Tappat bort mitt recept på en speciellt god jordnötssås. Innehåller bl.a. scharlottenlök, riven ingefära, jordnötssmör, kokosmjölk, röd paprika el. röd pepparfrukt, röd currypasta och något mer????
Det här receptet har jag - vet inte om det är exakt det du letar efter, men det är mumsigt värre!
3 msk jordnöts-, majs- eller sojaolja
1 msk finhackad chili
10 finhackade scharlottenlökar
1 msk mald koriander
1 citrongräs i tunna ringar
5 dl kokosmjölk
3 msk socker
lite havssalt
3 msk jordnötssmör
100 g hackade jordnötter.
Värm oljan och fräs chili, lök, koriander och citrongräs tills löken är mjuk. Ha i kokosmjölk, socker, salt och jordnötssmör.
Låt såsen koka 10 min tills den tjocknar. Späd med vatten om den blir för tjock. Häll över den i en skål och rör ner de hackade nötterna.
Kan serveras kall - håller sig ca 1 vecka i kylen.
(Serveras lämpligen till sataj-spett)