Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalv till nyår

  • ansjo 29 december 2007

    Tänkte bjuda på något festligt med kalv till nyår. Skulle vara tacksam för lite tips, gärna något spännande!

  • evaldo 29 december 2007

    Kokt kalv i dillsås
    800 g grytbitar av kalvkött

    grönsaks- eller hönsbuljong från tärning
    1 st gul lök i bitar
    1 st morot i bitar
    8 st vitpepparkorn
    dillstjälkar
    vatten
    salt
    Dillsås:
    5 dl kalvbuljong
    1 dl vispgrädde
    2 msk smör
    2 msk vetemjöl
    2 msk ättiksprit (12%)
    2 msk socker
    1 st stor knippa dill, hackad
    salt
    vitpeppar från kvarn
    Antal portioner: 4
    Förberedelsetid: 20 min
    Tillagningstid: 50 min
    Färdigt på: 70 min

    Servera med kokt potatis.
    Gör så här
    1. Blanchera köttet genom att koka upp det i saltat vatten och sedan skölja av det under rinnande vatten.
    2. Lägg köttet i en kastrull och slå på buljong så att det täcker. Dela grönsakerna i grova bitar. Lägg i lök, morot, vitpeppar och dillstjälkar. Koka tills köttet känns mört, cirka 50 minuter.
    3 buljongen, plocka bort grönsaker och pepparkorn. Håll köttet varmt. Koka ihop buljongen så att det blir cirka 5 dec. Sila av iliter kvar.
    4. Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljongen och grädden och koka såsen i 5 minuter.
    5. Smaksätt med ättika, socker, salt och eventuellt peppar. Lägg ner köttet i såsen och koka upp. Tillsätt rikligt med hackad dill.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.