För snart 20år sedan var jag i prag i dåvarande tjekoslovakien och åt så gott som hela tiden något som hette "knudels" och fungerande som potatis gör här, det koktes, stektes och jag tror t.o.m. att det friterades. Alla åt det till allt.
Jag vet inte men jag tror att det var någon det i som bestod av bl.a. mjöl och potatis men jag kan ha helt fel.
Hur som helst skulle jag vilja ha receptet och prova att göra dom hemma för att se vad det smakade.
Så någon som känner en tjeck eller rent av är det själv, så kanske ni kan hjälpa mig med ett recept?
tantdrake26 augusti 2008
Det är inte Knödel du ätit? Sök så hittar du recept här på Matklubben :D
:D värt pröva! Måste finnas varianter med potatis också.
Verkar påminna om vår "klimp" fast den är gjord bara på mjöl, ägg, mjölk och salt....oumbärlig i köttsoppan!
Lycka till (Y)
zonale27 augusti 2008
Dessa överernstämmer mer med de jag ätit i Österrike. Finns många olikas varianter och lokala varfiationer också. Kokta Brödbollar (Semmel knödel)
evaldo27 augusti 2008
Knödel är en mycket traditionell tysk maträtt som kan tyckas ha viss släktskap med svenska kroppkakor.
För snart 20år sedan var jag i prag i dåvarande tjekoslovakien och åt så gott som hela tiden något som hette "knudels" och fungerande som potatis gör här, det koktes, stektes och jag tror t.o.m. att det friterades. Alla åt det till allt.
Jag vet inte men jag tror att det var någon det i som bestod av bl.a. mjöl och potatis men jag kan ha helt fel.
Hur som helst skulle jag vilja ha receptet och prova att göra dom hemma för att se vad det smakade.
Så någon som känner en tjeck eller rent av är det själv, så kanske ni kan hjälpa mig med ett recept?
Det är inte Knödel du ätit? Sök så hittar du recept här på Matklubben :D
Ahh.. stavningen underlättade..
Österiksk gulach med knödel
:D värt pröva! Måste finnas varianter med potatis också.
Verkar påminna om vår "klimp" fast den är gjord bara på mjöl, ägg, mjölk och salt....oumbärlig i köttsoppan!
Lycka till (Y)
Dessa överernstämmer mer med de jag ätit i Österrike. Finns många olikas varianter och lokala varfiationer också.
Kokta Brödbollar (Semmel knödel)
Knödel är en mycket traditionell tysk maträtt som kan tyckas ha viss släktskap med svenska kroppkakor.
:p