Jag försöker äta enligt LCHF.Det går ganska bra under dagen men frukosten är svår.Vill gärna ha något varmt men inte ägg hela tiden.Några förslag?
mariaengstrom22 november 2009
Har du provat något LCHF-bröd?
Just varmt är ju lite svårt. Äggmjölk är ju iofs ljummet/varmt.
Jag brukar oftast äta turkist youhurt, ibland med vispad grädde i. Eller så äter jag brunch med vanlig mat.
vonne3122 november 2009
Nej, jag har inte testat LCHF-bröd.Har alltid ätit fullkornshavregrynsgröt (puh ! långt ord) till frukost innan så jag saknar det varma.Var hittar jag recept på det?
Erajscha22 november 2009
Varm köttbuljong med minimajsbitar (väldigt få kolhydrater!) och skinktärningar i kanske kan funka? Eller en pannbiff med smält ost på?
mariaengstrom22 november 2009
www.kolhydrater.ifokus.se är en jättebra sida!
Jag brukar göra ett bröd som heter lembas.
3 st ägg vispas, tillsätt 3dl riven ost och 3 msk majonäs.
Fyll på med nån msk fiberhusk, och fröer/nötter efter smak. Man kan också ha po-fiber i.
Det ska ta ihop smeten men den blir inte "torr" som en vanlig bröddeg, utan mer som en fast smet.
Klicka ut tekaksaktiga bröd på bakplåtspapper.
Grädda i 200grader ca 15min.
vonne3122 november 2009
(Y) Tack för tipsen! Ska prova. Gäller att hitta något som kan bli en ny favorit på morgonen. Det ska var enkelt kl 6 på morgonen.Så kom gärna med fler tips! Äter oftast samma frukost hela vinterhalvåret och byter på sommaren.
ekan7424 januari 2013
LCHF bröd:
ca 1,5-2 dl mandelmjöl
2 dl hela linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter eller solrosfrön
250 g kesella, 10%
6 ägg
Ugnstemperatur: 175 grader. Jag har använt en avlång brödform. Klä med bakblåtspapper. Mixa linfrön i mixer och häll i fiberhusk. Fyll på med övriga torra ingridienser och blanda lite. Häll i kesella och ägg och rör och blanda lite till. Degen blir rätt så kompakt. Fördela i formen och grädda i ca 60 minuter i nedre delen av ugnen. Ett tips är att rulla in brödet i handduk direkt när det tagits ut ur ugnen och låt det svalna inlindat. Behåller fukt och blir färskare längre. Gäller alla liknande bröd. Jättegott och håller länge.
Lycka till!
ekan7424 januari 2013
Gillar man frön så är förstås fröknäcke också bra. Man kan dessutom knapra på det i tid och otid och hålla hungern i schack. Går supersnabbt att göra. Ugnstemperatur ca 150 grader.
Blanda följande medans du kokar upp ½ dl rapsolja och och 2,5 dl vatten tillsammans:
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
Häll på den varma vätskan och blanda runt ordentligt tills konsistensen är sådan att det går att bre ut smeten på ett bakplåtspapper. Tar ca 30 sekunder. Bred ut tunt då det är knäckebröd. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Stäng av ugnen. Ta ut och markera fyrkanter om du vill annars går det att bryta bitar sen. Ställ in i ugnen igen direkt och låt det stå i ca 30 minuter och torka. Bli inte deppig om det blir bränt eller mjukt i början. Det beror på vilken ugn man har och när gräddingstiden närmar sig sitt slut går det rätt fort och och kan bli lite bränt innan man har hittat " sin " tid för " sin " ugn :).
Detta bröd äter jag varje morgon. Med ost och skinka samt en kopp te. Ev lite paprika på. Står mig lätt till middag kl 17. Mättande och jätte gott.
Lenkan25 januari 2013
Kokospannkakor kanske, med bär och grädde?
8–10 st
5 ägg
2,5 dl gräddmjölk
1/2 dl kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
en gnutta vaniljpulver
en nypa salt
smör att steka i
Vispa ihop allt och låt svälla ca 10 minuter innan du steker
Lenkan25 januari 2013
Eller kanske kesoplättar?
1 portion – (2-4 plättar)
1 ägg
125 g keso (1/2 liten burk)
0,75 msk fiberhusk
En nypa salt.
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund, klicka ut i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända. klicka ut 3-4 plättar i medelstark värme och låt dem få yta undertill, vänd och platta ut dem med stekspaden, vänd några gånger till så de är gyllengula och krispiga
Fiskbo25 januari 2013
Kesoplättar e fint!
Annars brukar jag lyxa till det med en yoghurt variant!
Mixa följande
Frysta båbär plus andra bär
Rått ägg
Halv avokado
Lite kesella
Ät med rostade frön o nötter, grymt fint!!
evaullabritt25 januari 2013
Jag brukar äta rester från gårdagens middag till frukost ofta med lite keso till.
Kattmat26 januari 2013
Blanda keso med lite grädde och ett ägg. Värm som äggröra till grötkonsistens och ät med kanel och mjölk/grädde.
evaullabritt29 april 2014
Jag har testat denna valnötsgröt. Den blir riktigt god. http://mariannslchf.se/lchf-havregrynsgrot-lchf-paleo/
Jag försöker äta enligt LCHF.Det går ganska bra under dagen men frukosten är svår.Vill gärna ha något varmt men inte ägg hela tiden.Några förslag?
Har du provat något LCHF-bröd?
Just varmt är ju lite svårt. Äggmjölk är ju iofs ljummet/varmt.
Jag brukar oftast äta turkist youhurt, ibland med vispad grädde i. Eller så äter jag brunch med vanlig mat.
Nej, jag har inte testat LCHF-bröd.Har alltid ätit fullkornshavregrynsgröt (puh ! långt ord) till frukost innan så jag saknar det varma.Var hittar jag recept på det?
Varm köttbuljong med minimajsbitar (väldigt få kolhydrater!) och skinktärningar i kanske kan funka? Eller en pannbiff med smält ost på?
www.kolhydrater.ifokus.se är en jättebra sida!
Jag brukar göra ett bröd som heter lembas.
3 st ägg vispas, tillsätt 3dl riven ost och 3 msk majonäs.
Fyll på med nån msk fiberhusk, och fröer/nötter efter smak. Man kan också ha po-fiber i.
Det ska ta ihop smeten men den blir inte "torr" som en vanlig bröddeg, utan mer som en fast smet.
Klicka ut tekaksaktiga bröd på bakplåtspapper.
Grädda i 200grader ca 15min.
(Y) Tack för tipsen! Ska prova. Gäller att hitta något som kan bli en ny favorit på morgonen. Det ska var enkelt kl 6 på morgonen.Så kom gärna med fler tips! Äter oftast samma frukost hela vinterhalvåret och byter på sommaren.
LCHF bröd:
ca 1,5-2 dl mandelmjöl
2 dl hela linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter eller solrosfrön
250 g kesella, 10%
6 ägg
Ugnstemperatur: 175 grader. Jag har använt en avlång brödform. Klä med bakblåtspapper. Mixa linfrön i mixer och häll i fiberhusk. Fyll på med övriga torra ingridienser och blanda lite. Häll i kesella och ägg och rör och blanda lite till. Degen blir rätt så kompakt. Fördela i formen och grädda i ca 60 minuter i nedre delen av ugnen. Ett tips är att rulla in brödet i handduk direkt när det tagits ut ur ugnen och låt det svalna inlindat. Behåller fukt och blir färskare längre. Gäller alla liknande bröd. Jättegott och håller länge.
Lycka till!
Gillar man frön så är förstås fröknäcke också bra. Man kan dessutom knapra på det i tid och otid och hålla hungern i schack. Går supersnabbt att göra. Ugnstemperatur ca 150 grader.
Blanda följande medans du kokar upp ½ dl rapsolja och och 2,5 dl vatten tillsammans:
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
Häll på den varma vätskan och blanda runt ordentligt tills konsistensen är sådan att det går att bre ut smeten på ett bakplåtspapper. Tar ca 30 sekunder. Bred ut tunt då det är knäckebröd. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Stäng av ugnen. Ta ut och markera fyrkanter om du vill annars går det att bryta bitar sen. Ställ in i ugnen igen direkt och låt det stå i ca 30 minuter och torka. Bli inte deppig om det blir bränt eller mjukt i början. Det beror på vilken ugn man har och när gräddingstiden närmar sig sitt slut går det rätt fort och och kan bli lite bränt innan man har hittat " sin " tid för " sin " ugn :).
Snabblagat LCHF bröd i micron
Detta bröd äter jag varje morgon. Med ost och skinka samt en kopp te. Ev lite paprika på. Står mig lätt till middag kl 17. Mättande och jätte gott.
Kokospannkakor kanske, med bär och grädde?
8–10 st
5 ägg
2,5 dl gräddmjölk
1/2 dl kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
en gnutta vaniljpulver
en nypa salt
smör att steka i
Vispa ihop allt och låt svälla ca 10 minuter innan du steker
Eller kanske kesoplättar?
1 portion – (2-4 plättar)
1 ägg
125 g keso (1/2 liten burk)
0,75 msk fiberhusk
En nypa salt.
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund, klicka ut i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända. klicka ut 3-4 plättar i medelstark värme och låt dem få yta undertill, vänd och platta ut dem med stekspaden, vänd några gånger till så de är gyllengula och krispiga
Kesoplättar e fint!
Annars brukar jag lyxa till det med en yoghurt variant!
Mixa följande
Frysta båbär plus andra bär
Rått ägg
Halv avokado
Lite kesella
Ät med rostade frön o nötter, grymt fint!!
Jag brukar äta rester från gårdagens middag till frukost ofta med lite keso till.
Blanda keso med lite grädde och ett ägg. Värm som äggröra till grötkonsistens och ät med kanel och mjölk/grädde.
Jag har testat denna valnötsgröt. Den blir riktigt god. http://mariannslchf.se/lchf-havregrynsgrot-lchf-paleo/