Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lergryta

  • Walla2 18 januari 2012

    Önskar fler recept till lergryta - den har blivit min senaste storfavorit!!!:)

  • Mistys 18 januari 2012

    Svärmors nattkokta ärtsoppa i ugnen

    Detta recept ska i original göras i lergryta även om det går i andra ugnssäkra grytor också.

  • Mistys 18 januari 2012

    Kalops i lergryta

    Och detta gjorde vi i söndags. Blev verkligen en supergod kalops. Bättre än på spisen;)

  • MosterNettan 18 januari 2012

    Jag gör oftast kyckling i min. En hel urtagen kyckling, gärna med ett par citronklyftor ini, och häller över Caj P original. Ibland åker det i lite grönsaker på sidan, gärna broccoli, lök och sockerärter.
    Jag använder den i micron. Man prövar sig fram med tiden...

    Köttfärslimpa är också utmärkt i grytan.

  • MosterNettan 18 januari 2012

    Skrivet av Misty09 den 18 jan 2012

    Svärmors nattkokta ärtsoppa i ugnen

    Detta recept ska i original göras i lergryta även om det går i andra ugnssäkra grytor också.


    Det låter som morsans ärtsoppa, fast hon gjorde den i en kittel lagom stor att få plats i ugnen. Pappa sa att det var så nära "lump-ärtsoppa" man kunde komma.

  • The_mama97mia 18 januari 2012

    Jag är dålig på att använda min lergryta. Tack för såna här trådar som påminner en!
    Förresten såg jag en till synes helt ny lergryta till salu för en femtilapp på vår Återvinningen (typ loppis).

  • NatalieO 22 mars 2012

    Jag har en fundering kring lergryta, vad är det som gör maten så speciell med en lergryta, jag menar, hur påverkar lergrytan maten?

  • Walla2 23 mars 2012

    Lergrytan "sköter sig själv", bränner aldrig vid, allt i ett, ger mustig smak, köttet blir aldrig torrt. Men framför allt kanske just att den sköter sig själv. Har man väl börjat använda lergrytan, så använder man den ofta!

  • Walla2 23 mars 2012

    Skrivet av MosterNettan den 18 jan 2012

    Jag gör oftast kyckling i min. En hel urtagen kyckling, gärna med ett par citronklyftor ini, och häller över Caj P original. Ibland åker det i lite grönsaker på sidan, gärna broccoli, lök och sockerärter.
    Jag använder den i micron. Man prövar sig fram med tiden...

    Köttfärslimpa är också utmärkt i grytan.

  • Walla2 23 mars 2012

    Skrivet av MosterNettan den 18 jan 2012

    Jag gör oftast kyckling i min. En hel urtagen kyckling, gärna med ett par citronklyftor ini, och häller över Caj P original. Ibland åker det i lite grönsaker på sidan, gärna broccoli, lök och sockerärter.
    Jag använder den i micron. Man prövar sig fram med tiden...

    Köttfärslimpa är också utmärkt i grytan.


    Tackar för tips! Jag testar hela tiden och hittills har inget misslyckats faktiskt. Enkelt och smidigt med lergryta - allt i ett!//Walla

  • safir74 23 mars 2012

    Köttfärslimpa med bacon i lergryta

    Detta recept användes flitigt här hemma och är mycket uppskattat. Oftast så gör jag olika köttgrytor i min lergryta. Sjömansbiff är också utmärkt att göra i lergryta.

  • littlejohn 23 mars 2012

    Den här är god
    Potatisgratäng i lergryta

  • MrsC 23 mars 2012

    Är jättegott - revbensspjäll är ju inte bara julbordsmat:

    Revbensspjäll

  • baxx 23 mars 2012

    har provat lergryta några gånger och maten blir godare och smakrikare. Varför är det så?????

  • Memelie 23 mars 2012

    Vågar man ha på ugnen över natten? Eller när man går ut och motionerar, som någon skrev. Jag vågar inte ens ha lamporna tända när jag går hemifrån...

  • Walla2 23 mars 2012

    Varför maten blir godare? Tja, materialet lera kanske är svaret och hela tillagningssättet. Kanske någon som vet bättre svar på den frågan.

    Klart man vågar ha på ugnen om man går ut eller även över natten! Jag för min del har i vart fall inga som helst problem med det...;)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.